Haulla löytyi 28 tulosta


Suomen Urheiluopisto ja Hämeen kauppakamari ovat kehittäneet koulutusohjelman, jonka avulla vahvistetaan urheiluseurojen puheenjohtajien ja hallitusten jäsenten osaamista. ”Vierumäellä maaliskuun lopulla alkavan urheiluseurojen hallitusosaamista kehittävän pilottikoulutuksen jälkeen koulutusohjelmaa on tarkoitus laajentaa koko Suomeen ja jatkossa urheiluopistot voivat toteuttaa koulutusohjelmaa oman paikallisen kauppakamarin kanssa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Kiertotalousosaamisella uudistuvaa liiketoimintaa

Kiertotalous ja digitaalisuus ovat nousseet merkittävään rooliin yhteiskunnallisessa murroksessa, uudet kiertotalouden luomat liiketoimintamahdollisuudet ovat vasta tuloillaan. Kiertotalouden liiketoimintamalleilla pystytään vastaamaan kestävän kehityksen, resurssitehokkuuden ja asiakasodotusten vaatimuksiin ja näin vahvistaa yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Kehityshankkeiden tulokset yritysten käyttöön – MIDAS-expo uudistaa hankemaailmaa

Hankkeita tulee ja hankkeita menee. Mutta mitä tapahtuu tehdyn työn tuloksille, kun hanke päättyy? Kuinka saada kehityshankkeiden hyödyt laajempaan käyttöön? Ratkaisuehdotuksen antaa helmikuussa LAB-ammattikorkeakoululla järjestettävä hanketapahtuma MIDAS-expo.

Lue lisää

Erätauosta oivalluksia monikulttuurisen työelämän kehittämiseen

Hämeen ELY-keskus järjesti yhteistyössä Hämeen kauppakamarin kanssa toukokuussa Lahden Palvelutorilla Erätauko-keskustelutilaisuuden, jossa pohdittiin yritysten valmiuksia monikulttuuriseen rekrytointiin.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin hankejohtaja Panu Vesterinen (Kuva: Elmo Eklund)

Varaudu ja ehkäise hybridivaikuttaminen

Maailmalla on eletty jo pitkään yrityksiin kohdistuvan tietojen kalasteluyritysten kulta-aikaa ja vallitseva maailmantilanne voi pahentaa jo ennestään vaikeaa tilannetta. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten käsittelyajan pitkittyminen voi altistaa erityisesti Venäjän vastatoimille hybridivaikuttamisen muodossa. Pahimmillaan hybridivaikuttaminen voi romahduttaa yrityksen toimintakyvyn. Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille kymmenen keinoa hybridivaikuttamisen ehkäisemiseksi.

Lue lisää

Suomalaisen yrityksen kyberturvallisuus Ukrainan sodan varjossa ja varautumisen perusasioita

Maailmantilanteesta riippumatta yritysten kyberturvallisuus on paikallista. Tämä tarkoittaa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan voi johtaa taistelukenttien kyberhyökkäysten leviämiseen tietoverkkoihin ja verkkopalveluihin ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Lue lisää

Lisäkeinoja kyberhyökkäyksen onnistumisen todennäköisyyden vähentämiseksi ja yrityksen selviämiseksi onnistuneesta hyökkäyksestä

Ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen kaikissa järjestelmissä, palveluissa ja sosiaalisen median tileillä. Käytä luotettavia sovelluksia monivaiheisen tunnistautumisen mahdollistamiseksi kuten Microsoft Authenticator tai Google Authenticator.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin hankejohtaja, Lujat-Hanke, Panu Vesterinen (Kuva: Elmo Eklund)

Yritysten on syytä ottaa kyberturvallisuus vakavasti – näillä pikavinkeillä tietoturva kuntoon

Ukrainan sota on heijastunut koko maailman kyberturvallisuustilanteeseen. Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​on johtanut kyberhyökkäysten taistelukenttien leviämiseen tietoverkkoihin ja verkkopalveluihin ympäri maailmaa, myös Suomessa. Keskuskauppakamarin hankejohtaja Panu Vesterinen kehottaa yrityksiä ottamaan kyberturvallisuuden vakavasti ja antaa vinkit, joilla jokaisen yrityksen tietoturvataso paranee.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com/dotshock)

Kauppakamarit ja HVK yhteistyöhön yritysten jatkuvuudenhallinnan vahvistamiseksi

Yrityksen toiminta voi pahimmillaan pysähtyä odottamattomien häiriötilanteiden takia, jos yllätyksiin ei ole varauduttu. Keskuskauppakamari ja Huoltovarmuuskeskus (HVK) kannustavat nyt yhdessä alueellisten kauppakamarien kanssa yrityksiä varmistamaan jatkuvuudenhallintansa silloinkin, kun toimintaympäristössä tapahtuu muutoksia. Samalla koko yhteiskunnan toimintakyky paranee.

Lue lisää

Kansainvälinen osaaja -päivä toteutetaan tällä viikolla (22.-26.11.2021) yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun, LAB–ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa.

Kansainväliset osaajat vierailevat tällä viikolla hämäläisyrityksissä

Hämeen kauppakamari on syksyn aikana lähestynyt alueen yrityksiä Kansainvälinen osaaja -teemapäivällä. ”Kyseessä on ulkomaalaisen opiskelijan yhden päivän tutustumisesta alueemme yritykseen tämän viikon aikana. Teemapäivään olemme saaneet mukaan 15 hämäläisyritystä, joissa vierailee 1–3 opiskelijaa ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta”, kertoo Hämeen kauppakamarin kehityspäällikkö Mirja Ojantausta.

Lue lisää

(Kuva: Moni Mckein, Pixabay)

Hae uutta intoa omaan jaksamiseen – tule mukaan Voimavalmennukseen!

Voimavalmennus on yritysten kehittämisen polku kantahämäläisille yrityksille. Puolen vuoden aikana tarjotaan yrityksille maksutonta sparrausta, valmennuksia ja yhteisiä tapaamisia muiden yrittäjien kanssa. Marraskuun lopulla alkaa hyvinvointiin keskittyvät Voimavalmennukset, jossa tavataan muita yrittäjiä ja tehdään hyvinvointiin liittyviä harjoitteita. Ilmoittaudu mukaan, sillä saat myös muihin yritystoiminnan haasteisiin sparrausta ja valmennusta. Hämeen kauppakamari on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Lue lisää

Evon uusi aika -hankkeen ohjausryhmä innostui visioimaan Evolle metsäalan keskuksen roolia, myös kansainvälisessä mittakaavassa.

Evo – suomalaisen metsänhoidon keskus ja tulevaisuudessa ehkä myös tiedekansallispuisto

Hämeen kauppakamari on mukana Evon uusi aika –hankkeessa, jossa edistetään muun muassa Evon tiedekansallispuistoajattelua. Ohjausryhmän lokakuinen kokous pidettiin Evolla, keskellä metsää, nuotiotulen loimussa. Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Hämeen kauppakamarin kehityspäällikkö Mirja Ojantausta. Ohjausryhmä visioi historialliselle Evolle mahtavaa tulevaisuutta, sillä onhan Evo suomalaisen metsänhoidon keskus. Opetus Evolla alkoi Venäjän tsaarin myötävaikutuksella jo 1860-luvulla.

Lue lisää

Yrittäjä Peter Vesterbacka (Kuva: Meeri Utti)

Tallinnan tunneli on tahdon asia

Kova tahto vie vaikka läpi harmaan kiven, muistuttaa vanha kansanviisaus. Se on myös yrittäjä Peter Vesterbackan ohjenuorana jättimäisessä Helsinki–Tallinna -tunnelihankkeessa. Jos yhteistä tahtoa löytyy ja töihin päästään ensi vuonna, voisi koko Suomea hyödyttävä ratayhteys avautua 2024–2025.

Lue lisää

Pohjois-Ruotsin Norrbotnia-rataa laajennetaan kuljetusyhteyksien parantamiseksi. Ruotsi sai heinäkuussa 2021 vihreää valoa EU-rahoitukselle ratahanketta varten. (Kuva: Norrbotniabanan / Patrick Degerman)

Ruotsi vauhdittaa liikenneinvestointeja

Ruotsi panostaa merkittäviä summia tie- ja rataverkoston kehittämiseen. Investoinneissa painotetaan elinkeinoelämän tarpeita ja ilmastotavoitteita. Tavoitteena on päästöjen alentaminen ja kuljetusten tehostaminen eri alueiden välillä.

Lue lisää

Kauppakamareiden kansainvälistymisviikko - Rohkaistu rekrytoimaan

Kun sopivan työntekijän löytäminen on haastavaa, voi yhtenä ratkaisuna olla rekrytointi eri puolilta Eurooppaa. EURES auttaa työnhakijoita löytämään työpaikkoja ja työnantajia saamaan työntekijöitä palvelukseensa kaikkialta Euroopasta. TE-livessä kuulet, miten EURES-palvelu toimii ja millaisia ajatuksia yrityksillä on kansainvälisestä rekrytoinnista.

Lue lisää

Ilmastokumppanuus Päijät-Hämeessä

Lähde mukaan Ilmastokumppaniksi! Yritykset ja yhteisöt voivat nyt solmia Ilmastokumppanuussitoumuksen vauhdittaakseen ilmastotoimia ja ympäristövastuuta.

Lue lisää

Käymme läpi myös tärkeimpiä asioita viennin ja tuonnin tulli-ilmoittamiseen liittyen, esim. tullausarvo ja maahantuonnin arvonlisäverotus.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Yrityksiä vauhditetaan tehokkaaseen hallitustyöskentelyyn

Hämeen kauppakamari on yhteistyössä Hämeen Hallituspartnereiden, alueen kehitysyhtiöiden ja yrittäjäjärjestöjen kanssa käynnistänyt pk-yritysten hallitustyöskentelyä kehittävän hankkeen. ​​​​”Hallitukset vauhtiin -hankkeen keskeinen tehtävä on aktivoida alueemme pk-yritysten hallitukset toimimaan. Ilman asiantuntevaa hallitusta tai muuta sparrausta pk-yrittäjä joutuu pohtimaan usein yksin yrityksensä strategisia päätöksiä. Hankkeen tuottama palvelu on kaikille yrityksille maksutonta”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Aktiviteetit

Hämeen kauppakamari toteuttaa vuosittain erilaisia aktiviteetteja ja projekteja valiokuntien toimesta tai yhteistyössä alueen sidosryhmien kanssa. Tältä sivulta löydät yrityksellesi hyviä mahdollisuuksia hyödynnettäväksi.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Teollisuusvaliokunnan puheenjohtaja Wille Viittanen

Kansainväliset osaajat Hämeessä

Olin mukana Hämeen linnassa järjestetyn Haamujahti-tapahtumassa ja paneelissa, joiden teemoina olivat kansainväliset osaajat hämäläisissä yrityksissä. Yhtenä järjestäjänä oli Hämeen kauppakamari, jonka yritysjäsenenä olemme ja toimin Teollisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

Lue lisää

Hämäläisten yritysten ennakointitutka vaatii virittämistä

Hämeen kauppakamarin jäsenyrityksille suunnatun kyselyn mukaan yritysten ennakointitoiminnan suurimmat kompastuskivet ovat menetelmien puutteellinen hallinta ja tulevaisuustiedon kapea-alainen hyödyntäminen. Kyselyssä selvitettiin yritysten ennakointiosaamisen nykytilaa ja kehittämistarpeita. ​​​​​​​

Lue lisää

TEKIJÄ2017 – Työn ja tekijän kohtauspaikka 9.2. Kauppakeskus Goodmanissa

Työllistymisen, oppimisen ja verkostoitumisen suurtapahtuma TEKIJÄ2017 toteutetaan tänä vuonna neljättä kertaa 9.2.2017 klo 11.00 – 16.30 Kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa.

Lue lisää

Hämeen Näky -hanke lisää yritysten ennakointiosaamista

Hämeen kauppakamari, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK) ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy (LAMK) auttavat yrityksiä varautumaan muutoksiin NÄKY-hankkeen avulla. ”Hämeen NÄKY -hankkeessa kokoamme yhteen Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimivat yritykset, jotka haluavat oppia tunnistamaan tulevaisuuden muutossignaaleja ja soveltamaan nopeita menetelmiä liiketoiminnan kehittämiseen”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää