Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​

Hämeen kauppakamari hakee uutta toimitusjohtajaa

Hämeen kauppakamari on maan suurimpiin kuuluva, yli 1160 jäsenen taloudellisesti terve, alueellinen elinkeinoelämän edunvalvoja – moderni pohjoismainen kauppakamari. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kuhmoinen sekä Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat. Hämeen kauppakamarilla on toimistot Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Lue lisää: www.hamechamber.fi

Lue lisää

Ulkoministeriö julkaisi kaikille avoimen verkkokurssin pakotteista

Pakotteiden tehokas toimeenpano edellyttää ymmärrystä pakotteista ja niiden soveltamisesta. Suomalaisten pakoteosaamisen laajentamiseksi ulkoministeriö julkaisi kaikille avoimen verkkokurssin pakotteista. Kurssilla käydään läpi kaikissa pakotejärjestelmissä toistuvia pakotteiden perusasioita, mutta myös Venäjä-pakotteiden erityispiirteitä.

Lue lisää

Kokenut hallitusammattilainen ja Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae (Kuva: Meeri Utti)

Nyt alkaa naisten etsikkoaika

Naiset ovat suomalaisyritysten hallituksissa usein sivurooleissa, mutta kokeneen hallitusammattilaisen mukaan muutos on jo käsillä. Pätevistä naisista käydään lähivuosina alati kovenevaa kisaa. Siksi sopivia kandidaatteja kannattaa hakea jo nyt.

Lue lisää

Tapahtumakuvia Hämeen kauppakamarin Talousseminaarista

Hämeen kauppakamari järjesti yhteistyössä Lahden Teollisuusseuran kanssa Laki- ja finanssivaliokunnan Talousseminaarin 10.10.2023 Malskin Sammiosalissa Lahdessa.

Lue lisää

Teknologiateollisuuden Päijät-Hämeen ja Kaakkois-Suomen aluepäällikkö Juha-Pekka Kärkkäinen

Uusia tuulia teknologiateollisuuteen

Yrittäjän elämä on tuttua Teknologiateollisuuden Päijät-Hämeen ja Kaakkois-Suomen aluepäällikkö Juha-Pekka Kärkkäiselle, sillä hän on myös Iittalassa toimivan Kultasuklaan osakas ja yrittäjä. Hänen toimialueensa aluepäällikkönä on niin laaja, että aikaa kuluu paljon auton ratin takana. Kärkkäinen tituleeraakin itseään leikkisästi ”asfalttiprinssiksi”.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Osaamisesta on pidettävä kiinni

Talouden heikkenemisestä huolimatta on yritysten suurin haaste, nyt ja tulevaisuudessa, työvoiman saatavuus. Eläköitymisen myötä maassamme syntyy työvoimavajausta vuosittain reilusti yli 10 000 henkeä ja vauhti vain kiihtyy. Samaan aikaan yli 60 prosenttia kauppakamareiden tuoreeseen suhdannebarometriin vastanneista yrityksistä arvioi lisäävänsä henkilökuntaansa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Lue lisää

Miksi työntekijän osaamista kannattaa tukea – ja mikä neuvoksi, jos osaaminen ei riitä?

Nykypäivän työelämässä menestyminen vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Työntekijöiden suhtautuminen osaamisen kehittämiseen vaihtelee – toinen pitää huolta ammatillisesta kehityksestään osallistumalla koulutuksiin jopa vapaa-ajallaan, kun taas toinen pysyttäytyy lähinnä annettujen työtehtävien suorittamisessa, pohtimatta omia koulutustarpeitaan sen tarkemmin.

Lue lisää

Kuva Albert Einsteinin muistomerkistä Washington D.C:ssä. Einstein oli teoreettinen fyysikko, joka loi suhteellisuusteorian. Hän vaikutti myös merkittävästi kvanttimekaniikan ja kosmologian kehitykseen, ja häntä pidetään yleisesti 1900-luvun tärkeimpänä fyysikkona.

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja:
​​​​​​​Taloutta ja oppimista USA:ssa

USA:n kolmannen vuosineljänneksen BKT:n kasvu oli vuositasolla Bureau of Economic Analysis BEA:n mukaan muhkeat 4,9 prosenttia, kun edellinen neljännes oli vielä tasolla 2,1 prosenttia. Kasvu johtui vahvasta kulutuskysynnästä (syyskuussa 0,7 prosenttia) ja ostoista varastoon ilmeisesti loppuvuoden sesonki mielessä. Samaan aikaan kuluttajien käytettävissä olevat tulot nousivat 0,3 prosenttia. Tuonti ulkomailta oli kasvussa, mikä osaltaan alensi bruttokansantuotetta.

Lue lisää

(Kuva: Mikko Uosukainen/ Lumiko Creative)

Teksasilaisia vaikutteita

Uskomatonta päästä nauttimaan aitoa amerikkalaista barbecue-ruokaa keskellä Hämettä. Hämeenlinnan Kruununmyllyllä sijaitsevan texasilaistyyppisen Miller`s BBQ -ravintolan taustalla toimii yrittäjätrio Aki Kinnunen, Silvar Jänes ja Antti Kemppi. Kinnunen ja Jänes ovat kumpikin olleet Suomen kokkimaajoukkueessa, kun taas Kemppi on tutumpi Lahden seudulla tunnettujen yritysten, Kemppi Groupin ja Kempowerin, hallituksen puheenjohtajana.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää

MAINOS: Sammon8 – uusien mahdollisuuksien kiinteistö keskellä Lahtea

Kehittyvällä Paavolan alueella Lahden keskustassa sijaitseva Sammon8 uudistuu täydellisesti lähivuosina. Neljään kerrokseen saneerataan kaikkiaan 5000 neliön verran isoja ja pieniä toimitiloja monenlaiseen liiketoimintaan.

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi