Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​

Finnvera ja kauppakamarit: Suomalaiset pk-yritykset eivät hyödynnä riittävästi kilpailukykyä lisääviä viennin rahoitusratkaisuja

Suomalaiset pk-yritykset eivät hyödynnä riittävästi erilaisia viennin rahoitusratkaisuja ja menettävät sen vuoksi kauppoja sekä altistuvat tarpeettomille luottotappioille. Riskeiltä suojautuminen ja maksuajan järjestäminen ostajalle tuovat kilpailukykyä. Kauppakamarit ja Finnvera käynnistävät yhdessä Vientikaupan rahoitus -kiertueen yritysten osaamisen ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Lue lisää

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kuva: Mikko Mäntyniemi)

Turvallisuusteollisuudesta talouden tukijalka

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kok.) haluaa turvallisuusteollisuudesta suomelle uuden kasvualan ja puolustusministeriöstä aktiivisen vienninedistäjän. Kauppasuhteet itänaapuriin saavat sen sijaan odottaa seuraavaa vuosikymmentä.

Lue lisää

Suomen nopea Nato-jäsenyysprosessi oli myös Suomen Nato-edustuston päällikkö Piritta Asunmaalle yllätys. (Kuva: Joona Suni)

Vastuuta ja velvollisuuksia

Suomi sujahti viime keväänä Naton jäseneksi ennätysvauhtia. Piritta Asunmaan mukaan edessä on entistä yhteisvastuullisempi arki ja oppimisprosessi, mikäli haluamme äänemme kuuluviin myös Nato-pöydissä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Hämeen kauppakamari perustaa Varautumisvaliokunnan

Hämeen kauppakamari perustaa uuden Varautumisvaliokunnan, joka aloittaa toimintansa toukokuun aikana. ”Valiokunta tulee olemaan alueemme huoltovarmuuden kannalta elintärkeiden yritysten ja julkisten toimijoiden yhteistyöfoorumi. Sen tarkoituksena on tukea lakisääteisen Huoltovarmuuskeskuksen ja muiden yhteiskunnan varautumiseen muodostettujen yhteistyöryhmien toimintaa, kuten esimerkiksi Huoltovarmuuskeskuksen valtakunnallisten poolien ja elinkeinoelämän alueellisten varautumisyhteistyön ELVAR-toimikuntien toimintaa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Raute Oyj:n toimitusjohtaja Mika Saariaho

Pörssiyhtiön puikoissa

Lahtelaisen Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaholla on pitkä kokemus kansainvälisten suomalaisyritysten erilaisista johtamis- ja asiantuntijatehtävistä. Tekniikan tohtori on opiskellut nuorena myös trumpetin soittoa, mutta soittaminen on jäänyt ja tilalle on tullut jazzmuusikko Miles Davisin vanhojen levytyksien kuunteleminen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Varautumista Hämeessä

Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Lähi-idän kriisi, pandemiat ja ilmastonmuutos ovat herättäneet meidät miettimään, kuinka varmistamme oman yhteiskuntamme toimivuuden. Maailman ollessa murroksessa, ovat energian saatavuus ja tietoliikenne- ja logistiikkayhteydet niitä kriittisiä kohteita, joiden toimivuus on turvattava kaikissa tilanteissa.

Lue lisää

KPMG Oy Ab:n tuloverotuksen asiantuntija Miia Manner

Veroilmoitusten sudenkuoppia

Taas lähenee se aika vuodesta, kun veroilmoituksen laatiminen on valtaosalle yrityksistä ajankohtaista. Vaikka veroilmoitus voikin tuntua välttämättömältä pahalta, joka hoidetaan tilinpäätöskiireiden jälkeen, sen laatimiseen kannattaa kuitenkin suhtautua asiaan kuuluvalla pieteetillä. Kaavamaisiin veronkorotuksiin siirtymisen jälkeen teknisetkin virheet veroilmoituksella voivat koitua kalliiksi eikä huolellinenkaan verosuunnittelu paina vaakakupissa, mikäli suunniteltuja asioita ei osata ilmoittaa veroilmoituksella oikealla tavoin.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala (Kuva oikealla: Elmo Eklund)

Viisi vastuullisen liiketoiminnan vinkkiä yritysjohdolle 2024

Vuoden alku on aina hedelmällinen hetki ennakoida vuoden puheenaiheita ja trendejä. Näin on myös vastuullisuuden ja kestävän kehityksen saralla. Erilaisiin ennustuksiin ja listauksiin onkin voinut sukeltaa vuoden ensimmäisten viikkojen aikana. Mihin erityisesti yritysjohdon kannattaisi kiinnittää huomiota vuonna 2024 kestävän kehityksen ja vastuullisuuden saralla?

Lue lisää

Kongsberg Defencen toimitusjohtaja Markku Korhonen ja Suomessa valmistettava taistelunjohtokeskuksen konsoli.

Huoltovarmuus rakentuu vahvasti kumppanuudelle

Suomen liittyminen Naton jäseneksi lisäsi merkittävästi hämeenlinnalaisen Kongsberg Defencen kehitysmahdollisuuksia. Lisäksi ilmantorjuntajärjestelmän toimittaminen Suomen Puolustusvoimille yhdisti useita suomalaisyrityksiä Kongsbergin kansainväliseen toimittajaverkostoon.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää

MAINOS: Sammon8 – uusien mahdollisuuksien kiinteistö keskellä Lahtea

Kehittyvällä Paavolan alueella Lahden keskustassa sijaitseva Sammon8 uudistuu täydellisesti lähivuosina. Neljään kerrokseen saneerataan kaikkiaan 5000 neliön verran isoja ja pieniä toimitiloja monenlaiseen liiketoimintaan.

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi