Haulla löytyi 14 tulosta


Anne Vanhala aloittaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajana kesäkuun alussa. (Kuva: Elmo Eklund)

Hämeen kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Anne Vanhala. Hän seuraa tehtävässä toimitusjohtaja Jussi Eerikäistä, joka jää eläkkeelle kesäkuun puolessa välissä. ”Anne Vanhalan vankka kokemus yritysten vastuullisuusasioista ja tuntemus kauppakamarin toiminnasta nostivat hänet vahvimmaksi toimitusjohtajaehdokkaaksi. Annella on erinomaiset edellytykset menestyä hyvin kauppakamarin toimitusjohtajana”, toteaa Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Olli Vormisto.

Lue lisää

Tapahtumakuvia Hämeen kauppakamarin Talousseminaarista

Hämeen kauppakamari järjesti yhteistyössä Lahden Teollisuusseuran kanssa Laki- ja finanssivaliokunnan Talousseminaarin 10.10.2023 Malskin Sammiosalissa Lahdessa.

Lue lisää

Miksi työntekijän osaamista kannattaa tukea – ja mikä neuvoksi, jos osaaminen ei riitä?

Nykypäivän työelämässä menestyminen vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Työntekijöiden suhtautuminen osaamisen kehittämiseen vaihtelee – toinen pitää huolta ammatillisesta kehityksestään osallistumalla koulutuksiin jopa vapaa-ajallaan, kun taas toinen pysyttäytyy lähinnä annettujen työtehtävien suorittamisessa, pohtimatta omia koulutustarpeitaan sen tarkemmin.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Hämeen kauppakamarin koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, Vaalivaliokunnan puheenjohtaja Risto Korkka, toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, KTT Leena Peuhu, KHT-tilintarkastaja Jari Havukainen ja puheenjohtaja Olli Vormisto. (Kuva: Tarmo Valmela, PhotoDance Valmela)

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän asiantuntijoille

Hämeen kauppakamari huomioi syyskokouksessa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä alansa asiantuntijoita. Elämäntyömerkit myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Talous hidastuu - Kuinka yrityksesi voi varautua?

Viime aikoina on julkisuudessa käyty paljon keskustelua Suomen taloudesta ja sen suunnasta lähitulevaisuudessa. Näyttää enenevässä määrin siltä, että Suomi on väistämättä ajautumassa taantumaan ja etenkin tällaisina hetkinä on hyvä katsoa, että oman yrityksen asiat ovat kunnossa.

Lue lisää

Yritysvastuun merkitys kasvaa tulevaisuudessa – uutta EU-sääntelyä valmistellaan

Euroopan komissio julkaisi yritysvastuudirektiiviehdotuksen helmikuussa 2022. Yritysvastuudirektiiviehdotuksen taustalla vaikuttaa moni tekijä. Yksi keskeisimmistä tekijöistä on maailmanlaajuisten uhkien lisääntyminen, joista merkittävimpänä pidetään yleisesti ilmastonmuutosta.

Lue lisää

(Kuva: EY)

Halton Groupin Tarja Takki-Halttunen ja Mika Halttunen palkittiin vuoden 2021 perheyrittäjinä

Sisäilmaratkaisuja valmistavan Halton Groupin Tarja Takki-Halttunen ja Mika Halttunen palkittiin vuoden 2021 perheyrittäjinä osana EY Entrepreneur of the Year
​​​​​​​-kasvuyrittäjäkilpailua. Kilpailun voittajat julkaistiin 11.3.2022 järjestetyssä gaalassa.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com)

Henkilöstöanteja koskeva uudistus

Listaamattomien osakeyhtiöiden henkilöstön osakeperusteista palkitsemista koskeva verouudistus (tuloverolaki 66 a §) tuli voimaan 1.1.2021. Uudistus mahdollistaa helposti toteutettavan ja verotuksellisesti kevyen tavan henkilöstön osakepohjaiseen sitouttamiseen, ja vastaa siten paremmin elinkeinoelämän tarpeisiin.

Lue lisää

(Kuva: S. Hermann & F. Richter, Pixabay)

EU:n whistleblower-direktiivi yhtenäistää eurooppalaisen ilmoittajansuojelun

EU:n whistleblower-direktiiviin perustuvan ilmoittajansuojelulain on tarkoitus tulla voimaan viimeistään 17.12.2021.

Lue lisää

Yrityssaneeraus vaihtoehtona

Koronapandemia on aiheuttanut tai aiheuttamassa monille yritykselle taloudellisia haasteita. Yritysten toiminnan lopettamiset tai lopulta konkurssit eivät ole poissuljettuja. Suomessa vähemmin on tunnettua yrityssaneeraus ja erityisesti, mitä sillä tavoitellaan ja mikä on yrityssaneerauksen prosessi.

Lue lisää

Uuden työaikalain mukainen joustotyöaika

Uusi työaikalaki tuli voimaan vuoden 2020 tammikuun alusta lukien.

Lue lisää