Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Hämeen kauppakamari onnittelee valmistuvia opiskelijoita.

Hämeen kauppakamarin stipendit valmistuville opiskelijoille

Hämeen kauppakamari myönsi stipendejä 3.6.2023 toiminta-alueellaan valmistuville opiskelijoille. ”Hämeen kauppakamarin hallitus on päättänyt jatkaa stipendiohjelmaa ja myöntää jälleen viiden vuoden ajan stipendejä alueemme lukioiden ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten päättäville opiskelijoille. Stipendi myönnetään opiskelijalle, joka on opintojensa aikana osoittanut tuloksellista suuntautumista liike-elämään”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

(Kuva: Poliisi, Mika Pakarinen)

Varas tulee nyt verkon kautta

Yrityksiin kohdistuva rikollisuus on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa, ja iskut ovat päivä päivältä ovelampia – ja usein myös tuottoisampia. Varas vaanii entistä useammin verkossa ja useimmiten heikko lenkki löytyy työpöydän tai kiireessä avatun mobiililaitteen takaa.

Lue lisää

It-yhtiö Futuricen perustaja Tuomas Syrjänen (Kuva: Henri Vogt)

Tekoäly tarjoaa tuottavuusloikan

Tekoälyn kehitysvauhti on saanut monet innostumaan sen mahdollisuuksista, mutta joidenkin mielissä ovat myös synkät orwellilaiset uhkakuvat. It-yhtiö Futuricen perustajan Tuomas Syrjäsen mukaan tekoälyyn liittyvät riskit on hyvä tiedostaa.

Lue lisää

Vaalivaliokunnan jäsenet seuraavaan kevätkokoukseen 2024 asti.

Hämeen kauppakamarin Vaalivaliokunta valittiin

Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa 1.6.2023 valittiin hallituksen ehdotuksen mukaisesti Vaalivaliokunnan jäsenet seuraavaan kevätkokoukseen 2024 asti. Valiokunnan puheenjohtajana jatkaa kauppaneuvos Risto Korkka ja jäseninä jatkavat teollisuusneuvos Eero Pekkola, yrittäjä, yritysneuvoja Risto Salminen ja talousneuvos, toimitusjohtaja Pekka Väre.

Lue lisää

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Tomi Tura (Kuva: Pictuner Oy)

Keihään kärkenä yritystoiminnan kehittäminen

Tomi Tura on Hämeen kauppakamarin uusi hallituksen jäsen ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja. Molemmissa tehtävissään hän pystyy näköalapaikalta vaikuttamaan Lahden seudun ja koko Hämeen alueen yritystoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Tuotteita ja palveluja maailmalle - kilpailu kiristyy

Suomen tulevaisuus lepää yritysten varassa. Nokian menestyksen jälkeen ei suuria kasvuharppauksia ole Suomen vientiluvuissa näkynyt. Nyt tehtävänsä jättävä hallitus asetti loppumetreillään kovan tavoitteen nostaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) panostukset neljään prosenttiin BKT:stä vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on haastava. Valtakunnallisesti siihen pääseminen edellyttää lähes kahden prosenttiyksikön kasvua.

Lue lisää

Yritysvastuun merkitys kasvaa tulevaisuudessa – uutta EU-sääntelyä valmistellaan

Euroopan komissio julkaisi yritysvastuudirektiiviehdotuksen helmikuussa 2022. Yritysvastuudirektiiviehdotuksen taustalla vaikuttaa moni tekijä. Yksi keskeisimmistä tekijöistä on maailmanlaajuisten uhkien lisääntyminen, joista merkittävimpänä pidetään yleisesti ilmastonmuutosta.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja: Mihin suuntaan USA:n talous tarpoo vuonna 2023?

Kun luottoluokittaja Experian kyseli yritysten näkemyksiä kuluvan vuoden ja seuraavan vuoden riskeistä, nousivat inflaatio ja ohjauskorot kärkipäähän. Statistan mukaan inflaatio oli huipussaan 9,1 prosenttia kesäkuussa 2022 ja on sitten laskenut kuukausi kuukaudelta viiteen prosenttiin maaliskuuhun 2023 mennessä.

Lue lisää

Yhden tilauksen taktiikalla

Lahtelainen talotekniikan alalla toimivan Marmakon tarina sai alkunsa yhdestä miehestä ja pakettiautosta lähes kaksikymmentä vuotta sitten. Vuosien aikana yhden miehen yritys on mukautunut markkinatilanteen mukaan välillä isommaksi ja välillä pienemmäksi. Tällä hetkellä yrityksen henkilökuntaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan henkilöä.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää

MAINOS: Milloin takaus, milloin laina? – Katso Finnveran vinkit pk-yrityksen rahoitusratkaisuihin

Lue lisää

MAINOS: Sammon8 – uusien mahdollisuuksien kiinteistö keskellä Lahtea

Kehittyvällä Paavolan alueella Lahden keskustassa sijaitseva Sammon8 uudistuu täydellisesti lähivuosina. Neljään kerrokseen saneerataan kaikkiaan 5000 neliön verran isoja ja pieniä toimitiloja monenlaiseen liiketoimintaan.

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi