Haulla löytyi 23 tulosta


Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Suomen tulevaisuus lepää yritysten varassa. Nokian menestyksen jälkeen ei suuria kasvuharppauksia ole Suomen vientiluvuissa näkynyt. Nyt tehtävänsä jättävä hallitus asetti loppumetreillään kovan tavoitteen nostaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) panostukset neljään prosenttiin BKT:stä vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on haastava. Valtakunnallisesti siihen pääseminen edellyttää lähes kahden prosenttiyksikön kasvua.

Lue lisää

Kiertotalousosaamisella uudistuvaa liiketoimintaa

Kiertotalous ja digitaalisuus ovat nousseet merkittävään rooliin yhteiskunnallisessa murroksessa, uudet kiertotalouden luomat liiketoimintamahdollisuudet ovat vasta tuloillaan. Kiertotalouden liiketoimintamalleilla pystytään vastaamaan kestävän kehityksen, resurssitehokkuuden ja asiakasodotusten vaatimuksiin ja näin vahvistaa yritysten kilpailukykyä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Kehityshankkeiden tulokset yritysten käyttöön – MIDAS-expo uudistaa hankemaailmaa

Hankkeita tulee ja hankkeita menee. Mutta mitä tapahtuu tehdyn työn tuloksille, kun hanke päättyy? Kuinka saada kehityshankkeiden hyödyt laajempaan käyttöön? Ratkaisuehdotuksen antaa helmikuussa LAB-ammattikorkeakoululla järjestettävä hanketapahtuma MIDAS-expo.

Lue lisää

Muun muassa Arman Alizad puhuu FRUSH-tapahtumassa 28.4.2022.

FRUSH herättää ja ravistelee – mikä oikeastaan on vastuullista?

On aika tomuttaa ajatukset kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta. Kiertotalous on paljon muutakin kuin kierrättämistä ja vastuullisuus ei saa jäädä viherpesuksi. Vuoden 2022 FRUSH kysyy, mikä on meidän vastuumme tulevaisuudesta?

Lue lisää

(Kuva: Moni Mckein, Pixabay)

Hae uutta intoa omaan jaksamiseen – tule mukaan Voimavalmennukseen!

Voimavalmennus on yritysten kehittämisen polku kantahämäläisille yrityksille. Puolen vuoden aikana tarjotaan yrityksille maksutonta sparrausta, valmennuksia ja yhteisiä tapaamisia muiden yrittäjien kanssa. Marraskuun lopulla alkaa hyvinvointiin keskittyvät Voimavalmennukset, jossa tavataan muita yrittäjiä ja tehdään hyvinvointiin liittyviä harjoitteita. Ilmoittaudu mukaan, sillä saat myös muihin yritystoiminnan haasteisiin sparrausta ja valmennusta. Hämeen kauppakamari on mukana hankkeen ohjausryhmässä.

Lue lisää

Evon uusi aika -hankkeen ohjausryhmä innostui visioimaan Evolle metsäalan keskuksen roolia, myös kansainvälisessä mittakaavassa.

Evo – suomalaisen metsänhoidon keskus ja tulevaisuudessa ehkä myös tiedekansallispuisto

Hämeen kauppakamari on mukana Evon uusi aika –hankkeessa, jossa edistetään muun muassa Evon tiedekansallispuistoajattelua. Ohjausryhmän lokakuinen kokous pidettiin Evolla, keskellä metsää, nuotiotulen loimussa. Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Hämeen kauppakamarin kehityspäällikkö Mirja Ojantausta. Ohjausryhmä visioi historialliselle Evolle mahtavaa tulevaisuutta, sillä onhan Evo suomalaisen metsänhoidon keskus. Opetus Evolla alkoi Venäjän tsaarin myötävaikutuksella jo 1860-luvulla.

Lue lisää

Liikesivistysrahaston uusi Hämeen aluetoimikunta on perustettu

Liikesivistysrahaston Lahden ja Hämeenlinnan toiminta-alueet on Kannatusyhdistyksen hallituksen päätöksen mukaisesti yhdistetty uudeksi Hämeen aluetoimikunnaksi. Aluetoimikuntien yhdistämisellä tavoitellaan aiempaa suurempaa hyötyä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopisto LUTin ja Hämeen ammattikorkeakoulun tarjoamasta tutkimus- ja kehittämispotentiaalista alueen elinkeinoelämälle sekä samalla Liikesivistysrahaston jäsen- ja varainhankinnalle.

Lue lisää

Oppilaitosten rekrykanavat

Hyödynnä yhteydet ja löydä yritykseesi sopivat työntekijät, harjoittelijat, mahdolliset projekti- ja tutkimustyöt.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin juhlarahaston kehittämiskohteet

Hämeen kauppakamarin hallitus päätti juhlarahastostaan lahjoittaa 200 000 euroa Hämeen ammattikorkeakoululle (HAMK) ja Lappeenrannan–Lahden teknilliselle yliopistolle (LUT). Vuosi 2020 oli Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlavuosi ja lahjoituksilla rahoitetaan Hämeen ammattikorkeakoulun tutkijayliopettajien työtä ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston (LUT) viisivuotista professuuria.

Lue lisää

Valiokuntien Vaikuttamisiltapäivä

Tervetuloa Hämeen kauppakamarin valiokuntien yhteiseen Vaikuttamisiltapäivään

keskiviikkona 27.1.2021 klo 12.50-17.00,
Striimi/Teams

OHJELMA

STRIIMI:

12.50 Vaikuttamisiltapäivän avaus, toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Hämeen kauppakamari

13.00 Yhteistyön merkitys jatkuvassa oppimisessa, pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Opetushallitus

13.30 Hämeen kauppakamarin 80-juhlavuoden lahjoitukset

- Robotiikka mullistaa yritystoimintaa, tutkijayliopettaja Kimmo Vänni, HAMK
- Digitaalinen markkinointi, apulaisprofessori Jenni Sipilä ja apulaisprofessori Henri Hussinki, LUT
- Uutta ajattelua kiertotaloudesta, tutkimuspäällikkö Heikki Ruohomaa, HAMK

14.30 Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden vaikuttavuus, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen

15.00 Hallituksen rooli kasvun buustaajana, hallitusammattilainen Asko Hänninen

15.30 Valiokuntatyöskentelyn tavoitteet

TEAMS:

​16.00 Valiokuntien aloituspalaverit



OSALLISTUMINEN:

12.50-16.00 Striimin linkki: https://youtu.be/b0GLO8SvQOk

16.00-17.00 Valiokuntien aloituspalaverien Teams-kutsut lähetetään valiokuntasihteerien toimesta jäsenille ennen tilaisuutta.

​Ilmoittaudu valiokuntien jäsenten yhteiseen iltapäivään alta.

​Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Tiukat matkustusrajoitukset hankaloittavat vientiä

Suomen poikkeuksellisen tiukat matkustusrajoitukset aiheuttavat ongelmia lähes 86 prosentille vientiyrityksistä, selviää kauppakamarien uusimmasta kyselystä. ”Vaikuttavin tekijä olisi korona-pikatestien käyttöönotto, joka voisi helpottaa vientiyritysten työntekijöiden matkustamista. On saatava säädökset, että ulkomailta palaava työntekijä testataan nopeasti, jotta hän voi palata varovaisuutta noudattaen mahdollisimman pian takaisin työpaikalle”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Tiukat matkustusrajoitukset hankaloittavat vientiä

Suomen poikkeuksellisen tiukat matkustusrajoitukset aiheuttavat ongelmia lähes 86 prosentille vientiyrityksistä, selviää kauppakamarien uusimmasta kyselystä. ”Vaikuttavin tekijä olisi korona-pikatestien käyttöönotto, joka voisi helpottaa vientiyritysten työntekijöiden matkustamista. On saatava säädökset, että ulkomailta palaava työntekijä testataan nopeasti, jotta hän voi palata varovaisuutta noudattaen mahdollisimman pian takaisin työpaikalle”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja: Yhteisvoimin saavutamme enemmän

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Vihman mielestä Kanta- ja Päijät-Hämeen elinkeinoelämää vie erityisesti eteenpäin yritysten ja toimijoiden aktiivinen yhteistyö sekä osaaminen. Myös alueen positiivinen vire vaikuttaa niin pitovoimaan, vetovoimaan kuin osaavan työvoiman saatavuuteen. Kauppakamarin tavoitteiden savuttamiseen valjastetuilla uusilla toimintatavoilla pyritään auttamaan yrityksiä työvoimahaasteiden selättämisessä sekä alueen kilpailukyvyn ja kasvun varmistamisessa.

Lue lisää

Yritysten on aktivoiduttava etsimään osaavaa nuorta työvoimaa

Hämeessä yritykset ovat kiinnostuneet tarjoamaan alueen opiskelijoille lopputyömahdollisuutta, selviää Hämeen kauppakamarin maaliskuussa tekemästä oppilaitosyhteistyö- ja kesätyöpaikkakyselystä. Myös projektiyhteistyöstä Hämeen alueella toimivien oppilaitosten kanssa on kiinnostunut 70 % kyselyyn vastanneista. ”Jotta varmistamme osaavan työvoiman saatavuuden Hämeessä, pitää yritysten aktiivisesti etsiä hyviä työntekijöitä alueemme oppilaitoksista”, korostaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämäläisten yritysten ennakointitutka vaatii virittämistä

Hämeen kauppakamarin jäsenyrityksille suunnatun kyselyn mukaan yritysten ennakointitoiminnan suurimmat kompastuskivet ovat menetelmien puutteellinen hallinta ja tulevaisuustiedon kapea-alainen hyödyntäminen. Kyselyssä selvitettiin yritysten ennakointiosaamisen nykytilaa ja kehittämistarpeita. ​​​​​​​

Lue lisää

Opiskelijat osallistuivat helmikuussa NÄKY-hankkeen puitteissa Hämeen kauppakamarin Matkailuvaliokunnan kokoukseen, joka järjestettiin kauppakamarin Vaikuttamisiltapäivän yhteydessä Hämeenlinnassa. (Kuva Kirsi Sippola, HAMK)

Opiskelijat naulasivat teesejä tulevaisuuteen

Lahden ja Hämeen ammattikorkeakoulujen sekä Hämeen kauppakamarin NÄKY-projektiyhteistyö on näkynyt tiiviisti myös kolmannen vuoden palveluliiketoiminnan tradenomiopiskelijoiden arjessa keväällä 2017. Opiskelijat ovat paitsi oppineet monipuolisesti tulevaisuuden haltuunoton menetelmistä ja periaatteista, myös auttaneet kahden työpajan puitteissa alueen yrityksiä ottamaan tulevaisuutta paremmin haltuun.

Lue lisää

Hämeen Näky -hanke lisää yritysten ennakointiosaamista

Hämeen kauppakamari, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK) ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy (LAMK) auttavat yrityksiä varautumaan muutoksiin NÄKY-hankkeen avulla. ”Hämeen NÄKY -hankkeessa kokoamme yhteen Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimivat yritykset, jotka haluavat oppia tunnistamaan tulevaisuuden muutossignaaleja ja soveltamaan nopeita menetelmiä liiketoiminnan kehittämiseen”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää