Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Markkinanäkymät ovat sumeat

Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdannetilanne on edelleen heikentynyt lokakuusta. Tieto selviää Hämeen kauppakamarin ja EK:n yhteistyössä tammikuussa tekemästä Suhdannebarometrikyselystä. ”Yritysten kannattavuus heikkenee ja lähes puolet vastanneista pitää hiipunutta kysyntää kasvun esteenä. Toki toimialoittain ja yrityskohtaisesti on selkeästi suuria eroja. Hyvä uutinen on, että työllisyystilanteen uskotaan säilyvän seuraavien kuukausien aikana”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala (Kuva: Elmo Eklund)

Mitä on vastuullisuus ja miksi se kannattaa?

Vastuullisuudesta on puhuttu suurella tunteen palolla ja paatoksella viimeiset vuodet. Jopa niin, että vastuullisuuden sisältö on meinannut välillä keskustelusta unohtua. Mistä me puhumme, kun puhumme vastuullisuudesta?

Lue lisää

Kuvassa catering-assistentti Natalya Kondratyuk

Sodan jaloista Suomen rakentajiksi

Ukrainan sota sai liikkeelle maahanmuuttajavirran, josta Suomikin on saanut osansa. Natalya Kondratyuk ja Stanislava Balanadina tulivat Suomeen viime keväänä – ja näillä näkymin jäädäkseen. Työpaikat löytyivät Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen

Reagointikyky on valttia

Jääkiekon SM-liigajoukkue Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhösen mielestä Pelicansin ja HPK:n kamppailu Hämeen Herruudesta tuo peleihin mukaan vielä ylimääräisen latauksen. Sarjakauden aikana hän voi ennakkosuunnitelmista poiketen joutua reagoimaan myös peli- ja joukkuemuutoksiin hyvinkin nopeasti.

Lue lisää

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen (Toivasen kuva: Jukka Rautio)

Aktiivinen liigamies HPK:n johdossa

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivasen elämässä riittää tapahtumia ja toimintaa. Hänen mielestään asenne kuitenkin ratkaisee, miten aktiivisen elämänvaiheen saa sujumaan. Toivasella ei myöskään ole pienintäkään epäselvyyttä kumpi joukkue, HPK vai Pelicans, voittaa sarjakauden Hämeen Herruuden.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Kaatuuko Pisan torni Suomessa?

Suomi on vuosikymmeniä ollut koulutuksen mallimaa ja tulokselliseen koulutusjärjestelmäämme on käyty tutustumassa ympäri maailmaa. Tilanne on valitettavasti muuttunut ja Suomen sijoitus kansainvälisessä PISA-mittauksessa on ollut selvässä laskussa jo vuodesta 2006 lähtien.

Lue lisää

Yritysvastuun merkitys kasvaa tulevaisuudessa – uutta EU-sääntelyä valmistellaan

Euroopan komissio julkaisi yritysvastuudirektiiviehdotuksen helmikuussa 2022. Yritysvastuudirektiiviehdotuksen taustalla vaikuttaa moni tekijä. Yksi keskeisimmistä tekijöistä on maailmanlaajuisten uhkien lisääntyminen, joista merkittävimpänä pidetään yleisesti ilmastonmuutosta.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennys verotuksessa

Tutkimus- ja kehittämistoiminnasta aiheutuvia menoja voidaan tiettyjen edellytysten täyttyessä vuosien 2022–2027 aikana vähentää 150 prosentin suuruisella lisävähennyksellä euromääräisen rajan ollessa maksimissaan 500 000 euroa. Lisävähennyksen verotuksellinen hyöty voi näin ollen olla merkittävä, sillä investoinnin kustannukset saadaan verotuksessa vähentää 2,5-kertaisesti.

Lue lisää

”Yrityksen nimi Aste on syntynyt valmistamistamme kylmälaitteista ja siitä, että joudumme paljon ”pelaamaan” celsiusasteiden kanssa”, kertoo Aste Finlandin Design Director Janne Leppämäki.

Asteen edellä muita

Kun Helkama Forste lopetti toimintansa kymmenisen vuotta sitten Forssassa, päätti yrityksen viisi työntekijää perustaa oman ammattikylmälaitteita suunnittelevan ja valmistavan yrityksen. Niin syntyi Aste Finland Oy (Aste). Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa yksi Suomen suurimmista juomavalmistajista Hartwall ja päivittäistavarakaupan yritykset.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

Yritykset voisivat oppia startupeilta, kuinka asiat nähdään uudesta näkökulmasta, Aleksis Nokso-Koivisto sanoo.

MAINOS: Kokeilut ja fasilitointi ovat huomispäivän hallituksen työkaluja

Tulevaisuuden hallitustyöstä Tampereen yliopistossa luennoiva Aleksis Nokso-Koivisto suosittelee tutustumaan pienten kasvuyhtiöiden ja startupien toimintakulttuureihin.

Lue lisää

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi