Hae uutta intoa omaan jaksamiseen – tule mukaan Voimavalmennukseen!

(Kuva: Moni Mckein, Pixabay)

Voimavalmennus on yritysten kehittämisen polku kantahämäläisille yrityksille. Puolen vuoden aikana tarjotaan yrityksille maksutonta sparrausta, valmennuksia ja yhteisiä tapaamisia muiden yrittäjien kanssa. Marraskuun lopulla alkaa hyvinvointiin keskittyvät Voimavalmennukset, jossa tavataan muita yrittäjiä ja tehdään hyvinvointiin liittyviä harjoitteita. Ilmoittaudu mukaan, sillä saat myös muihin yritystoiminnan haasteisiin sparrausta ja valmennusta. Hämeen kauppakamari on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Ensimmäisessä Voimavalmennuksessa 2020–2021 oli mukana 35 yrittäjää. Mukana olleille yrittäjille suosituimpia valmennuksia oli diginäkyvyyteen, hakukoneoptimointiin, digitaalisen markkinointiin ja ajanhallintaan liittyvät teemat. Koronan vuoksi kaikki valmennukset toteutettiin kevään aikana verkossa. Toiveissa oli, että yrittäjät olisivat päässeet näkemään toisiaan live-toteutuksissa, mutta tähän ei ollut mahdollisuutta. Syksyn viimeinen tapahtuma ja ensimmäisen vuosikurssin päätösjuhla toteutettiin kuitenkin livenä Hämeenlinnassa. Aikaisemmassa Voimavalmennuksessa olleista yrittäjistä ja heidän Voimavalmennuspolustaan on kirjoitettu blogisarjaa, jossa on toistakymmentä tarinaa. Voit tutustua yrityksiin ja yrittäjien kommentteihin tästä linkistä.

Muutoksen kesyttäjä -hankkeen parasta antia ovat yrittäjien mielestä olleet henkilökohtaiset keskustelut yrityssparraajien kanssa. Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun asiantuntijat ovat antaneet sparrausta yritysten alkukartoituksessa ilmoittamiin kehittämiskohteisiin. Keskustelujen aiheet ovat vaihdelleet yrittäjän tarpeen mukaan esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman päivittämisestä, henkilöstöhallinnosta, korona-avuista, markkinoinnista, työhyvinvoinnista jne. aina yhdessä konkreettisesti tehtyihin some-päivityksiin saakka.

Hae mukaan hyvinvointipainotteiseen Voimavalmennukseen

Paraikaa on haku auki uuteen Voimavalmennukseen kantahämäläisille yrityksille. Tulevan talven aikana on tulossa noin kerran kuukaudessa yrittäjien iltatapaamisia. Teemana uudessa Voimavalmennuksessa on hyvinvointi ja työssä jaksaminen. Tapaamisissa pureudutaan hyvinvointiin liittyviin asioihin ja tehdään erilaisia harjoitteita. Hyvinvointitapaamisten lisäksi yrityksellä on mahdollisuus saada maksutonta valmennusta myös muihin kiperiin asioihin. Valmennus sisältää henkilökohtaista apua ja sparrausta sekä vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan. Valmennus kestää noin puoli vuotta ja se alkaa kartoituskyselyllä ja keskustelulla.

Haku on nonstop, mutta kannattaa hakeutua mukaan mahdollisimman pian. Hakulinkki >>>

Muutoksen kesyttäjä -hankkeen tavoitteet ovat 1) yritysten auttaminen jaloilleen koronan jälkeen, 2) yritysten henkilöstön ja yksinyrittäjien työhyvinvoinnin vahvistaminen sekä 3) verkoston ja vuorovaikutuksellisuuden vahvistaminen. Muutoksen kesyttäjä -hanke on Euroopan Sosiaalirahaston, Hämeen ELY-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin rahoittama kehittämishanke. Hanketta koordinoi HAMK Smart -tutkimusyksikkö ja HAMI toimii hankkeen osatoteuttajana. Hämeen kauppakamarin Mirja Ojantausta on hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja. Lue lisää hankkeesta osoitteessa www.hamk.fi/muke

Teksti: lehtori Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Kirjoittaja on Hämeen kauppakamarin Osaamisvaliokunnan varapuheenjohtaja.
​​​​​​​