Osaamisvaliokunnan aamukahvit: Osaaminen ja osaajat yrityksiin

Kauppakamarin aamukahvitilaisuus toteutettiin hybridinä. Paikan päällä sekä Teamsissa oli yhteensä yli 50 henkilöä.

Hämeen kauppakamarin Osaamisvaliokunta järjestää syksyn aikana keskustelutilaisuuksia, joissa nostetaan esille esimerkkejä yritysten ja oppilaitosten välisestä yhteistyöstä. Hämeen ammatti-instituutti oli järjestämässä tilaisuutta 14.10. Forssassa. Aamukahvin lomassa Stera Technologies Oy:n yksikönpäällikkö Tero Marjamäen ja Eerikkilä Sport and Outdoor Resortin toimitusjohtaja Petri Jakosen yrityspuheenvuorot toivat konkreettisesti esille oppilaitosten hyödyntämismahdollisuuksia.

Osaaminen ja osaajat yrityksiin -aamukahvitilaisuus järjestettiin hybridinä. Paikan päällä Hämeen ammattikorkeakoulun Agora-tilassa oli noin 15 henkilöä. Teamsin välityksellä linjoilla oli kuulijoita ja keskustelijoita yli 40 henkilöä.

”Mahtavaa, että saimme tilaisuuteen hyvin keskustelijoita mukaan. Myös hybriditoteutus on hyvä, niin ihmisten ei tarvitse lähteä ajamaan pitkää matkaa kuullakseen tilaisuuden antia. Vastaava tilaisuus toteutettiin Lahdessa muutama viikko sitten ja nyt oli Forssan vuoro. Oli mukava päästä näkemään ihmisiä pitkästä aikaa ja oli myös kiva nähdä uusi sekä eri tilaisuuksiin muunneltava Agora-tila Forssan Kehräämöllä”, iloitsee Hämeen kauppakamarin kehityspäällikkö Mirja Ojantausta.

Hyvistä kokemuksista ja käytänteistä oppilaitosyhteistyössä kertoivat Stera Technologies Oy:n yksikönpäällikkö Tero Marjamäki, Eerikkilä Sport and Outdoor Resortin toimitusjohtaja Petri Jakonen, Hämeen ammattikorkeakoulun lehtori Anne-Mari Järvenpää ja Hämeen ammatti-instituutin toimialapäällikkö Jari Latva-Koivisto.

Marjamäki kehui hyvää yhteistyötä Faktia koulutuksen kanssa. ”Rekrykoulutuksia on ollut useita ja niiden kautta olemme saaneet Steraan hyviä työntekijöitä”, hän totesi.

Myös Faktia koulutuksen työelämäpalveluiden asiakkuuspäällikkö Mika Palanen vahvisti hyvän yhteistyön Steran suuntaan. ”Yhteistyö Steran kanssa on luontevaa ja opettavaista myös opettajille. Lisäksi luottamus on hyvällä tasolla”, Palanen kertoi.

”Hyvät esimerkit yritysten ja oppilaitosten yhteistyöstä ovat tärkeitä. Yrityksille on oppilaitoksissa paljon hyödynnettäviä mahdollisuuksia osaavan työvoiman turvaamiseksi. Olennaista on luoda potentiaalinen mahdollisuus kontakteille ja se on näiden tilaisuuksien yhtenä tarkoituksena”, Ojantausta toteaa.

Tilaisuudessa yleisökin innostui keskustelemaan yritysyhteistyöstä. Hämeen liiton aluekehitysasiantuntija Minna Takala oli mukana tapahtumassa Teamsin välityksellä. Hänen tiivistyksensä puheenvuoroista ja yhteistyöstä oli: ”Yhteistyölle on tärkeää yhteinen agenda ja avoimuus, suora ja nopea toimintatapa, luottamus puolin ja toisin, jatkuva oppiminen ja kehittyminen sekä tiedon jakaminen”, kiteytti Takala osuvasti.

Kirjoittaja on Hämeen kauppakamarin Osaamisvaliokunnan varapuheenjohtaja, lehtori Kirsi Sippola Hämeen ammatti-instituutista.


Hämeen kauppakamarin Osaamisvaliokunta järjestää syksyn aikana keskustelutilaisuuksia, joissa nostetaan esille esimerkkejä yritysten ja oppilaitosten välisestä yhteistyöstä. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä alueen oppilaitosten kanssa. Seuraava hybriditilaisuus järjestetään 5.11. klo 8.15–9.30 Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaari-tilassa Lahdessa.


Katso ohjelma ja ilmoittaudu >>>