Ajankohtaista

Ajankohtaista-osuudesta löydät koostetusti uusimmat uutisemme ja julkaisut.

Kiertotalousosaamisella uudistuvaa liiketoimintaa

Kiertotalous ja digitaalisuus ovat nousseet merkittävään rooliin yhteiskunnallisessa murroksessa, uudet kiertotalouden luomat liiketoimintamahdollisuudet ovat vasta tuloillaan. Kiertotalouden liiketoimintamalleilla pystytään vastaamaan kestävän kehityksen, resurssitehokkuuden ja asiakasodotusten vaatimuksiin ja näin vahvistaa yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää

Ilmastotoimiin tarvitaan lisää osaamista

Hämeessä toimivat yritykset pitävät ilmastotoimia osana yritystoiminnan vastuullisuutta, selviää Hämeen kauppakamarin tuoreesta ilmastokyselystä. ”Alueemme yritykset kaipaavat kuitenkin selkeästi lisää osaamista ilmastotoimien tekemiseen. Lisäksi yritystoimintaan sopivista ratkaisuista ilmastotekoihin on pulaa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää


Lue uusin painettu lehti 1/2023 >>>​​​​​​​​​​​​​​Teemana: Kauppakamarien eduskuntavaaliteesit

Jäsenlehti

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Vastuullista täsmätyöllisyyttä yrityksiin

Työllisyysaste on nousussa ja silti samaan aikaan pula työvoimasta kasvaa ja tilanne pahenee. Työvoimapulasta on tullut yritysten suurin kasvun este. Ratkaisuksi haetaan työperäistä maahanmuuttoa, työllisyyskoulutusta ja työvoiman liikkumisen edistämistä. Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt osa- ja täsmätyökykyisten työllistäminen. Näitä työvoimareservejä pitäisi hyödyntää huomattavasti enemmän.

Lue lisää

Elinkeinoelämälle tärkeät tiehankkeet on käynnistettävä

Valtion väyläverkon investointiohjelmasta puuttuvat Hämeen kauppakamarin alueen kehitykselle ja yrityksille tärkeät tiehankkeet. ”Vaadimme lausunnossamme Väylävirastolle, että vt 12 Uusikylä-Tillola-tiehankkeen kehittämistä jatketaan ja tiehankkeen lisäämistä ensimmäisessä vaiheessa väyläverkon investointiohjelmaan. Lisäksi pidämme erittäin tärkeänä, että Moreeni-Rastikankaan eritasoliittymä valtatielle 3 sisällytetään myös investointiohjelmaan”, vaatii Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää