Hämeen kauppakamarin studio

Kesäinen ”vahdinvaihto”

Hämeen kauppakamarin emeritus toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ja kesäkuun alussa toimitusjohtajana aloittanut Anne Vanhala tapasivat kesäisissä tunnelmissa Hämeen kauppakamarin studiossa maanantaina 10.6.2024. Keskustelussaan he kävivät läpi menneiden vuosien tapahtumia maailmalla ja kuinka ne ovat vaikuttaneet nykypäivään sekä myös niiden vaikutuksia tulevaisuuteen.

​​​​​​​Keskustelussa nousivat esille muun muassa Krimin valtaus, ilmastoasiat, Euroopan väestönkehitys ja talouden vaikutukset elinkeinoelämään. Videon loppuosassa molemmat nostavat lisäksi esille omat kolme keskeisintä pointtia vaikuttamistyössään. Jussi menneiltä kauppakamarivuosilta ja Anne tulevia vuosia silmällä pitäen.

Lue lisää

Tulossa mielenkiintoinen Hämeen kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivä

Lahdessa sekä Hämeenlinnassa marraskuussa järjestettävässä Hämeen kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivässä Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija, KTT Tomi Viitala käy osuudessaan läpi uudet verolainmuutokset. Ensi vuonna tulee voimaan muun muassa ansiotulo-, kiinteistö- ja varainsiirtoverotusta koskevat muutokset. Lisäksi tältä vuodelta tulee sovellettavaksi uusi TKI-toiminnan lisävähennys. Päivän aikana Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija, hall. maist. Jukka Koivumäki kertoo myös yritysten useimmiten kysymistä veroasioista.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivässä myös taloushallinnon tunnuslukuja

Lahdessa sekä Hämeenlinnassa marraskuussa järjestettävässä Hämeen kauppakamarin Tilinpäätös- ja veropäivässä Revisium Oy:n KTM, KHT-tilintarkastaja Henry Kampman käy omassa osuudessaan läpi muun muassa taloushallinnon tunnuslukuja sekä mitä tilinpäätösinformaation perusteella voi tulkita yrityksen taloustilanteesta. Lisäksi hän käy läpi muita ajankohtaisia kirjanpidollisia asioita ja erityisesti T&K-rahoituslain merkitystä ja verovaikutusta yritystoiminnalle.

Lue lisää

Sosiaalinen vastuullisuus rekrytoinnissa

Sosiaalinen vastuullisuus on yrityksille laaja kokonaisuus. Tässä videokeskustelussa keskitytään erityisesti sosiaaliseen vastuullisuuteen rekrytoinnissa ja sen eri vaiheissa hyvin konkreettisin esimerkein. Miten vastuullisuus näkyy jo rekrytointi-ilmoituksessa, työhaastattelussa, perehdytyksessä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Lue lisää

Kansainvälistymisviikko 2022 - Paneelikeskustelu: Kansainväliset työyhteisöt

Tulevaisuuden työyhteisöt koostuvat eri kansallisuuksista. Paneelissa keskustellaan, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia monikulttuurinen työyhteisö tarjoaa.

Lue lisää

TE-live Häme 11.10.2022

Talent Boost for international students: Find your career in Häme!

Are you a student in Häme region and interested in working in a local company? Welcome to TE-live to learn about the best tips how to build a steady career step by step starting from internship or part-time work while studying and then finally entering into a full-time work.

Lue lisää

Digitaalisuus osana kaikkien alojen liiketoiminta- ja tuotestrategiaa

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunta järjesti korkeatasoisen webinaarin, jossa käsiteltiin niin digitaalisuuden merkitystä liiketoimintaan kuin myös rekrytoinnin haasteita alueellisen vetovoiman ja opiskelijoiden pitokyvyn muodossa. Tilaisuus järjestettiin 12.5.2022 LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella Lahdessa.

Lue lisää

Elinkeinoelämän foorumi

Hämeen kauppakamarin ja Elinkeinoelämän keskusliiton foorumi järjestettiin suorana verkkolähetyksenä kauppakamarin studiolta 27.1.2022. Katso tilaisuuden videotallenne.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Talousseminaari – Talous ja kestävä kehitys

Hämeen kauppakamarin Laki- ja finanssivaliokunnan Talousseminaari järjestettiin hybriditilaisuutena Lahden konserttitalon Felix Krohn -salissa 18.11.2021. Katso tilaisuudesta nauhoitettu video kokonaisuudessaan tai voit katsoa myös erilliset videoklipit esityksistä.

Lue lisää

Kauppakamareiden kansainvälistymisviikko - Mahdollisuudet maailmalla

Hämeen kauppakamarin studiossa keskustellaan kansainvälistymisestä nyt ja tulevaisuudessa toimitusjohtaja Jussi Eerikäisen johdolla. Keskustelussa mukana Koskisen Oy:n johtaja Tommi Sneck, Herkkumaa Oy:n toimitusjohtaja Atte Rekola ja Häme EU Officen hankejohtaja Krista Taipale. Miten saadaan Hämeessä vienti nousuun ja miten kansainvälistyminen saadaan alueella käyntiin? Lisäksi Enterprise Europe Networkin (EEN) päällikkö Maija Kärkäs kertoo verkoston tarjoamista palveluista yrityksille.

Lue lisää

Kauppakamareiden kansainvälistymisviikko - Rohkaistu rekrytoimaan

Kun sopivan työntekijän löytäminen on haastavaa, voi yhtenä ratkaisuna olla rekrytointi eri puolilta Eurooppaa. EURES auttaa työnhakijoita löytämään työpaikkoja ja työnantajia saamaan työntekijöitä palvelukseensa kaikkialta Euroopasta. TE-livessä kuulet, miten EURES-palvelu toimii ja millaisia ajatuksia yrityksillä on kansainvälisestä rekrytoinnista.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin kevätkokous 2021

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kevätkokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta. Katso kokouksen videotallenne.

Lue lisää

Hyödynnä kauppakamariverkostoja – Verkostossa on voimaa!

Katso Kasva ja kansainvälisty 25.3.2021 -virtuaalitapahtuman paneelikeskustelu, miten kauppakamariverkostot vievät maailmalle.

Lue lisää

Kauppakamarin kvartaali-info jäsenille

Hämeen kauppakamari järjestää jäsenille vuoden 2021 aikana neljä ajankohtaista Kauppakamarin kvartaali-infoa, joissa käsitellään ajankohtaisia teemoja. Ensimmäinen info järjestettiin suorana verkkolähetyksenä kauppakamarin studiolta 12.3.2021.

Lue lisää

Elinkeinoelämän foorumi

Hämeen kauppakamarin ja Elinkeinoelämän keskusliiton foorumi järjestettiin suorana verkkolähetyksenä kauppakamarin studiolta 27.1.2021.

Lue lisää

Vaikuttamisiltapäivän videoklipit

Hämeen kauppakamarin valiokuntien yhteinen Vaikuttamisiltapäivä järjestettiin suorana verkkolähetyksenä kauppakamarin studiolta 27.1.2021.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin juhlarahaston kehittämiskohteet

Hämeen kauppakamarin hallitus päätti juhlarahastostaan lahjoittaa 200 000 euroa Hämeen ammattikorkeakoululle (HAMK) ja Lappeenrannan–Lahden teknilliselle yliopistolle (LUT). Vuosi 2020 oli Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlavuosi ja lahjoituksilla rahoitetaan Hämeen ammattikorkeakoulun tutkijayliopettajien työtä ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston (LUT) viisivuotista professuuria.

Lue lisää

Studiossa Kansainvälinen osaaja Erika Bottacci

Kansainvälinen osaaja -päivä rohkaisee hämäläisiä yrityksiä avaamaan ovet alueen oppilaitosten ulkomaalaisille opiskelijoille. Seuraava Kansainvälinen osaaja -päivä järjestetään viikolla 46 (9.-13.11.2020).

Lue lisää

Studiossa Matkailuvaliokunta - teemana: Tapahtumateollisuus

Hämeen kauppakamarin valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan jaksossa käsitellään tapahtumateollisuuden tilaa.

Lue lisää

Studiossa Osaamisvaliokunta - teemana: ​​​​KV-osaajat

Hämeen kauppakamari on käynnistänyt valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan ja nyt vuorossa oli Osaamisvaliokunta.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com / Teuvo Salmenjoki)

Hämeen kauppakamarin valiokuntavideot käynnistyivät

Hämeen kauppakamari on käynnistänyt valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan ja ensimmäisenä nauhoitettiin Teollisuusvaliokunnan video. ”Meillä on seitsemän valiokuntaa, joissa on mukana alueemme elinkeinoelämän edustajia. Toteutamme jokaisen valiokunnan toimesta keskusteluohjelmia ajankohtaisista asioista mielenkiintoisten asiantuntijoiden kera. Videoita voidaan hyödyntää myös yritys- ja oppilaitosyhteistyössä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin kevätkokous

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi järjestimme kevätkokouksen striimattuna Hämeen kauppakamarin virtuaalistudiosta.

Lue lisää