Haulla löytyi 19 tulosta


(Päivitetty 14.4.2022. Sivu julkaistu 25.2.2022 ) Ukrainan tilanne haastaa yritysten Venäjän kauppaa. Kauppakamari seuraa tilannetta ja yritystoimintaan vaikuttavia pakotteita. Kokoamme tälle sivulle linkkejä yritysten avuksi.

Lue lisää

Kansainvälinen osaaja -päivä toteutetaan tällä viikolla (22.-26.11.2021) yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun, LAB–ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston kanssa.

Kansainväliset osaajat vierailevat tällä viikolla hämäläisyrityksissä

Hämeen kauppakamari on syksyn aikana lähestynyt alueen yrityksiä Kansainvälinen osaaja -teemapäivällä. ”Kyseessä on ulkomaalaisen opiskelijan yhden päivän tutustumisesta alueemme yritykseen tämän viikon aikana. Teemapäivään olemme saaneet mukaan 15 hämäläisyritystä, joissa vierailee 1–3 opiskelijaa ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta”, kertoo Hämeen kauppakamarin kehityspäällikkö Mirja Ojantausta.

Lue lisää

Kauppakamarin aamukahvitilaisuus toteutettiin hybridinä. Paikan päällä sekä Teamsissa oli yhteensä yli 50 henkilöä.

Osaamisvaliokunnan aamukahvit: Osaaminen ja osaajat yrityksiin

Hämeen kauppakamarin Osaamisvaliokunta järjestää syksyn aikana keskustelutilaisuuksia, joissa nostetaan esille esimerkkejä yritysten ja oppilaitosten välisestä yhteistyöstä. Hämeen ammatti-instituutti oli järjestämässä tilaisuutta 14.10. Forssassa. Aamukahvin lomassa Stera Technologies Oy:n yksikönpäällikkö Tero Marjamäen ja Eerikkilä Sport and Outdoor Resortin toimitusjohtaja Petri Jakosen yrityspuheenvuorot toivat konkreettisesti esille oppilaitosten hyödyntämismahdollisuuksia.

Lue lisää

Sovi päiväksi tapaaminen kansainvälisen osaajan kanssa viikolla 47 (22. - 26.11.2021)

Edistä yrityksesi kansainvälistymistä - Osallistu Kansainvälinen osaaja -päivään

Hämeen kauppakamari toteuttaa marraskuussa kolmatta kertaa Kansainvälinen osaaja ​​​​​​​-päivän. Viikolla 47 (22.-26.11) yrityksillä on mahdollisuus kutsua päiväksi kansainvälinen opiskelija vieraakseen molemminpuolista tutustumista varten. Hämeen kauppakamarin toteuttaman hankkeen taustalla on yrityselämän muutokset, kuten nopeasti kansainvälistyvät työyhteisöt, kansainvälisten osaajien tarve sekä kasvava työvoimapula. Nämä haasteet koskettavat myös monia Hämeen alueen yrityksiä. Toteutukseen on helppo osallistua, tule rohkeasti mukaan!

Lue lisää

Kohtaa osaaja ajoissa -aamukahvitilaisuus 1.10.

Kiitos ilmoittautumisesta Kohtaa osaaja ajoissa -aamukahvitilaisuuteen.

Tervetuloa huomenna perjantaina 1.10.2021 klo 8.30 - 9.30 seuraamaan keskustelua siitä, miten pääset alkuun oppilaitosyhteistyössä, miksi juuri nyt yhteistyö on yritykselle tärkeää ja millaista voi olla onnistunut oppilaitosyhteistyö.

Tilaisuus pidetään Lahden Seurahuoneella, jossa paikalle saapuville kahvitarjoilu klo 8.00 - 8.30.

Etäosallistujat voivat osallistua tilaisuuteen oheisen linkin välityksellä:

Lue lisää

Studiossa Kansainvälinen osaaja Erika Bottacci

Kansainvälinen osaaja -päivä rohkaisee hämäläisiä yrityksiä avaamaan ovet alueen oppilaitosten ulkomaalaisille opiskelijoille. Seuraava Kansainvälinen osaaja -päivä järjestetään viikolla 46 (9.-13.11.2020).

Lue lisää

9.-13.11.2020: Kansainvälinen -osaaja päivä

Kansainvälinen osaaja -päivä on ulkomaalaisten opiskelijoiden yhden päivän tutustuminen Hämeen alueen yrityksiin. Yrityksille päivään osallistuminen voi olla askel kohti kansainvälistyvää työyhteisöä tai vientitoiminnan ja kansainvälistymisen vahvistamista. Mikäli et voi järjestää vierailua yrityksessänne, voit sopia videotapaamisen TAVATA -palvelussa. Tutustu tapahtumaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Kansainvälinen osaaja

Kansainvälinen osaaja -päivä rohkaisee hämäläisiä yrityksiä avaamaan ovet alueen oppilaitosten ulkomaalaisille opiskelijoille.

Lue lisää

Camille Gebhart aloitti työharjoittelun kauppakamarissa

Kansainvälinen osaaja Camille Gebhart aloitti kesäkuun alussa työharjoittelunsa Hämeen kauppakamarin Lahden toimistossa. Camille on kotoisin Kanadasta, mutta asunut Suomessa jo vuodesta 2016. Tervetuloa kauppakamariin Camille!

Lue lisää

Aktiviteetit

Hämeen kauppakamari toteuttaa vuosittain erilaisia aktiviteetteja ja projekteja valiokuntien toimesta tai yhteistyössä alueen sidosryhmien kanssa. Tältä sivulta löydät yrityksellesi hyviä mahdollisuuksia hyödynnettäväksi.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja: Yhteisvoimin saavutamme enemmän

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Vihman mielestä Kanta- ja Päijät-Hämeen elinkeinoelämää vie erityisesti eteenpäin yritysten ja toimijoiden aktiivinen yhteistyö sekä osaaminen. Myös alueen positiivinen vire vaikuttaa niin pitovoimaan, vetovoimaan kuin osaavan työvoiman saatavuuteen. Kauppakamarin tavoitteiden savuttamiseen valjastetuilla uusilla toimintatavoilla pyritään auttamaan yrityksiä työvoimahaasteiden selättämisessä sekä alueen kilpailukyvyn ja kasvun varmistamisessa.

Lue lisää

Oppisopimuksessa otettava käyttöön palkkaporrastus ja osaavan työvoiman saatavuus turvattava

Kauppakamarit vaativat vaaliteeseissään oppisopimuskoulutuksen laajentamista ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamista. Pohjalla on oltava osaamiskeskeisyys, tutkintorakenteiden selkeys ja mahdollisuus elinikäiseen jatkuvaan ja joustavaan oppimiseen. ”Osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi meidän on myös pystyttävä houkuttelemaan Suomessa tutkintoon valmistuvia ulkomaalaisia opiskelijoita jäämään Suomeen. Haastammekin hämäläisyrityksiä kutsumaan kansainvälisen opiskelijan päiväksi tutustumaan toimintaansa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämäläisyrityksiä herätellään panostamaan kansainvälisiin osaajiin

Hämeen kauppakamari peräänkuuluttaa uutta toimintakulttuuria työyhteisöjen kansainvälistyessä ja kilpailun koventuessa osaavasta työvoimasta. ”Etsimme Hämeestä noin sataa yritystä mukaan Kansainvälinen osaaja -teemapäivään. Kyseessä on ulkomaalaisen opiskelijan yhden päivän tutustumisesta alueemme yritykseen helmikuun ensimmäisellä viikolla”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää