Hämeen kauppakamarin verkkolehti

Hämeen kauppakamarin verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia Hämeestä, elinkeinoelämään liittyviä asioita ja asiantuntija-artikkeleita.
​​​​​​​
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Valtion infrainvestointiohjelman rahoitus ei ole realistinen

Hämeen kauppakamari pitää erityisesti nykyisen rataverkoston kehittämistä ja Hämeen poikittaisten liikenneväylien tason parantamista alueen tärkeimpinä tavoitteina. ”Panokset pitäisi sijoittaa nykyisen pääradan kehittämiseen ja valtatieverkoston parantamiseen, eikä suunnitella uusia hankkeita lisää. Venäjän epävakaa tilanne korostaa entisestään myös energian saatavuuteen liittyviä haasteita, mikä vauhdittaa fossiilisista polttoaineista luopumista. Raideliikenne on keskeisessä roolissa tehokkaassa ja päästöttömässä liikkumisessa”, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Read more

Kuvassa LADECin sijoittumistiimi: Pekka Komu, Marian Vainionmäki, Tomi Tura ja Sari Kesäniemi. (Kuva: Aki Loponen, Pictuner)

Lahden seudun vetovoima kasvaa

Lahden seutu ja sen vahvuudet yritystoiminnalle herättävät kiinnostusta entistä enemmän. LADECin sijoittumispalvelu toimii kuntien ja yrittäjien yhdistäjänä ja hovimestarin tavoin varmistaa, että asiakkaan tarpeet on huomioitu.

Read more

(Kuva: DA-Group)

Hyppy tuntemattomille vesille kannattaa

DA-Groupin päätoimipaikka sijaitsee Forssassa Sanoma -konsernin entisessä painokiinteistössä. Kiinteistö on todella iso ja tarjoaa turvalliset sekä vaikuttavat puitteet puolustus- ja avaruusteknologian tuotteita valmistavalle yritykselle. Toimitusjohtaja Sami Kotiniemi oli jo vuosikausia haaveillut, aina 2-tietä ohi ajaessaan, että graniittinen kiinteistö sopisi täydellisesti konsernin suunnittelu- ja tuotantokäyttöön, mutta aikaa kului kymmenen vuotta ennen kuin kiinteistön hankinta tuli yllättäen mahdolliseksi.

Read more

Hämeen kauppakamarin Talousseminaari – Talous ja kestävä kehitys

Hämeen kauppakamarin Laki- ja finanssivaliokunnan Talousseminaari järjestettiin hybriditilaisuutena Lahden konserttitalon Felix Krohn -salissa 18.11.2021. Katso tilaisuudesta nauhoitettu video kokonaisuudessaan tai voit katsoa myös erilliset videoklipit esityksistä.

Read more

Radioäänestä johtajaksi

Hämeen kauppakamarin Kaupan ja palvelualan valiokunnan jäsen Päivi Karttunen on melko tuore Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n toimitusjohtaja. Harva tietänee, että hänen ensimmäinen pitkä työsuhteensa oli Kuopion Seudun Paikallisradiossa, jossa hän aluksi työskenteli myös toimituksen puolella.

Read more

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Nyt on etsittävä uusia energiaratkaisuja

Venäjän raakalaismainen hyökkäys itsenäiseen eurooppalaiseen Ukrainaan on järisyttänyt maailman rauhaa ja synkistänyt talousnäkymät. Epävarmuus tulevaisuudesta on kaikkien mielessä.

Read more

IT-sopimusehdot päivittyvät – nyt huomioitu myös pientoimitukset ja datan käyttö

IT-hankinnoissa laajalti käytössä olevat IT-sopimusehdot päivittyvät. Uudistuneissa IT2022-ehdoissa on vastuunrajoitusehdon ajanmukaistamisen lisäksi valmisteltu kokonaan uudet erityisehdot datan käyttöön sekä sopimusmalli pientoimituksia varten.

Read more

Dallasin suurkaupunkialueelle muuttaa vuosittain Tampereen verran väkeä.

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja: Kasvua ja hintojen nousua – vielä ehtii mukaan

US Bureau of Labor Statistics kertoo, että USA:n kuluttajahintojen inflaatio ehti laukata maaliskuussa jo 8,5 prosentin tasolla, mutta hidastui 8,3 prosenttiin huhtikuussa. Ruoan hinta on noussut 9,4 prosenttia. Kuluttajat jatkavat kuitenkin kuluttamista ja luottokorttiostokset ovat kasvussa.

Read more

”Olet juuri niin hyvä kuin edellinen työsi”

Fasetti on sisustusalan perheyritys, joka perustettiin vuonna 1999. Yrityksellä on myymälät Hollolassa ja Helsingissä. Sen toiminta on jalostunut vuosien varrella nykyiseen muotoonsa, joka jakaantuu myymälä- ja verstasliiketoimintaan. Verstas muodostuu verhoomosta, puusepänverstaasta ja valaisinpajasta.

Read more


Kaupallinen yhteistyö

”Ennakkoluulottomuus nosti Suomen menestykseen 1990-luvulla. Suomen vahvuudet pitäisi keksiä nyt uudelleen”, sanoo Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä (kuvassa vasemmalla). ”Uudet teknologiat ilmastonmuutoksen torjumiseksi voivat olla suomalaisyrityksille uusi vahvuusalue”, uskoo Finnveran pääekonomisti Mauri Kotamäki.

MAINOS: Ilmastoratkaisut voivat olla seuraava mahdollisuus

Kysyntää on paljon ja rahoitusta saatavilla, toteavat Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä ja pääekonomisti Mauri Kotamäki.

Read more

MAINOS: KPMG Oy Ab Lahden toimisto - Yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista

Read more


Tilaa verkkolehden uutiset sähköpostiisi