Ajankohtaista

Ajankohtaista-osuudesta löydät koostetusti uusimmat uutisemme ja julkaisut.

Ulkoministeriö julkaisi kaikille avoimen verkkokurssin pakotteista

Pakotteiden tehokas toimeenpano edellyttää ymmärrystä pakotteista ja niiden soveltamisesta. Suomalaisten pakoteosaamisen laajentamiseksi ulkoministeriö julkaisi kaikille avoimen verkkokurssin pakotteista. Kurssilla käydään läpi kaikissa pakotejärjestelmissä toistuvia pakotteiden perusasioita, mutta myös Venäjä-pakotteiden erityispiirteitä.

Lue lisää

Tapahtumakuvia Hämeen kauppakamarin Talousseminaarista

Hämeen kauppakamari järjesti yhteistyössä Lahden Teollisuusseuran kanssa Laki- ja finanssivaliokunnan Talousseminaarin 10.10.2023 Malskin Sammiosalissa Lahdessa.

Lue lisää


HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä.

Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin marraskuussa. Tutkinnon suoritti hyväksytysti neljä Hämeen kauppakamarin HHJ-kurssin käyneistä. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita. ”On hienoa, että saimme Hämeen alueelle uusia tutkinnon suorittaneita. Tutkinto antaa erinomaiset lähtökohdat hyvään hallitustyöhön ja hallitusammattilaisuuteen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamari hakee uutta toimitusjohtajaa

Hämeen kauppakamari on maan suurimpiin kuuluva, yli 1160 jäsenen taloudellisesti terve, alueellinen elinkeinoelämän edunvalvoja – moderni pohjoismainen kauppakamari. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kuhmoinen sekä Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat. Hämeen kauppakamarilla on toimistot Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Lue lisää: www.hamechamber.fi

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Osaamisesta on pidettävä kiinni

Talouden heikkenemisestä huolimatta on yritysten suurin haaste, nyt ja tulevaisuudessa, työvoiman saatavuus. Eläköitymisen myötä maassamme syntyy työvoimavajausta vuosittain reilusti yli 10 000 henkeä ja vauhti vain kiihtyy. Samaan aikaan yli 60 prosenttia kauppakamareiden tuoreeseen suhdannebarometriin vastanneista yrityksistä arvioi lisäävänsä henkilökuntaansa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Lue lisää