Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Yritykset ennakoivat markkinoiden heikkenemistä

Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdannetilanne on vielä melko normaali, mutta loppuvuoden odotukset ovat selkeästi vaisut. Tieto selviää Hämeen kauppakamarin ja EK:n yhteistyössä heinäkuussa tekemästä Suhdannebarometrikyselystä. ”Nykytila on melko normaali, mutta alueemme yritykset ennakoivat markkinoiden heikkenemistä. Erityisesti rakennusteollisuuden näkymät ovat synkät. Lisäksi palvelualoilla hintojen nousu, inflaatio ja korkojen nousu vaikuttavat kulutukseen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Erätauosta oivalluksia monikulttuurisen työelämän kehittämiseen

Hämeen ELY-keskus järjesti yhteistyössä Hämeen kauppakamarin kanssa toukokuussa Lahden Palvelutorilla Erätauko-keskustelutilaisuuden, jossa pohdittiin yritysten valmiuksia monikulttuuriseen rekrytointiin.

Lue lisää

Raute Oyj:n toimitusjohtaja Tapani Kiiski jätti tehtävänsä 30.4.2022 lukien. Kiiski toimi yhtiön toimitusjohtajana 16.3.2004 alkaen. (Tämä haastattelu on tehty ennen Raute Oyj:n pörssitiedotetta 19.4.2022. Kuva: Raute)

Julmat jäähyväiset idänkaupalle

Lahtelainen Raute keräsi vielä tammikuussa yli kolmanneksen uusista tilauksistaan Venäjältä ja horisontissa kajasti lupaava kasvu. Venäjän hyökkäys Ukrainaan kuitenkin romutti markkinat yhdessä yössä. Nyt katse on jo muilla mantereilla, joilla ovat kuitenkin lisätaakkana rajusti nousseet kuljetuskustannukset.

Lue lisää

Digitaalisuus osana kaikkien alojen liiketoiminta- ja tuotestrategiaa

Hämeen kauppakamarin Digivaliokunta järjesti korkeatasoisen webinaarin, jossa käsiteltiin niin digitaalisuuden merkitystä liiketoimintaan kuin myös rekrytoinnin haasteita alueellisen vetovoiman ja opiskelijoiden pitokyvyn muodossa. Tilaisuus järjestettiin 12.5.2022 LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella Lahdessa.

Lue lisää

Radioäänestä johtajaksi

Hämeen kauppakamarin Kaupan ja palvelualan valiokunnan jäsen Päivi Karttunen on melko tuore Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n toimitusjohtaja. Harva tietänee, että hänen ensimmäinen pitkä työsuhteensa oli Kuopion Seudun Paikallisradiossa, jossa hän aluksi työskenteli myös toimituksen puolella.

Lue lisää

Kasvumahdollisuudet NATO-hankinnoissa

Suomesta tuli virallisesti 5.6.2022 NATO:n tarkkailijajäsen ja nyt jo 23 jäsenvaltioista on myös ratifioinut liittymisemme. Vahva luottamus on, että Suomi kutsutaan nopealla aikataululla täysjäseneksi Turkin poliittisesta pelistä huolimatta. Samalla Suomesta tulee merkittävä eurooppalainen jäsen maailman vahvimpaan puolustusliittoon.

Lue lisää

IT-sopimusehdot päivittyvät – nyt huomioitu myös pientoimitukset ja datan käyttö

IT-hankinnoissa laajalti käytössä olevat IT-sopimusehdot päivittyvät. Uudistuneissa IT2022-ehdoissa on vastuunrajoitusehdon ajanmukaistamisen lisäksi valmisteltu kokonaan uudet erityisehdot datan käyttöön sekä sopimusmalli pientoimituksia varten.

Lue lisää

Dallasin suurkaupunkialueelle muuttaa vuosittain Tampereen verran väkeä.

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja: Kasvua ja hintojen nousua – vielä ehtii mukaan

US Bureau of Labor Statistics kertoo, että USA:n kuluttajahintojen inflaatio ehti laukata maaliskuussa jo 8,5 prosentin tasolla, mutta hidastui 8,3 prosenttiin huhtikuussa. Ruoan hinta on noussut 9,4 prosenttia. Kuluttajat jatkavat kuitenkin kuluttamista ja luottokorttiostokset ovat kasvussa.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta oikealle Ulla Ristkari-Ryynänen, Tomi Kaitarinne ja Timo Puolakka – Kuukin perustajat. (Kuva: Kuuki)

Kuuki tarjoaa brutaalia rehellisyyttä

Kasvuhakuinen Kuuki ”kokkaa” yritysten markkinointiin, teknologiaan ja visuaalisuuteen menestysreseptejä tukemaan kasvua ja kehittymistä. Yritys työllistää lähes kolmekymmentä oman alansa ammattilaista kahdella paikkakunnalla, Lahdessa ja Helsingissä.

Lue lisää


Kaupallinen yhteistyö

Yritykset voisivat oppia startupeilta, kuinka asiat nähdään uudesta näkökulmasta, Aleksis Nokso-Koivisto sanoo.

MAINOS: Kokeilut ja fasilitointi ovat huomispäivän hallituksen työkaluja

Tulevaisuuden hallitustyöstä Tampereen yliopistossa luennoiva Aleksis Nokso-Koivisto suosittelee tutustumaan pienten kasvuyhtiöiden ja startupien toimintakulttuureihin.

Lue lisää

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Lue lisää


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi