Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​

Suhdannearviot edelleen laskusuunnassa Hämeessä

Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdannenäkymät toipuivat hieman kesällä, mutta syksyllä odotukset heikkenivät uudelleen. Tieto selviää Hämeen kauppakamarin ja EK:n yhteistyössä tekemästä Suhdannebarometrikyselystä. ”Alueemme yritysten lähikuukausien suhdannenäkymät ovat notkahtaneet syksyn aikana ja suhdannearviot kääntyivät laskuun voimistuneen koronan myötä. Toisaalta Hämeen yritysten arviot vastaavat hyvin koko maan keskiarvoa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin lakimies Minna Aalto-Setälä

Keskuskauppakamari tarjoaa tietosuoja- ja tietoturvaoppaan yritysten tueksi

Yritysten on huolehdittava erityisen tarkasti sekä tietosuojasta että tietoturvastaan, jotta tietomurtoja ei enää tapahdu. Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille apua laatimassaan Tietosuoja pähkinänkuoressa -oppaassa.

Lue lisää

Afrikka on mahdollisuuksien manner – myös suomalaisyrityksille

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksia vastaavan komissaarin Jutta Urpilaisen mukaan kahden maanosan tiiviimmälle yhteistyölle on viruskriisin keskellä ja etenkin sen jälkeen entistä enemmän tarvetta.

Lue lisää

Studiossa Kaupan ja palvelualan valiokunta - teemana: Nettikauppa

Hämeen kauppakamarin valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan jaksossa käsitellään verkkokaupan kasvua, suomalaisyritysten valmiuksia verkkokauppaan, kansainvälisiä markkinoita ja logistiikkaa.

Lue lisää

Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia

Alkuvuodesta Fazer Myllyn toimitusjohtajana aloittanut Jarkko Arrajoki panostaa kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden palvelemiseen, työntekijöiden turvallisuuteen, suomalaisen ruokahuollon turvaamiseen ja uuden kauramyllyn investoinnin käynnistämiseen.

Lue lisää

Oppimistakuu peruskouluihin

On tosiasia, että suomalaisten luku- ja kirjoitustaidot rapistuvat. Tuoreimpien PISA -tutkimusten perusteella yli kymmenellä prosentilla peruskoulunsa päättäneistä ei ole riittäviä edellytyksiä jatko-opintoihin. Tämä hälyttävä trendi on ollut kasvussa koko 2000-luvun ajan ja vaikutukset näkyvät. Ilman toisen asteen tutkintoa olevien nuorten työttömyys kasvaa ja syrjäytyminen lisääntyy. Tilastojen mukaan 16 prosentilla alle 25-vuotiaista ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta ja tästä luvusta 40 prosenttia jää kokonaan koulutuksen tai työelämän ulkopuolella.

Lue lisää

Yrityssaneeraus vaihtoehtona

Koronapandemia on aiheuttanut tai aiheuttamassa monille yritykselle taloudellisia haasteita. Yritysten toiminnan lopettamiset tai lopulta konkurssit eivät ole poissuljettuja. Suomessa vähemmin on tunnettua yrityssaneeraus ja erityisesti, mitä sillä tavoitellaan ja mikä on yrityssaneerauksen prosessi.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Työpanososingon taloudelliset kannustinhyödyt poistumassa

Työsuhteissa olevat avainhenkilöt ovat monelle yritykselle yksi tärkeä osa niiden elinehdoista. Perhe- ja kasvuyritykset erityisesti ovat hyvin riippuvaisia osaavasta henkilökunnasta ja heidän kontribuutiostaan yrityksen kasvulle ja menestymiselle. Avainhenkilöiden näkökulmasta on luonnollista olettaa, että annetulle työpanokselle ja sitoutumiselle kohdennetaan vastaavasti normaalia parempi palkitseminen myös euromääräisesti mitattuna, minkä lisäksi heille on työpanososakkeen myötä annettu osakasasema yrityksessä. Tämä yksi varteenotettava kannustamisen muoto menetetään pian vallitsevan poliittisen tahtotilan vuoksi.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi