Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Kuvassa Linnan Kehitys Oy:n Digikyyti-hankkeen vetäjät Ville Viholainen ja Annamaria Laine sekä Haltin eCommerce Manager Teemu Räsänen (Kuva: Miia Raussi)

Yritysten klubitoiminnalla luodaan nykyaikaisia verkostoja Hämeenlinnassa

Yritysten kehitysnäkymiä ja tarpeita kartoittavan Yrityshaavi-soittokierroksen kautta haastateltiin kahtena vuonna lähes kaikki hämeenlinnalaiset yritykset. Yksi eniten esiin nousseista toiveista paikallista elinkeinoyhtiötä Linnan Kehitystä kohtaan oli verkostoitumisen mahdollistaminen.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola

EU:n kilpailukyky ratkaisee

Europarlamenttivaaleissa kesäkuussa ratkaistaan EU:n suunta. EU tarvitsee kipeästi kasvua ja kilpailukykyä sekä innovaatioita ja osaamista pärjätäkseen kiristyvässä globaalissa kilpailussa. EU-vaalit ovat merkittävät, sillä EU-politiikka ratkaisee monin tavoin myös suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Suomi on ollut yksi EU:n sisämarkkinoiden suurimmista hyötyjistä. EU:n ja Suomen menestys kulkevat käsi kädessä.

Lue lisää

Metsäteollisuus ry:n Brysselin toimiston johtaja Kaisu Karvala (Kuva: Metsäteollisuus ry/kuvapankki)

Puun puolustajana Brysselissä

Metsäteollisuus ry:n Brysselin toimiston johtaja Kaisu Karvala on kävellyt vuosien saatossa kilometrikaupalla EU-komission ja parlamentin käytäviä. Nyt urakkana on saada sikäläiset päättäjät ymmärtämään metsäteollisuuden koko tuotantoketjun merkitys Suomelle ja samalla koko Euroopalle.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Vaalivaliokunta on valittu

Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa 7.5.2024 valittiin hallituksen ehdotuksen mukaisesti Vaalivaliokunnan uudeksi jäseneksi teollisuusneuvos, hallituksen puheenjohtaja Jukka Nummi. Valiokunnan puheenjohtajana jatkaa kauppaneuvos Risto Korkka ja jäseninä jatkavat yrittäjä, yritysneuvoja Risto Salminen ja talousneuvos, toimitusjohtaja Pekka Väre.

Lue lisää

Raute Oyj:n toimitusjohtaja Mika Saariaho

Pörssiyhtiön puikoissa

Lahtelaisen Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaholla on pitkä kokemus kansainvälisten suomalaisyritysten erilaisista johtamis- ja asiantuntijatehtävistä. Tekniikan tohtori on opiskellut nuorena myös trumpetin soittoa, mutta soittaminen on jäänyt ja tilalle on tullut jazzmuusikko Miles Davisin vanhojen levytyksien kuunteleminen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Varautumista Hämeessä

Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Lähi-idän kriisi, pandemiat ja ilmastonmuutos ovat herättäneet meidät miettimään, kuinka varmistamme oman yhteiskuntamme toimivuuden. Maailman ollessa murroksessa, ovat energian saatavuus ja tietoliikenne- ja logistiikkayhteydet niitä kriittisiä kohteita, joiden toimivuus on turvattava kaikissa tilanteissa.

Lue lisää

Paula Paloranta, pääsihteeri, markkinaoikeudelliset asiat, Keskuskauppakamari (Kuva: Roni Rekomaa)

Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta antoi suosituksen henkilön kuvan käyttämisestä markkinoinnissa

Markkinoinnissa ei tule käyttää yksityisen tai julkisen henkilön kuvaa ilman häneltä etukäteen hankittua suostumusta. Keskuskauppakamarin liiketapalautakunnan suosituksessa korostetaan, että markkinoijalla on aina oltava asianomaisen henkilön suostumus, jos henkilö on tunnistettavissa mainoksesta tai muusta markkinointimateriaalista.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös sukupolvenvaihdos-
​​​​​​​huojen​​​​​​​nukseen liittyen

Suomen valtion erityisessä intressissä pitäisi olla sukupolvenvaihdosten tukeminen ja edistäminen kaikissa muodoissaan, sillä lähitulevaisuudessa omistajavaihdoskysymykset ovat esillä lukuisissa perhe- ja kasvuyrityksissä. Verohallinnon, verotuksen oikaisulautakunnan ja hallintotuomioistuinten tulisi toteuttaa sukupolvenvaihdosten verotus lainsäädännön mukaisesti, siis siten, miten laissa asiasta selväsanaisesti määrätään. Näin ei tapahtunut taannoisessa korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjaratkaisussa KHO 2024:55.

Lue lisää

Kongsberg Defencen toimitusjohtaja Markku Korhonen ja Suomessa valmistettava taistelunjohtokeskuksen konsoli.

Huoltovarmuus rakentuu vahvasti kumppanuudelle

Suomen liittyminen Naton jäseneksi lisäsi merkittävästi hämeenlinnalaisen Kongsberg Defencen kehitysmahdollisuuksia. Lisäksi ilmantorjuntajärjestelmän toimittaminen Suomen Puolustusvoimille yhdisti useita suomalaisyrityksiä Kongsbergin kansainväliseen toimittajaverkostoon.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää

MAINOS: Sammon8 – uusien mahdollisuuksien kiinteistö keskellä Lahtea

Kehittyvällä Paavolan alueella Lahden keskustassa sijaitseva Sammon8 uudistuu täydellisesti lähivuosina. Neljään kerrokseen saneerataan kaikkiaan 5000 neliön verran isoja ja pieniä toimitiloja monenlaiseen liiketoimintaan.

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi