Haulla löytyi 7 tulosta


Ukrainan ja Euroopan unionin asianomaisten ministeriöiden ja muiden kansakuntien viranomaisten edustajat esittelivät Rebuild Ukraine -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä hallitustenvälisessä lehdistötilaisuudessa 14.11.2023 näkemyksiään Ukrainan jälleenrakennusmekanismeista. Kuvassa vasemmalta: Anatoly Sushon, Lars Aagaard Moller, Ville Tavio, German Galushchenko, (keskustelun moderaattori), Johan Forssell and Kenan Poleo.

Rebuild Ukraine -konferenssi- ja messutapahtuma keräsi marraskuussa Puolan Varsovaan 550 näytteilleasettajaa ja 3000 kävijää 50 maasta kuuntelemaan ja tapaamaan Ukrainan jälleenrakennuksesta kiinnostuneita tahoja sekä hahmottamaan pian kaksi vuotta kestäneen Venäjän hyökkäyssodan jälkeen avautuvia liiketoimintamahdollisuuksia. Niitä on tarjolla muun muassa rakentamisen, energia-alan, vesi- ja jätehuollon sekä telekommunikaation sektoreilla.

Lue lisää

Kuvassa alhaalla vasemmalla yrittäjäpariskunta Johanna ja Jani Pakarinen. Kuvassa oikealla Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja Johanna Pakarinen.

Johanna Pakariselle rautainen ansiomerkki

Keskuskauppakamari on myöntänyt Hämeen kauppakamarin hakemuksesta rautaisen ansiomerkin Lahden Nastolassa toimivalle yrittäjä Johanna Pakariselle. “Keskuskauppakamarin myöntämä rautainen ansiomerkki on kunnianosoituksemme Johanna Pakariselle erittäin poikkeuksellisesta ja pyyteettömästä toiminnasta ukrainalaisten pakolaisten auttamisessa. Haluamme tällä huomionosoituksella antaa täyden tunnustuksemme hänen vapaaehtoistyöstään”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Kuvassa catering-assistentti Natalya Kondratyuk

Sodan jaloista Suomen rakentajiksi

Ukrainan sota sai liikkeelle maahanmuuttajavirran, josta Suomikin on saanut osansa. Natalya Kondratyuk ja Stanislava Balanadina tulivat Suomeen viime keväänä – ja näillä näkymin jäädäkseen. Työpaikat löytyivät Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Päivittyvä: Ukrainan tilanteen vaikutukset yrityksiin

(Päivitetty 14.4.2022. Sivu julkaistu 25.2.2022 ) Ukrainan tilanne haastaa yritysten Venäjän kauppaa. Kauppakamari seuraa tilannetta ja yritystoimintaan vaikuttavia pakotteita. Kokoamme tälle sivulle linkkejä yritysten avuksi.

Lue lisää

Toi­men­pi­de-esi­tyk­set yri­tys­ten ener­giain­ves­toin­tien tu­ke­mi­sek­si ja kil­pai­lu­ky­vyn pa­ran­ta­mi­sek­si

Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen maakunta, alueen elinkeinoelämä sekä tutkimus- ja koulutustoimijat tekevät tiivistä yhteistyötä Ukrainan sodan vaikutusten ennakoinnissa ja tarpeellisten toimenpiteiden määrittämiseksi.

Lue lisää

Supplies & Help for Ukrainians Lahti / Päijät-Häme Pop-Up-Center avautuu sunnuntaina 20.3.2022

Hämeen kauppakamarin jäsenyrityksen Metallisorvaamo A. Pakarinen Oy:n yrittäjät Johanna ja Jani Pakarinen keräävät uusia ja uudenveroisia tavaroita Ukrainasta sotaa pakeneville.

Lue lisää