Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vanhala (Kuva: Petri Koivisto)

Hämeen kauppakamari käynnistää yrityskiertueen

Hämeen kauppakamari käynnistää elokuussa viisi kuukautta kestävän yrityskiertueen toiminta-alueensa jäsenkunnissa. ”Kiertueen tarkoituksena on vierailla jokaisessa alueemme kunnassa ja jäsenyrityksissä. Näin meillä on mahdollisuus tutustua yrityksiin, niiden tarpeisiin ja sen pohjalta kehittää toimintaamme”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vanhala.

Lue lisää

Kilpailu vuoden vastuullisimmasta yritysteosta on jälleen käynnissä

Ilmoittautuminen Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun on käynnissä. Osallistuminen kilpailuun on täysin maksutonta, ja ilmoituksen tekemiseen menee vain muutama minuutti! Tämä on oiva mahdollisuus tuoda esille yrityksen vastuullisuustoimintaa, inspiroida muita sekä saada näkyvyyttä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vanhala (keskellä) ja hänen edeltäjänsä Jussi Eerikäinen (oikealla) luovuttivat yrittäjä Topi Paanaselle kultaisen elämäntyömerkin.

Kultainen elämäntyömerkki luovutettiin Topi Paanaselle

Hämeen kauppakamari huomioi Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä toiminta-alueensa vaikuttajia ja asiantuntijoita. Elämäntyömerkki luovutettiin yrittäjä Topi Paanaselle torstaina 27.6.2024 Peikko Groupin toimitiloissa Lahdessa. Merkki myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Vaalivaliokunta on valittu

Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa 7.5.2024 valittiin hallituksen ehdotuksen mukaisesti Vaalivaliokunnan uudeksi jäseneksi teollisuusneuvos, hallituksen puheenjohtaja Jukka Nummi. Valiokunnan puheenjohtajana jatkaa kauppaneuvos Risto Korkka ja jäseninä jatkavat yrittäjä, yritysneuvoja Risto Salminen ja talousneuvos, toimitusjohtaja Pekka Väre.

Lue lisää

Anne Vanhala aloittaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajana kesäkuun alussa. (Kuva: Paula Ahokanto)

Yrittäjähenkinen kestävän kasvun edistäjä

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajana kesäkuun alussa aloittavan Anne Vanhalan monipuolinen ura ja vahva osaaminen kestävästä kehityksestä hyödyttää koko alueen elinkeinoelämää. Hän innostuu helposti uusista asioita ja kokee yhteistyön erilaisten ihmisten kanssa erittäin tärkeäksi. Annelle parasta palautumista tarjoaa yhteinen ulkoiluhetki brasilianterrierin kanssa.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Aika vaihtaa vapaalle

Lähes yhdeksän vuoden rupeama Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajana on päättymässä. On ollut etuoikeus saada työskennellä teidän kauppakamarilaisten kanssa ajamassa alueemme etua hyvinkin vaihtelevissa olosuhteissa. Tähän kauteen on mahtunut nousu- ja laskukausia, pandemiaa ja sotia, jotka ovat vaikuttaneet toimintaamme hyvinkin merkittävästi. Kaikesta huolimatta, juuri nyt näkymät ovat jälleen muuttumassa positiivisempaan suuntaan. Taantuma on hellittämässä ja pörssikurssit ovat nousussa.

Lue lisää

Texas State Capitol on Yhdysvaltain osavaltion Texasin lainsäädäntöelimen kokoontumispaikka.

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja:
​​​​​​​Uusi fokus Suomelle

Nyt ollaan siinä pisteessä, josta pitää saada Suomi nousuun. Suomen BKT oli vuonna 2023 arvoltaan noin 300,5 miljardia dollaria ja edelleen nousussa oleva julkinen velka 232,9 miljardia dollaria. Perusmatematiikalla velkaa on 77,5 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Jos se nyt ketään lohduttaa, niin USA:n BKT oli 27,36 triljoonaa dollaria ja julkista velkaa oli 34,59 triljoonaa eli 126,4 prosenttia.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös sukupolvenvaihdos-
​​​​​​​huojen​​​​​​​nukseen liittyen

Suomen valtion erityisessä intressissä pitäisi olla sukupolvenvaihdosten tukeminen ja edistäminen kaikissa muodoissaan, sillä lähitulevaisuudessa omistajavaihdoskysymykset ovat esillä lukuisissa perhe- ja kasvuyrityksissä. Verohallinnon, verotuksen oikaisulautakunnan ja hallintotuomioistuinten tulisi toteuttaa sukupolvenvaihdosten verotus lainsäädännön mukaisesti, siis siten, miten laissa asiasta selväsanaisesti määrätään. Näin ei tapahtunut taannoisessa korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjaratkaisussa KHO 2024:55.

Lue lisää

Atplastin toimitusjohtaja Atte Savelainen

Lahden seudulle tarvitaan teollisia investointeja

Iitin Kausalassa toimiva Atplast on perheyritys, joka sopimusvalmistajana valmisti ensin muovituotteita paikallisille toimijoille. Toiminnan laajentuessa yritysostoin se alkoi valmistaa myös lukuisista suomalaiskotien sisäänkäynneiltä tuttuja ruohomattoja ja kosteiden tilojen mattoja. Yrityksen mattoja valmistetaan lisäksi vientiin ympäri maailmaa.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää

MAINOS: Sammon8 – uusien mahdollisuuksien kiinteistö keskellä Lahtea

Kehittyvällä Paavolan alueella Lahden keskustassa sijaitseva Sammon8 uudistuu täydellisesti lähivuosina. Neljään kerrokseen saneerataan kaikkiaan 5000 neliön verran isoja ja pieniä toimitiloja monenlaiseen liiketoimintaan.

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi