Haulla löytyi 17 tulosta


Lue uusin painettu lehti 1/2024 >>>Teemana: Turvallisuus

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Varautumista Hämeessä

Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Lähi-idän kriisi, pandemiat ja ilmastonmuutos ovat herättäneet meidät miettimään, kuinka varmistamme oman yhteiskuntamme toimivuuden. Maailman ollessa murroksessa, ovat energian saatavuus ja tietoliikenne- ja logistiikkayhteydet niitä kriittisiä kohteita, joiden toimivuus on turvattava kaikissa tilanteissa.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Hämeen kauppakamari perustaa Varautumisvaliokunnan

Hämeen kauppakamari perustaa uuden Varautumisvaliokunnan, joka aloittaa toimintansa toukokuun aikana. ”Valiokunta tulee olemaan alueemme huoltovarmuuden kannalta elintärkeiden yritysten ja julkisten toimijoiden yhteistyöfoorumi. Sen tarkoituksena on tukea lakisääteisen Huoltovarmuuskeskuksen ja muiden yhteiskunnan varautumiseen muodostettujen yhteistyöryhmien toimintaa, kuten esimerkiksi Huoltovarmuuskeskuksen valtakunnallisten poolien ja elinkeinoelämän alueellisten varautumisyhteistyön ELVAR-toimikuntien toimintaa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Euroopan Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen

Suomen varautuminen alkaa yritystasolta

Suomen turvallisuuteen on viime vuosina kohdistunut outoja uhkia. Samalla kun sota on tehnyt paluun Eurooppaan autoritääriset valtiot ovat osoittaneet kasvavaa mielenkiintoa myös oman kotimaisen yhteiskuntajärjestelmämme keskeisiin yksityiskohtiin.

Lue lisää

Yritysten on varauduttava sähkökatkoihin

Vain kolmannes hämäläisyrityksistä on varautunut mahdollisiin suunnitelmallisiin sähkökatkoihin, selviää Hämeen kauppakamarin tuoreesta talouskyselystä. ”Yritykset ovat tottuneet, että sähkökatkokset ovat Suomessa entistä harvinaisempia. Jos sähkö ei kuitenkaan riitä talven aikana, niin yrityksille voi tulla ongelmia, koska ne eivät ole varautuneet mahdollisiin sähkökatkoihin. Sähköyhtiöt ovat lupautuneet tiedottamaan toimitusrajoituksista vähintään tuntia ennen jakelun keskeyttämistä”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Kasvun mahdollistaminen omistus- ja yritysjärjestelyin

Olen kuluneen syksyn aikana osallistunut Kasvu Open -organisaation tilaisuuksiin sparraajan roolissa. Kasvu Open auttaa suomalaisia yrityksiä tavoittelemaan kasvua, ja eri alojen asiantuntijat sparraavat näitä yrityksiä veloituksetta. Luonnollisesti oma roolini keskittyy verotuksellisten ja juridisten riskien hallinnointiin, minkä lisäksi kerron kasvuhakuisille yrityksille mahdollisuuksista erilaisin omistus- ja yritysjärjestelyin muodostaa kasvulle liiketoiminnallisesti järkevä kasvupohja.

Lue lisää

Kuvassa Keskuskauppakamarin LUJAT-hankkeen johtaja Panu Vesterinen ja HVK:n infrastruktuuriosaston johtaja Jarna Hartikainen. (Kuva: Meeri Utti)

Huoltovarmuus haastaa myös yrityskenttää

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat nostaneet kansallisen huoltovarmuuden taas arvoonsa. Kriittisen infran ja elintärkeiden palveluiden toimivuus kriisitilanteissa ovat kuitenkin pääosin kotimaisen yritysverkoston varassa. Siksi oman toiminnan jatkuvuudesta myös kriisien keskellä kannattaa pitää huolta, muistuttaa Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) infrastruktuuriosaston johtaja Jarna Hartikainen.

Lue lisää

 Kyberturvallisuuspalveluiden johtaja, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll, Innofactor Oyj

Turvallisuus ei ole vain uhkia ja riskejä

Turvallisuusasiat ja turvallisuuspolitiikka kiinnostavat tässä hetkessä yritysjohtoa poikkeuksellisen paljon. Vastaavaa kiinnostusta en ole nähnyt, vaikka turvallisuusasioiden parissa olen työskennellyt 25 vuotta. Turvallisuusympäristömme on muuttunut merkittävästi ja lyhyessä ajassa.

Lue lisää

Huoltovarmuutta ja varautumista

Venäjän sotatoimet Ukrainassa, koronapandemia ja ilmastonmuutokset ovat herättäneet meidät miettimään, kuinka varmistamme yhteiskunnan toimivuuden meillä Suomessa. Maailma on murroksessa, energian hinta rajussa kasvussa ja saatavuudessakin saattaa ilmetä ongelmia.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Junat menossa metsään

Koko hallituskauden ajan on liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ajanut voimakkaasti miljardien eurojen ”tunninjuna”-hankkeita ja näitä ”tulevaisuusinvestointeja” edistämään on perustettu useita hankeyhtiöitä. Valitettavasti ministeri ja koko LVM eivät tunnu elävän reaalitaloudessa.

Lue lisää

Päivittyvä: Ukrainan tilanteen vaikutukset yrityksiin

(Päivitetty 14.4.2022. Sivu julkaistu 25.2.2022 ) Ukrainan tilanne haastaa yritysten Venäjän kauppaa. Kauppakamari seuraa tilannetta ja yritystoimintaan vaikuttavia pakotteita. Kokoamme tälle sivulle linkkejä yritysten avuksi.

Lue lisää

Wiitta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Juuti (vas.) ja toimitusjohtaja Wille Viittanen toimivat yhteistyössä yritystoiminnan kehittämiseksi.

Wiitta sijoittui kärkikolmikkoon hallitustyön Kultainen Nuija -kisassa

Heinolasta ponnistava muoviosien ja putkiyhteiden valmistaja Wiitta Oy menestyi Hallituspartnereiden järjestämässä Kultainen Nuija -kisassa komeasti. Yritys sijoittui hyvää hallitustyötä tunnustavassa kilpailussa kärkikolmikkoon. Innovatiivisista muoviratkaisuistaan tunnetun Wiitan ennakkoluuloton toiminta heijastuu myös sen hallitusrakenteeseen, sillä yrityksen hallitukseen on vuosien varrella haettu riippumattomia osaajia eri toimialoilta.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin lakimies Minna Aalto-Setälä

Keskuskauppakamari tarjoaa tietosuoja- ja tietoturvaoppaan yritysten tueksi

Yritysten on huolehdittava erityisen tarkasti sekä tietosuojasta että tietoturvastaan, jotta tietomurtoja ei enää tapahdu. Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille apua laatimassaan Tietosuoja pähkinänkuoressa -oppaassa.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Politiikkaa maskeista ja maskien takaa

Suomalaista koronakevättä ovat hallinneet keskustelut suojavarusteiden saatavuudesta ja erityisesti hengityssuojien hankinnoista ja niiden tarpeellisuudesta. Ministeriemme vakuutteluista huolimatta maamme varautuminen pandemiaan on ollut heikkoa.

Lue lisää

Korona-aiheiset huijausviestit lisääntyneet – Tarkista oikea tieto aina virallisista lähteistä

Sähköpostihuijaukset ja erilaiset haittaohjelmat, tietojen kalasteluyritykset sekä palvelunestohyökkäykset ovat lisääntyneet koronavirusepidemian aikana. Aidoilta näyttäviä kalasteluviestejä on lähetetty erityisesti koronaviruksen varjolla. Keskuskauppakamari kehottaa tarkkaavaisuuteen ja huolellisuuteen sähköpostien ja maksatusten suhteen.

Lue lisää

Kauppakamarilta selviytymisvinkkejä suomalaisyrityksille Brexitin jälkeen

Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille seitsemän kohdan Brexit-selviytymisvinkit Britannian mahdollisen EU-eron johdosta. Yrityksille pelkistetään, mitä Britannian ero 29.3.2019 ilman mitään erosopimuksia eli kova Brexit käytännössä tarkoittaisi ja miten se vaikuttaisi yrityksiin sekä brittikauppaan. Samalla annetaan tietoa keskeisistä, ajan tasalla olevista Brexit-neuvontapalveluista ja tietolähteistä. ​​​​​​​

Lue lisää