Haulla löytyi 10 tulosta


Lue uusin painettu lehti 1/2024 >>>Teemana: Turvallisuus

Lue lisää

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kuva: Mikko Mäntyniemi)

Turvallisuusteollisuudesta talouden tukijalka

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kok.) haluaa turvallisuusteollisuudesta suomelle uuden kasvualan ja puolustusministeriöstä aktiivisen vienninedistäjän. Kauppasuhteet itänaapuriin saavat sen sijaan odottaa seuraavaa vuosikymmentä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Vaikuttamisiltapäivä 8.2.2024

Tervetuloa Hämeen kauppakamarin valiokuntien Vaikuttamisiltapäivään! Tilaisuuden teemana on turvallisuus ja talous.

Aika: torstaina 8.2.2024 klo 11.30-17.30
Paikka: Scandic Aulanko, Tawasti-Sali, Aulangontie 93, Hämeenlinna

Lue lisää

(Kuva: Poliisi, Mika Pakarinen)

Varas tulee nyt verkon kautta

Yrityksiin kohdistuva rikollisuus on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa, ja iskut ovat päivä päivältä ovelampia – ja usein myös tuottoisampia. Varas vaanii entistä useammin verkossa ja useimmiten heikko lenkki löytyy työpöydän tai kiireessä avatun mobiililaitteen takaa.

Lue lisää

Euroopan Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen

Suomen varautuminen alkaa yritystasolta

Suomen turvallisuuteen on viime vuosina kohdistunut outoja uhkia. Samalla kun sota on tehnyt paluun Eurooppaan autoritääriset valtiot ovat osoittaneet kasvavaa mielenkiintoa myös oman kotimaisen yhteiskuntajärjestelmämme keskeisiin yksityiskohtiin.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin USA:n kirjeenvaihtaja: Vipinää Amerikan raitilla

Suomen ministerit reissaavat nyt ahkerasti USA:ssa. Myös lahtelainen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kävi joulukuussa liikemiesdelegaation kanssa Teksasissa ja allekirjoitti Teksasin kuvernööri Greg Abbottin kanssa osavaltion pääkaupungissa Austinissa julkilausuman Suomen ja Teksasin välisen taloudellisen yhteistyön kehittämisestä. Onkin ilmiselvää, että Suomen tekemä suuri F-35-taisteluhävittäjäkauppa Lockheed Martinin kanssa Teksasin Fort Worthista on tuonut osavaltion uudella tavalla suomalaisten tietoisuuteen.

Lue lisää

 Kyberturvallisuuspalveluiden johtaja, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll, Innofactor Oyj

Turvallisuus ei ole vain uhkia ja riskejä

Turvallisuusasiat ja turvallisuuspolitiikka kiinnostavat tässä hetkessä yritysjohtoa poikkeuksellisen paljon. Vastaavaa kiinnostusta en ole nähnyt, vaikka turvallisuusasioiden parissa olen työskennellyt 25 vuotta. Turvallisuusympäristömme on muuttunut merkittävästi ja lyhyessä ajassa.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin hankejohtaja Panu Vesterinen (Kuva: Elmo Eklund)

Varaudu ja ehkäise hybridivaikuttaminen

Maailmalla on eletty jo pitkään yrityksiin kohdistuvan tietojen kalasteluyritysten kulta-aikaa ja vallitseva maailmantilanne voi pahentaa jo ennestään vaikeaa tilannetta. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten käsittelyajan pitkittyminen voi altistaa erityisesti Venäjän vastatoimille hybridivaikuttamisen muodossa. Pahimmillaan hybridivaikuttaminen voi romahduttaa yrityksen toimintakyvyn. Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille kymmenen keinoa hybridivaikuttamisen ehkäisemiseksi.

Lue lisää

Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia

Alkuvuodesta Fazer Myllyn toimitusjohtajana aloittanut Jarkko Arrajoki panostaa kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden palvelemiseen, työntekijöiden turvallisuuteen, suomalaisen ruokahuollon turvaamiseen ja uuden kauramyllyn investoinnin käynnistämiseen.

Lue lisää

Korona-aiheiset huijausviestit lisääntyneet – Tarkista oikea tieto aina virallisista lähteistä

Sähköpostihuijaukset ja erilaiset haittaohjelmat, tietojen kalasteluyritykset sekä palvelunestohyökkäykset ovat lisääntyneet koronavirusepidemian aikana. Aidoilta näyttäviä kalasteluviestejä on lähetetty erityisesti koronaviruksen varjolla. Keskuskauppakamari kehottaa tarkkaavaisuuteen ja huolellisuuteen sähköpostien ja maksatusten suhteen.

Lue lisää