Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​

Kiertotalousosaamisella uudistuvaa liiketoimintaa

Kiertotalous ja digitaalisuus ovat nousseet merkittävään rooliin yhteiskunnallisessa murroksessa, uudet kiertotalouden luomat liiketoimintamahdollisuudet ovat vasta tuloillaan. Kiertotalouden liiketoimintamalleilla pystytään vastaamaan kestävän kehityksen, resurssitehokkuuden ja asiakasodotusten vaatimuksiin ja näin vahvistaa yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala (Kuva: Elmo Eklund)

Mitä on vastuullisuus ja miksi se kannattaa?

Vastuullisuudesta on puhuttu suurella tunteen palolla ja paatoksella viimeiset vuodet. Jopa niin, että vastuullisuuden sisältö on meinannut välillä keskustelusta unohtua. Mistä me puhumme, kun puhumme vastuullisuudesta?

Lue lisää

Kuvassa catering-assistentti Natalya Kondratyuk

Sodan jaloista Suomen rakentajiksi

Ukrainan sota sai liikkeelle maahanmuuttajavirran, josta Suomikin on saanut osansa. Natalya Kondratyuk ja Stanislava Balanadina tulivat Suomeen viime keväänä – ja näillä näkymin jäädäkseen. Työpaikat löytyivät Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

1) Jaana Martikainen, liikenneinsinööri, Lahden kaupunki 2) Jari Havukainen, Partner, KHT-tilintarkastaja, Ernst & Young Oy 3) Manu Mesimäki, hallituksen puheenjohtaja, Tammi Digital Oy 4) Outi Mertamo, matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy ​​​​​​​5) Riikka Riihimäki,  toimitusjohtaja, Forssan Yrityskehitys Oy 6) Riitta Lassila, aluejohtaja, Suomen Terveystalo Oy ​​​​​​​7) Wille Viittanen, toimitusjohtaja, Wiitta Oy

Valiokuntien vaikuttamiskohteet vuonna 2023

Kysyimme Hämeen kauppakamarin valiokuntien puheenjohtajilta, mikä on valiokuntasi tärkein vaikuttamiskohde vuonna 2023?

Lue lisää

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Tomi Tura (Kuva: Pictuner Oy)

Keihään kärkenä yritystoiminnan kehittäminen

Tomi Tura on Hämeen kauppakamarin uusi hallituksen jäsen ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja. Molemmissa tehtävissään hän pystyy näköalapaikalta vaikuttamaan Lahden seudun ja koko Hämeen alueen yritystoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Taantuma kurittaa kotitalouksia

Vuosi vaihtui sumeissa tunnelmissa. Inflaatio jyllää, lainojen korot ovat nousussa, energian hinta on ollut ennätyskorkealla, valtio on velkaantunut vauhdilla ja Venäjän raakalaismainen sota Ukrainaa vastaan jatkuu. Haastavasta tilanteesta huolimatta ekonomistit ennustavat tälle vuodelle vain lievää ja kestoltaan lyhyttä taantumaa. Alkuvuoden ensimmäisten pörssipäivien kurssit vahvistavat myös sijoittajien uskoa talouden kasvun käynnistymiseen tulevan kesän jälkeen.

Lue lisää

Yritysvastuun merkitys kasvaa tulevaisuudessa – uutta EU-sääntelyä valmistellaan

Euroopan komissio julkaisi yritysvastuudirektiiviehdotuksen helmikuussa 2022. Yritysvastuudirektiiviehdotuksen taustalla vaikuttaa moni tekijä. Yksi keskeisimmistä tekijöistä on maailmanlaajuisten uhkien lisääntyminen, joista merkittävimpänä pidetään yleisesti ilmastonmuutosta.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennys verotuksessa

Tutkimus- ja kehittämistoiminnasta aiheutuvia menoja voidaan tiettyjen edellytysten täyttyessä vuosien 2022–2027 aikana vähentää 150 prosentin suuruisella lisävähennyksellä euromääräisen rajan ollessa maksimissaan 500 000 euroa. Lisävähennyksen verotuksellinen hyöty voi näin ollen olla merkittävä, sillä investoinnin kustannukset saadaan verotuksessa vähentää 2,5-kertaisesti.

Lue lisää

Vauhdilla kasvavaa liikennöintiä

Hämeenlinnalainen linja-autoyhtiö Vekka Group Oy syntyi, kun perinteinen Vekka Liikenne ja melko uusi liikennöitsijä Miodex yhdistyivät kolmisen vuotta sitten. Viime lokakuussa yhtiö osti Päijät-Hämeessäkin tutun Lehtimäen Liikenteen.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

Yritykset voisivat oppia startupeilta, kuinka asiat nähdään uudesta näkökulmasta, Aleksis Nokso-Koivisto sanoo.

MAINOS: Kokeilut ja fasilitointi ovat huomispäivän hallituksen työkaluja

Tulevaisuuden hallitustyöstä Tampereen yliopistossa luennoiva Aleksis Nokso-Koivisto suosittelee tutustumaan pienten kasvuyhtiöiden ja startupien toimintakulttuureihin.

Lue lisää

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi