Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Kuvassa vasemmalta JaVaKon yrittäjä Jaakko Valpio, Kultaperho Oy:n yrittäjä Tuija Tunturi, Hämeen ammatti-instituutin kehittämispäällikkö Kirsi Sippola ja Etelä-Suomen Sijoitus Oy:n talousjohtaja Teppo Hänninen. (Kuva: Marko Tammela)

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän kehittäjille

Hämeen kauppakamari huomioi syyskokouksessaan neljää Hämeessä toimivaa elinkeinoelämän kehittäjää ja vaikuttajaa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä. Huomionosoitukset myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Kuvassa Keskuskauppakamarin LUJAT-hankkeen johtaja Panu Vesterinen ja HVK:n infrastruktuuriosaston johtaja Jarna Hartikainen. (Kuva: Meeri Utti)

Huoltovarmuus haastaa myös yrityskenttää

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat nostaneet kansallisen huoltovarmuuden taas arvoonsa. Kriittisen infran ja elintärkeiden palveluiden toimivuus kriisitilanteissa ovat kuitenkin pääosin kotimaisen yritysverkoston varassa. Siksi oman toiminnan jatkuvuudesta myös kriisien keskellä kannattaa pitää huolta, muistuttaa Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) infrastruktuuriosaston johtaja Jarna Hartikainen.

Lue lisää

Hyvishakkeri Laura Kankaala (Kuva: Meeri Utti)

Hyvishakkeri tulppaa tietoturva-aukkoja

Laura Kankaala suuntasi aikanaan lukion jälkeen hoiva-alalle, mutta päätyi lopulta opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Nyt työpäivät täyttyvät asiakasyritysten tietoturvapulmista, seminaariesitelmistä ja omista podcasteista. ”Larpan” missiona on tehdä internetistä parempi ja turvallisempi paikka sekä kannustaa nuoria naisia tietotekniikan tarjoamille urapoluille.

Lue lisää

Kansainvälistymisviikko 2022 - Paneelikeskustelu: Kansainväliset työyhteisöt

Tulevaisuuden työyhteisöt koostuvat eri kansallisuuksista. Paneelissa keskustellaan, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia monikulttuurinen työyhteisö tarjoaa.

Lue lisää

Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine (Kuva: Jaana Laakso)

Kehitystyö vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä

Monipuolisen uran tehnyt Toni K. Laine palasi Inarista etelään ja aloitti Kanta-Hämeen maakuntajohtajana elokuussa. Muun muassa erilaisten tutkimus-, selvitys- ja arviointihankkeiden kautta hän on saanut hyvän kuvan Suomen julkishallinnosta.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Kaatuuko Pisan torni Suomessa?

Suomi on vuosikymmeniä ollut koulutuksen mallimaa ja tulokselliseen koulutusjärjestelmäämme on käyty tutustumassa ympäri maailmaa. Tilanne on valitettavasti muuttunut ja Suomen sijoitus kansainvälisessä PISA-mittauksessa on ollut selvässä laskussa jo vuodesta 2006 lähtien.

Lue lisää

IT-sopimusehdot päivittyvät – nyt huomioitu myös pientoimitukset ja datan käyttö

IT-hankinnoissa laajalti käytössä olevat IT-sopimusehdot päivittyvät. Uudistuneissa IT2022-ehdoissa on vastuunrajoitusehdon ajanmukaistamisen lisäksi valmisteltu kokonaan uudet erityisehdot datan käyttöön sekä sopimusmalli pientoimituksia varten.

Lue lisää

Kuvassa Dallas, Texas

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja: Lompsan kautta amerikkalaisten sydämiin?

USA:n välivaalit on nyt käyty ja tulokset ovat pääosin selvillä kongressin osalta. Vaikka äänet menisivätkin tasan demokraatit pitävät käsissään senaatin, sillä varapresidentti toimii 50–50 tilanteessa vaa’ankielenä, kun nykyinen varapresidentti Kamala Harris edustaa demokraatteja. Tosin kahden sitoutumattoman senaattorin lasketaan kuuluvan demokraattien leiriin ja nämä senaattorit voivat toimia joskus myös omien näkemystensä mukaan toisen tahon edun mukaisesti.

Lue lisää

Kaikki alkoi dronesta

Vaikka nykypäivänä Inspiroiva Creative Oy:n toiminta onkin monipuolistunut, on ilmakuvaus edelleen merkittävässä roolissa sen mainos- ja livetuotannoissa. Yritys tekee myös oppilaitosyhteistyötä ja kouluttaa media-alalle osaavaa työvoimaa.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

Yritykset voisivat oppia startupeilta, kuinka asiat nähdään uudesta näkökulmasta, Aleksis Nokso-Koivisto sanoo.

MAINOS: Kokeilut ja fasilitointi ovat huomispäivän hallituksen työkaluja

Tulevaisuuden hallitustyöstä Tampereen yliopistossa luennoiva Aleksis Nokso-Koivisto suosittelee tutustumaan pienten kasvuyhtiöiden ja startupien toimintakulttuureihin.

Lue lisää

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi