Hämeen kauppakamari tukee Hämeenlinnan kaupunkia Nato-esikuntakaupungiksi

(Kuva: Visit Häme)

Hämeenlinnan kaupungilla on erinomaiset edellytykset Nato-esikuntakaupungiksi. ”Hämeen kauppakamari korostaa Hämeenlinnan valintaa esikuntakaupungiksi erityisesti vahvan puolustusteollisuuden, logistisen sijainnin ja toiminnallisuuden johdosta”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vanhala.

Hämeenlinnan ja sen lähiseudun valtteja ovat vahva puolustusteollisuuden klusteri, erinomainen logistinen sijainti sekä hyvät liikenneyhteydet keskeisiin satamiin ja lentokentille. Lisäksi Panssariprikaatin välitön läheisyys tekee Hämeenlinnasta erinomaisen ja luontevan valinnan Nato-esikuntakaupungiksi.

Nato-esikunnan saaminen Hämeenlinnaan vahvistaa alueen elinvoimaa ja luo uusia mahdollisuuksia laajemminkin elinkeinoelämälle. Hämeenlinnalla on nyt iso mahdollisuus profiloitua keskeiseksi ja kansainvälistyväksi kaupungiksi.

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kuhmoinen sekä Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat.