Varusmiehet ja alueen yritykset kohtasivat rekrytointitapahtumassa Panssariprikaatissa

Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Karri Heikinheimo ja Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen katsastivat rekrytointitapahtuman tarjoamia mahdollisuuksia varusmiehille.

Parolan Panssariprikaatin Varusmiestoimikunta (VMTK) järjesti yhteistyössä Hämeen kauppakamarin kanssa kaksipäiväisen rekrytointitapahtuman varusmiehille 20.-21.2. ”Tapahtuma järjestettiin tässä laajuudessa toista kertaa ja siihen osallistui 1500 varusmiestä sekä lähes kaksikymmentä yritystä ja oppilaitosta. Palaute on ollut hyvää ja yritykset tyytyväisiä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Panssariprikaatin ja Hämeen kauppakamarin yhteistyössä toteuttamien rekrytointitapahtumien tarkoituksena on antaa yrityksille mahdollisuus esitellä toimintaansa, rekrytoida itselleen osaavaa työvoimaa ja auttaa varusmiehiä työllistymään palveluksensa päättymisen jälkeen.

Varusmieskoulutuksessa on mahdollista hankkia osaamista, joka usein antaa pätevyyden tai valmiudet toimia eri työtehtävissä myös siviilimaailmassa varusmiespalveluksen jälkeen.

”Uskon, että kotiutuvilla varusmiehillä on mahdollisuus työllistyä esimerkiksi Hämeessä toimiviin kuljetus- ja korjaamoalan yrityksiin. Paikalla oli hyviä osaajia ja yksi rekrytointitapahtuman teemoja onkin palveluksen aikana hankitun osaamisen hyödyntäminen siviilissä”, toteaa Eerikäinen.

”Toivomme, että muutkin varuskuntien koulutusyksiköt Suomessa ottaisivat Parolan Panssariprikaatin rekrytointitapahtumasta mallia”, Eerikäinen ehdottaa.

Tapahtuma toteutettiin rekrytointimessujen tyyliin ja jokaisella osallistuvalla yrityksellä oli oma esittelypiste. Myös paikalla tapahtuneita työhaastatteluja varten oli järjestetty tilat. Tilaisuus oli yrityksille maksuton ja siihen osallistuvat kaikki Panssariprikaatin varusmiehet.

Rekrytointitapahtuman yhteydessä järjestettiin myös opintomessut, jossa esiteltiin eri alojen koulutusvaihtoehtoja ja tarjottiin asevelvollisille mahdollisuus suoriin kontakteihin eri oppilaitoksiin.


Lisätietoja: Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, p. 040 739 9303


Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.