Haulla löytyi 10 tulosta


Kauppakamarit vaativat hallitukselta välittömiä toimia ammattidieselin käyttöönottamiseksi. ”Puoli vuotta sitten helmikuussa linjattu valmistelu ammattidieselin käyttöönotosta on edelleen valmistelussa, eikä ratkaisua poikkeuksellisen rajusta hintojen noususta ole saatu aikaiseksi. Korkeat polttoainekustannukset vaikuttavat laajasti eri toimialoihin. Tilanne on huolestuttava ja vaikuttaa merkittävästi Suomen kilpailukykyyn”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Ratkaisut ammattidieselin käyttöönottamiseksi on tehtävä kiireellisesti

Poikkeuksellinen ja erittäin nopea kuljetuskustannusten nousu iskee erityisen kovaa suomalaisiin kuljetusyrittäjiin ja Suomen logistiseen kilpailukykyyn. Kauppakamarit peräänkuuluttavat nopeita toimenpiteitä yritysten auttamiseksi ja esittävät yhtenä ratkaisuna ammattidieselin käyttöönottoa.

Lue lisää

Helokivi Group kasvaa uuden yrityskaupan myötä – 60 vuotta täyttävä perheyritys laajentaa toimialaosaamistaan

Lahtelainen Kuljetusliike Helokivi Oy on ostanut joutsalaisen Kuljetus ja Maanrakennus Reponen Oy:n osakekannan. Kaupan myötä Helokivi Group vahvistaa omaa monipuolista osaamistaan ja asemaansa maanrakentamisen toimialalla. Helokivi Groupiin kuulu emoyhtiön Kuljetusliike Helokivi Oy:n lisäksi Helokivi Kiinteistöt Oy, Pihasiistiksi Suomi Oy, Suomen Katukaivuu Oy ja nyt myös Kuljetus ja Maarakennus Reponen Oy.

Lue lisää

USA:n työttömyys on 4,6 prosenttia ja sitä voidaan pitää täystyöllisyytenä. Kaikkialla on kylttejä “We hire” eli palkkaamme henkilökuntaa. Ongelma onkin nyt siinä, että tekijöitä ei löydy.

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja: Kasvu jatkuu

USA:n presidentin kanslia eli Executive Office of President antaa erilaisia lausuntoja nimellä “Statement of Administration”. Yksi tällainen on toimeenpanolaki nro 1260 eli The Endless Frontier Act, jolla tavoitellaan USA:n pysymistä globaalisti kilpailukykyisenä tällä vuosisadalla.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja ja Kansainvälisen kauppakamarin maajohtaja Lenita Toivakka (Kuva: Liisa Takala)

Rahtiongelmat ovat nyt yritysten riesana, ja siksi kustannustaakka on saatava kuriin

Yritysten logistiikkaongelmat sekä vaikeudet tuotanto- ja hankintaketjussa ovat kasvaneet viime keväästä. Perimmäinen syy on globaalin pandemian aiheuttama tavaravirtojen seisokki, kun kysyntä hiipui ja satamia suljettiin. Siitä seurannut kysynnän nopea käynnistyminen on vaikuttanut siihen, että laivat seisovat nyt satamissa ja hinnatkin ovat räjähtäneet. Yritysten kustannustaakkaa ei pidä enää kasvattaa, toteaa Keskuskauppakamari.

Lue lisää

(Kuva: Jaroslaw Bialik, Pixabay)

Keskuskauppakamari ja Satamaliitto: Epätasapaino konttimarkkinoilla jatkuu jopa syksyyn

Viimeaikaiset tapahtumat, kuten Suezin kanavan tukkiutuminen, koronaviruspandemia ja brexit vaikuttavat konttimarkkinoiden epätasapainoon jopa syksyyn asti. Suezin haverin vaikutukset näkyvät Euroopan suurissa satamissa viiveellä, kun alusruuhka Suezilta purkautuu. Suomalaisten vienti- ja tuontiyritysten on varauduttava siihen, että merikuljetusten palautuminen vie aikaa. Tämä näkyy konttipulan lisäksi komponenttien saatavuudessa ja mahdollisesti hintojen nousussa. Erityisesti vaikeuksissa on sesonkiherkkä tavara.

Lue lisää

Yritysten verojalanjälki Hämeessä 1,9 miljardia euroa

Hämäläisyritysten verojalanjälki oli yhteensä 1,9 miljardia euroa vuonna 2017, selviää Keskuskauppakamarin julkaisemasta Suuresta veroselvityksestä. ”Talouden noususuhdanne näkyy yritysten verojalanjäljen kasvuna viime vuosien aikana. Veroselvitys kuvaa hyvin yritysten merkitystä työnantajina ja palkanmaksajina”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Karri Heikinheimo ja Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen katsastivat rekrytointitapahtuman tarjoamia mahdollisuuksia varusmiehille.

Varusmiehet ja alueen yritykset kohtasivat rekrytointitapahtumassa Panssariprikaatissa

Parolan Panssariprikaatin Varusmiestoimikunta (VMTK) järjesti yhteistyössä Hämeen kauppakamarin kanssa kaksipäiväisen rekrytointitapahtuman varusmiehille 20.-21.2. ”Tapahtuma järjestettiin tässä laajuudessa toista kertaa ja siihen osallistui 1500 varusmiestä sekä lähes kaksikymmentä yritystä ja oppilaitosta. Palaute on ollut hyvää ja yritykset tyytyväisiä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeessä suhdannetilanne vaihtelee yrityksissä

Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdannetilanne on keskimäärin normaali, selviää EK:n lokakuussa tekemästä Suhdannebarometrista. ”Hämeessä yritysten suhdannenäkymät ovat tasaiset, kun muualla maassa odotukset ovat selvästi heikentyneet lukuun ottamatta Uuttamaata. Brexit, USA:n tullit ja myös Keski-Euroopan talouden häiriötekijät vaikuttavat kuitenkin yritysten odotuksiin”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää


Hämeestä 18 läpäisi HHJ-tutkinnon


Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui marraskuussa 211 henkilöä, joista 176 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tutkinnon suoritti hyväksytysti Lahdesta 13 ja Hämeenlinnasta viisi. ​​​​​​​

Lue lisää