Haulla 'kansainvälinen' löytyi 20 artikkelia


Hämeen kauppakamari toteuttaa marraskuussa kolmatta kertaa Kansainvälinen osaaja ​​​​​​​-päivän. Viikolla 47 (22.-26.11) yrityksillä on mahdollisuus kutsua päiväksi kansainvälinen opiskelija vieraakseen molemminpuolista tutustumista varten. Hämeen kauppakamarin toteuttaman hankkeen taustalla on yrityselämän muutokset, kuten nopeasti kansainvälistyvät työyhteisöt, kansainvälisten osaajien tarve sekä kasvava työvoimapula. Nämä haasteet koskettavat myös monia Hämeen alueen yrityksiä. Toteutukseen on helppo osallistua, tule rohkeasti mukaan!

Lue lisää

Vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa

Kotiovelleni tuli erään yrityksen edustaja myymään palveluita. Tarjousta antaessaan hän mainitsi, että työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vastasin pyöritteleväni verokysymyksiä työkseni. Hän kysyi kiinnostuneena, että miten se kotitalousvähennys nykyisin oikein menee, jotta hän osaisi selvittää sitä asiakaskohtaamisissa tarkemmin. Kerroin mielelläni ja totesin, että vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa monenlaisissa tilanteissa.

Lue lisää

ATA carnet nopeuttaa tavaroiden väliaikaista vientiä

Keskuskauppakamarin yhteyspäällikkö Anne Hatanpää kertoo blogissaan, kuinka kansainvälinen tulliasiakirja ATA carnet on auttanut yrityksiä viemään tavaroita tulli- ja verovapaasti maailmalle. Tällä kertaa Hatanpää haastattelee pinnoitus- ja koneistusyritys PR Rolls Oy:n toimistopäällikkö Susanne Kalliota.

Lue lisää

Peikko on vasta raapaissut pintaa

Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paanasen työpäivä alkoi klo 5.00 etäpalaverilla ulkomaille ennen Teams-haastattelua. Liikesalaisuuden vuoksi emme paljasta, mistä maasta on kyse.

Lue lisää

Studiossa Kansainvälinen osaaja Erika Bottacci

Kansainvälinen osaaja -päivä rohkaisee hämäläisiä yrityksiä avaamaan ovet alueen oppilaitosten ulkomaalaisille opiskelijoille. Seuraava Kansainvälinen osaaja -päivä järjestetään viikolla 46 (9.-13.11.2020).

Lue lisää

9.-13.11.2020: Kansainvälinen -osaaja päivä

Kansainvälinen osaaja -päivä on ulkomaalaisten opiskelijoiden yhden päivän tutustuminen Hämeen alueen yrityksiin. Yrityksille päivään osallistuminen voi olla askel kohti kansainvälistyvää työyhteisöä tai vientitoiminnan ja kansainvälistymisen vahvistamista. Mikäli et voi järjestää vierailua yrityksessänne, voit sopia videotapaamisen TAVATA -palvelussa. Tutustu tapahtumaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Kansainvälinen osaaja

Kansainvälinen osaaja -päivä rohkaisee hämäläisiä yrityksiä avaamaan ovet alueen oppilaitosten ulkomaalaisille opiskelijoille.

Lue lisää

ATA carnet -tulliasiakirja

ATA carnet on kansainvälinen tulliasiakirja, joka avulla tavaroita voidaan viedä sopimukseen liitty­nei­siin maihin tulli- ja verovapaasti korkeintaan yhden vuoden ajaksi. ATA carnet’lle voidaan myöntää jatkoaikaa tarvittaessa. Tämä on hyvä tarkistaa kauppakamarista.

Lue lisää

Camille Gebhart aloitti työharjoittelun kauppakamarissa

Kansainvälinen osaaja Camille Gebhart aloitti kesäkuun alussa työharjoittelunsa Hämeen kauppakamarin Lahden toimistossa. Camille on kotoisin Kanadasta, mutta asunut Suomessa jo vuodesta 2016. Tervetuloa kauppakamariin Camille!

Lue lisää

Aktiviteetit

Hämeen kauppakamari toteuttaa vuosittain erilaisia aktiviteetteja ja projekteja valiokuntien toimesta tai yhteistyössä alueen sidosryhmien kanssa. Tältä sivulta löydät yrityksellesi hyviä mahdollisuuksia hyödynnettäväksi.

Lue lisää

Ainoa Wineryn omistaja mukana kehittämässä koronaviruksen testauslaitetta

Suomessa on kehitetty koronaviruksen testaamiseen sopiva laite, joka sai myyntiluvan tällä viikolla. Laitteen muotoilusta vastasi insinööritiimi, jossa mukana oli hollolalaisen Ainoa Winery Oy:n yksi omistajista David Cohen. ”Haluan korostaa, että kyseessä oli tiimityöskentelyn kautta saavutettu laite. Minun lisäkseni mukana oli neljä ranskalaista insinööriä sekä suomalainen tietokoneohjelmien kehittäjäryhmä ja kansainvälinen ryhmä, joka vastasi muovista valmistetusta näytepakkauksesta”, kertoo David Cohen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja: Yhteisvoimin saavutamme enemmän

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Vihman mielestä Kanta- ja Päijät-Hämeen elinkeinoelämää vie erityisesti eteenpäin yritysten ja toimijoiden aktiivinen yhteistyö sekä osaaminen. Myös alueen positiivinen vire vaikuttaa niin pitovoimaan, vetovoimaan kuin osaavan työvoiman saatavuuteen. Kauppakamarin tavoitteiden savuttamiseen valjastetuilla uusilla toimintatavoilla pyritään auttamaan yrityksiä työvoimahaasteiden selättämisessä sekä alueen kilpailukyvyn ja kasvun varmistamisessa.

Lue lisää

Oppisopimuksessa otettava käyttöön palkkaporrastus ja osaavan työvoiman saatavuus turvattava

Kauppakamarit vaativat vaaliteeseissään oppisopimuskoulutuksen laajentamista ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamista. Pohjalla on oltava osaamiskeskeisyys, tutkintorakenteiden selkeys ja mahdollisuus elinikäiseen jatkuvaan ja joustavaan oppimiseen. ”Osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi meidän on myös pystyttävä houkuttelemaan Suomessa tutkintoon valmistuvia ulkomaalaisia opiskelijoita jäämään Suomeen. Haastammekin hämäläisyrityksiä kutsumaan kansainvälisen opiskelijan päiväksi tutustumaan toimintaansa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämäläisyrityksiä herätellään panostamaan kansainvälisiin osaajiin

Hämeen kauppakamari peräänkuuluttaa uutta toimintakulttuuria työyhteisöjen kansainvälistyessä ja kilpailun koventuessa osaavasta työvoimasta. ”Etsimme Hämeestä noin sataa yritystä mukaan Kansainvälinen osaaja -teemapäivään. Kyseessä on ulkomaalaisen opiskelijan yhden päivän tutustumisesta alueemme yritykseen helmikuun ensimmäisellä viikolla”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin yritysbarometri: Vienti vahvistaa Hämeen kasvua

Hämeen kauppakamarin alueen yrityksistä 49 % ilmoittaa liikevaihtonsa olevan vuonna 2018 suurempi verrattuna vuoteen 2017, selviää kauppakamarin kesäkuussa tekemästä barometrikyselystä. ”Yritysten vientinäkymät ovat suotuisat ja 36 % vastanneista arvioi viennin kasvavan seuraavien kuuden kuukauden aikana. Viennin saldoluku on +32 (*), kun vastaava luku joulukuussa oli +17”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää