Haulla löytyi 16 tulosta
Hämeen kauppakamari: Laatua ja tehokkuutta julkisen ja yksityisen sektorin dynaamisella yhteistyöllä
Uutinen | 04.04.2025 07:00
Aluevaaleissa valitaan päättäjät aluevaltuustoihin, jotka vastaavat hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisestä. ”Hyvinvointialue järjestää palvelut, mutta tuottajaksi on valittava kustannustehokkain taho. Kustannusten kasvun hillitsemiseksi palveluiden tuottamiseen on hyvä etsiä uudenlaisia, innovatiivisia ratkaisuja yhdessä yritysten kanssa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vanhala.
Blogi | 09.01.2024 14:25
Alkanut vuosi tulee olemaan lähihistoriamme merkittävin vaalivuosi. Äänestystuloksilla voi olla dramaattisiakin vaikutuksia koko maapallomme tulevaisuuteen. Vuosi käynnistyy tammikuussa pidettävillä Taiwanin presidentinvaaleilla, Suomen presidentinvaalit järjestetään tammi-helmikuussa, maaliskuussa Venäjällä valitaan Putin uudelleen, kesäkuussa äänestetään Euroopan unionille uusi parlamentti ja marraskuun alussa vaalivuoden päättävät USA:n presidentinvaalit.
Blogi | 13.03.2023 09:48
Vuosi vaihtui sumeissa tunnelmissa. Inflaatio jyllää, lainojen korot ovat nousussa, energian hinta on ollut ennätyskorkealla, valtio on velkaantunut vauhdilla ja Venäjän raakalaismainen sota Ukrainaa vastaan jatkuu. Haastavasta tilanteesta huolimatta ekonomistit ennustavat tälle vuodelle vain lievää ja kestoltaan lyhyttä taantumaa. Alkuvuoden ensimmäisten pörssipäivien kurssit vahvistavat myös sijoittajien uskoa talouden kasvun käynnistymiseen tulevan kesän jälkeen.
Blogi | 23.05.2022 11:44
Koko hallituskauden ajan on liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ajanut voimakkaasti miljardien eurojen ”tunninjuna”-hankkeita ja näitä ”tulevaisuusinvestointeja” edistämään on perustettu useita hankeyhtiöitä. Valitettavasti ministeri ja koko LVM eivät tunnu elävän reaalitaloudessa.
Blogi | 07.02.2022 10:06
Hyvinvointialueiden toiminta käynnistyy vuoden 2023 alusta. Vaaliteemoissa ovat olleet vahvasti esillä terveyspalveluiden saatavuus, vanhustenhoito ja sosiaalipalvelut. Ennakoivan terveydenhoidon merkitys on sen sijaan loistanut poissaolollaan.
Blogi | 11.01.2022 13:46
Tammikuun aluevaaleissa, 23.1.2022, äänestetään ensimmäistä kertaa edustajat Suomen 21:een hyvinvointialueeseen. Lähes kaksikymmentä vuotta kestänyt SOTE-uudistusprosessi siirtyy vihdoinkin toteuttamisvaiheeseen. Mutta millaisen SOTEn me saamme Suomeen? Päättäjät pelkäävät, että äänestysprosentti jää erittäin alhaiseksi, sillä kansalaiset ovat valitettavan tietämättömiä siitä, mitä vaikutuksia äänestystuloksella on.
Blogi | 04.06.2021 11:44
Soten valmistelu käynnistettiin pääministeri Matti Vanhasen hallituksen aikana viisitoista vuotta sitten. Juha Sipilän hallitus pyrki saamaan sen maaliin reilut kaksi vuotta sitten, mutta se jämähti perustuslakivaliokunnan lausuntoihin ja johti lopulta hallituksen kaatumiseen. Nyt Sanna Marinin hallitus on ajamassa omaa malliaan, jonka vihervasemmisto on jo periaatteessa hyväksynytkin, kovalla kiireellä päätökseen. Tavoitteena on saada eduskunta hyväksymään se vielä ennen kesälomia. Hallitusenemmistön turvin esitys tultaneen hyväksymään eduskunnassa.
EK, Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari: Sote-uudistuksen autettava Suomi nousuun koronan jälkeen
Uutinen | 19.04.2021 10:07
Hallituksen sote-esitys on parhaillaan eduskunnan valiokuntien puntaroitavana. EK, Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari vetoavat eduskuntaan, että sote tulee käsitellä huolellisesti ja kiirehtimättä, koska uudistuksella on mittavat vaikutukset koko Suomen hyvinvoinnille ja kansantaloudelle.
Henkilö | 12.03.2021 00:00
Tuleva nelivuotiskausi tulee olemaan monessa kunnassa jotain aivan muuta, mitä vielä alkusyksyllä uumoiltiin. Koronakriisin jälkilasku, sote-uudistus, oppivelvollisuuden laajennus ja kutistuvat verotulot ovat kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhusen mukaan yhdistelmä, joka pakottaa kuntapäättäjät linjaamaan, mihin rahat oikeasti riittävät.
Blogi | 14.12.2020 11:16
Kuntapäättäjien neljän vuoden valtuustokausi on lopuillaan. Heidän aloittaessaan tehtäviään, odotettiin Suomen itsenäisyysajan suurinta kuntareformia, SOTE-maakuntien perustamista. Tarkoitus oli siirtää kaikki sosiaali- ja terveyssektorin, TE-toimistojen, pelastuslaitosten ja ELY:n tehtävät uusille maakunnille. Ei tullut SOTEa eikä maakuntavaaleja. Tuli korona.
Blogi | 27.08.2020 11:30
Elämme epävarmuuden aikaa. Korona on aiheuttanut jo nyt miljardien eurojen tappiot yrityksille ja yhteiskunnalle, Suomi velkaantuu lisää hurjaa vauhtia, kuntien ja kaupunkien taloudet sakkaavat. Työttömyys on lisääntynyt ja SOTE-kustannukset kasvavat kansalaisten ikääntymisen myötä. Tässä vakavassa tilanteessa puolueet joutuvat valmistautumaan kevään kunnallisvaaleihin.
Uutinen | 02.02.2017 12:41
Kunnallisverolle tarvitaan verokatto, joka rajoittaa kuntien mahdollisuutta nostaa kunnallisveroa sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä, vaatii Keskuskauppakamari. Verokatolla kuntien veronkorotusten enimmäismääräksi asetettaisiin 0,25 prosenttiyksikköä vuosina 2020 ja 2021.
Uutinen | 15.06.2016 09:27
Suomalaiset yritysjohtajat antavat asteikolla 4-10 arvosanan 7,1 hallituksen toiminnalle yleisellä tasolla. Tieto ilmenee Keskuskauppakamarin Yritysparlamentti-kyselystä. ”Yritysjohtajien arvosana hallitukselle on hieman laskenut marraskuulta, jolloin hallituksen toiminta yleisellä tasolla sai arvosanan 7,4”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.
Uutinen | 19.04.2016 15:40
Teknologian murros mahdollistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisen kokonaan uusilla tavoilla. Sote-uudistus on vuosisadan mahdollisuus, todetaan kauppakamarien julkaisemissa sote-teeseissä. ”Digitalisaatio ja uusien teknologien käyttöönotto luovat sote-uudistukselle suurimmat mahdollisuudet. Robotiikka, nanoteknologia, 3D-tulostus ja muut innovaatiot mullistavat palvelujen tuottamisen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.