Haulla löytyi 14 tulosta


1) Jaana Martikainen, liikenneinsinööri, Lahden kaupunki 2) Jari Havukainen, Partner, KHT-tilintarkastaja, Ernst & Young Oy 3) Manu Mesimäki, hallituksen puheenjohtaja, Tammi Digital Oy 4) Outi Mertamo, matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy ​​​​​​​5) Riikka Riihimäki,  toimitusjohtaja, Forssan Yrityskehitys Oy 6) Riitta Lassila, aluejohtaja, Suomen Terveystalo Oy ​​​​​​​7) Wille Viittanen, toimitusjohtaja, Wiitta Oy

Kysyimme Hämeen kauppakamarin valiokuntien puheenjohtajilta, mikä on valiokuntasi tärkein vaikuttamiskohde vuonna 2023?

Lue lisää

Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtaja Maija Pohjakallio (Kuvat: Metsä Group)

Metsäkeskustelu kaipaa aitoa dialogia

Metsänomistajat, metsäteollisuus ja luontoväki ovat taittaneet viime aikoina peistä vastuullisesta metsätaloudesta, kestävistä hakkuumääristä ja EU:n ennallistamisvaatimuksista. Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtajan Maija Pohjakallion mielestä vilkas metsäkeskustelu on tervetullutta. Parempiin tuloksiin kuitenkin päästäisiin kokoontumalla saman pöydän ääreen ja keskittymällä aitoon kehitysdialogiin, sillä Suomi elää metsästä myös tulevina vuosikymmeninä.

Lue lisää

Matkailutoimijoiden KASVUsarjan voittajiksi valittiin Jalavaniemi Oy:n laidunmökkikonsepti sekä Vanaya Oy:n kelluva hyvinvointi- ja tapahtumakeskus hämeenlinnalaisille ja matkailijoille.

Mitä yhteistä on juomaveden muutostaikuruudella, laidunmökkikonseptilla ja kansainvälisellä selviytymispelillä?

Ne kaikki ovat hämeenlinnalaisia yritysideoita, joilla on vahvaa kasvupotentiaalia jopa kansainvälisille markkinoille. Nämä ja 13 muuta hämeenlinnalaista yritysideaa kisasivat Linnan Business Turnajaisten finaalitaistossa torstaina 24.11. Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kolmessa kilpailusarjassa jaettiin yhteensä 85 000 euron arvoinen voittopotti.

Lue lisää

Henkilöstön pitovoimasta kasvun menestystekijä

Monet toimialat ja organisaatiot kamppailevat henkilöstön saatavuudesta ja pysyvyydestä. Osalle tilanne on arjesta selviytymisen kamppailua, puhumattakaan edellytyksistä tavoitella kasvua, vaikka kasvun potentiaalia muutoin saattaisikin löytyä.

Lue lisää

(Kuva: EY)

Halton Groupin Tarja Takki-Halttunen ja Mika Halttunen palkittiin vuoden 2021 perheyrittäjinä

Sisäilmaratkaisuja valmistavan Halton Groupin Tarja Takki-Halttunen ja Mika Halttunen palkittiin vuoden 2021 perheyrittäjinä osana EY Entrepreneur of the Year
​​​​​​​-kasvuyrittäjäkilpailua. Kilpailun voittajat julkaistiin 11.3.2022 järjestetyssä gaalassa.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Äänestäminen kannattaa aina!

Tammikuun aluevaaleissa, 23.1.2022, äänestetään ensimmäistä kertaa edustajat Suomen 21:een hyvinvointialueeseen. Lähes kaksikymmentä vuotta kestänyt SOTE-uudistusprosessi siirtyy vihdoinkin toteuttamisvaiheeseen. Mutta millaisen SOTEn me saamme Suomeen? Päättäjät pelkäävät, että äänestysprosentti jää erittäin alhaiseksi, sillä kansalaiset ovat valitettavan tietämättömiä siitä, mitä vaikutuksia äänestystuloksella on.

Lue lisää

Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio (Kuva: Meeri Utti)

Vastuullisuus velvoittaa

Kesko on valittu maailman vastuullisimmaksi ruokakaupan yritykseksi jo useaan otteeseen ja ykkössija halutaan säilyttää myös jatkossa. Vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukion mukaan se tarkoittaa katseen suuntaamista ympäristön lisäksi entistä enemmän myös sosiaaliseen vastuuseen.

Lue lisää

(Kuva: Moni Mckein, Pixabay)

Hae uutta intoa omaan jaksamiseen – tule mukaan Voimavalmennukseen!

Voimavalmennus on yritysten kehittämisen polku kantahämäläisille yrityksille. Puolen vuoden aikana tarjotaan yrityksille maksutonta sparrausta, valmennuksia ja yhteisiä tapaamisia muiden yrittäjien kanssa. Marraskuun lopulla alkaa hyvinvointiin keskittyvät Voimavalmennukset, jossa tavataan muita yrittäjiä ja tehdään hyvinvointiin liittyviä harjoitteita. Ilmoittaudu mukaan, sillä saat myös muihin yritystoiminnan haasteisiin sparrausta ja valmennusta. Hämeen kauppakamari on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Lue lisää

Forssassa järjestettiin huhtikuussa kiertotalouden virtuaalitapahtuma Frush, jossa oli mukana 1350 katselijaa. Tapahtumassa tulevaisuustutkija Ilkka Halava piti esityksen aiheesta "Tulevaisuuden työelämä".

MAINOS: Forssan Yrityskehitys Oy - Forssan kaupungilla tekemisen meininki

Forssa on 35 000 asukkaan talousalueen keskus yrityselämässä sekä palveluissa. Forssa tunnetaan rakennustuoteteollisuuden, elektroniikan, graafisen alan, metallin, elintarviketeollisuuden sekä ympäristöalan yritystoiminnasta ja osaamisestaan.

Lue lisää

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen (Kuva: Liisa Takala)

Kovien valintojen vaalikausi

Tuleva nelivuotiskausi tulee olemaan monessa kunnassa jotain aivan muuta, mitä vielä alkusyk­syllä uumoiltiin. Koronakriisin jälkilasku, sote-uudistus, oppivelvollisuuden laajennus ja kutistuvat verotulot ovat kuntaliiton toimitus­johtaja Minna Karhusen mukaan yhdistelmä, joka pakottaa kuntapäättäjät linjaamaan, mihin rahat oikeasti riittävät.

Lue lisää

Johtaja Johanna Sipola

Kauppakamarit: Kuntataloutta ei voi korjata lisävelalla tai veronkorotuksilla

Valtion kunnille suuntaamat väliaikaiset koronatuet ovat antaneet monelle kunnalle tekosyyn jättää välttämättömiä uudistuksia tekemättä. Kuntakenttä tarvitsee rakenteellisia uudistuksia, jotta kuntien elinvoima ja kuntalaisten palvelut voidaan turvata, vaativat kauppakamarit tänään julkaistuissa kuntavaaliteeseissään ”Ratkaisuja kunnille – jotta kasvu ja hyvinvointi turvataan”.

Lue lisää

Varatoimitusjohtaja Anne Horttanainen

Suositus yrityksille ja organisaatioille etätyöstä ja takaisin työpaikoille siirtymiseen

Keskuskauppakamari on päivittänyt suositustaan yritysten ja organisaatioiden toimintamalleista koronavirustilanteeseen liittyen. Uusi ohje kehottaa pohtimaan organisaatiolle sopivimmat tavat, jotta etätöistä voitaisiin palata asteittain työpaikoille kesälomakauden loppuun mennessä.

Lue lisää