Vaikuttamisen toimenpiteitä


HÄMEEN NÄKY - PK-YRITYSTEN ENNAKOINTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN

Pk-yritysten toiminta on entistä haastavampaa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Muutoksiin varautuminen edellyttää jatkuvaa toiminnan uudistamista. Hämeen kauppakamari, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK) ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy (LAMK) auttavat yrityksiä varautumaan muutoksiin NÄKY-hankkeen avulla. Kanta- ja Päijät-Hämeen NÄKY-hankkeet kokoavat yhteen yrityksiä, jotka haluavat oppia tunnistamaan tulevaisuuden muutossignaaleja ja soveltamaan nopeita ja ketteriä menetelmiä liiketoiminnan kehittämisessä.

Vuoden 2017 aikana NÄKY-hankkeen puitteissa järjestetään työpajoja yritysten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi tulevaisuuteen luotsaten. Työpajat järjestetään huhtikuusta alkaen Hämeenlinnassa ja Lahdessa kuutena eri päivänä. Työpajoja niitä johtavat Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulujen ennakoinnin ja palveluliiketoiminnan kehittäjät.

Hämeen NÄKY-hanketta rahoittavat Hämeen liitto ja Päijät-Hämeen liitto. Hämeen kauppakamarin, HAMKin ja LAMKin lisäksi hankkeessa ovat mukana Koulutuskeskus Salpaus, Ammattiopisto Tavastia ja Forssan ammatti-instituutti. Hanke kestää Suomi ja Kauppakamari 100 -juhlavuoden 2017 loppuun saakka. Kauppakamarin juhlavuoden teemana on 100 vuotta tulevaisuutta. Lue lisää NÄKY-hankkeesta


OPPILAITOS-TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ

Hämeen kauppakamarin yhtenä tehtävänä on oppilaitosten ja yritysten välisen yhteistyön edistäminen toiminta-alueellaan. Tavoitteena on löytää yrityksille ja oppilaitoksille toimintamalleja pitkäjänteiseen ja pysyvään yhteistyöhön. Oppilaiden vierailut eri toimialojen yrityksiin on havaittu yhdeksi toimivaksi yhteistyömuodoksi.

Opiskelijasta Tekijäksi -työharjoitteluopas yrityksille

Osaatko luoda yhteyksiä tulevaisuuden työntekijöihin? Hyödynnä oppilaitosyhteistyön monet mahdollisuudet!

Oppaasta löydät lisätietoa Hämeen monipuolisesta oppilaitosyhteistyötarjonnasta ja tärkeitä yhteystietoja alkuun pääsemiseksi.

Mitä mahdollisuuksia tarjoaa TET, työharjoittelu, työkokeilu, oppisopimus, ammattiosaamisen näytöt, näyttötutkinnot, opinnäytetyöt tai vaikkapa kansainväliset opiskelijaverkostot?

Sähköinsinööri - terveydenhoitaja - tradenomi - kampaaja...Harjoittelijoita, työssäoppijoita tai oppisopimusopiskelijoita löytyy alalta kuin alalta. Klikkaile sivustolla, tutustu asiaan ja ole yhteydessä oppilaitosten edustajiin. Tiedä vaikka löytäisit huipputekijän yritykseesi! Opiskelijasta Tekijäksi -oppaaseen

Nuorta ei jätetä -kampanja

Yrittäjä, muistatko sen tunteen, kun ensimmäisen kerran sait omalla työllä ansaitun palkan tilillesi? Se kertoi, että minähän osaan ja voin, jos vain tahdon. Jos nuorella ei ole mahdollisuutta näyttää kykyjään, on mahdotonta kokea tuota upeaa onnistumisen tunnetta.

Työelämän ensimetreillä jo kahden viikon työkokemus voi auttaa elämässä eteenpäin ja näyttää nuorelle, että hän osaa. Nuorta ei jätetä -suurkampanja haastaa yrityksesi mukaan tärkeälle asialle, työllistämään 16–24-vuotiaita nuoria. Lue lisää​​​​​​​

Päijät-Hämeen kesätyökampanja

Kesäntekijät-kampanjan tavoitteena on edelleen lisätä nuorten kesätyöpaikkojen määrää Päijät-Hämeessä.

Kesäntekijät-kampanjaan osallistujat julkaistaan kampanjan internetsivuilla: www.phyrittajat.fi/kesatyokampanja

Voit myös tykätä Kesäntekijöiden Facebook-sivuista www.facebook.com/Kesantekijat

Kampanjaa toteuttavat:

  • Lahden kaupunki
  • Hämeen kauppakamari
  • Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
  • Mediatalo ESA
  • Päijät-Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto
  • Päijät-Hämeen liitto
  • Päijät-Hämeen Yrittäjät