Haulla löytyi 11 tulosta


Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kuva: Mikko Mäntyniemi)

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kok.) haluaa turvallisuusteollisuudesta suomelle uuden kasvualan ja puolustusministeriöstä aktiivisen vienninedistäjän. Kauppasuhteet itänaapuriin saavat sen sijaan odottaa seuraavaa vuosikymmentä.

Lue lisää

Kongsberg Defencen toimitusjohtaja Markku Korhonen ja Suomessa valmistettava taistelunjohtokeskuksen konsoli.

Huoltovarmuus rakentuu vahvasti kumppanuudelle

Suomen liittyminen Naton jäseneksi lisäsi merkittävästi hämeenlinnalaisen Kongsberg Defencen kehitysmahdollisuuksia. Lisäksi ilmantorjuntajärjestelmän toimittaminen Suomen Puolustusvoimille yhdisti useita suomalaisyrityksiä Kongsbergin kansainväliseen toimittajaverkostoon.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Varautumista Hämeessä

Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Lähi-idän kriisi, pandemiat ja ilmastonmuutos ovat herättäneet meidät miettimään, kuinka varmistamme oman yhteiskuntamme toimivuuden. Maailman ollessa murroksessa, ovat energian saatavuus ja tietoliikenne- ja logistiikkayhteydet niitä kriittisiä kohteita, joiden toimivuus on turvattava kaikissa tilanteissa.

Lue lisää

Lue uusin painettu lehti 1/2024 >>>Teemana: Turvallisuus

Jäsenlehti

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Hämeen kauppakamari perustaa Varautumisvaliokunnan

Hämeen kauppakamari perustaa uuden Varautumisvaliokunnan, joka aloittaa toimintansa toukokuun aikana. ”Valiokunta tulee olemaan alueemme huoltovarmuuden kannalta elintärkeiden yritysten ja julkisten toimijoiden yhteistyöfoorumi. Sen tarkoituksena on tukea lakisääteisen Huoltovarmuuskeskuksen ja muiden yhteiskunnan varautumiseen muodostettujen yhteistyöryhmien toimintaa, kuten esimerkiksi Huoltovarmuuskeskuksen valtakunnallisten poolien ja elinkeinoelämän alueellisten varautumisyhteistyön ELVAR-toimikuntien toimintaa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Vaikuttamisiltapäivä 8.2.2024

Tervetuloa Hämeen kauppakamarin valiokuntien Vaikuttamisiltapäivään! Tilaisuuden teemana on turvallisuus ja talous.

Aika: torstaina 8.2.2024 klo 11.30-17.30
Paikka: Scandic Aulanko, Tawasti-Sali, Aulangontie 93, Hämeenlinna

Lue lisää

Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtaja Maija Pohjakallio (Kuvat: Metsä Group)

Metsäkeskustelu kaipaa aitoa dialogia

Metsänomistajat, metsäteollisuus ja luontoväki ovat taittaneet viime aikoina peistä vastuullisesta metsätaloudesta, kestävistä hakkuumääristä ja EU:n ennallistamisvaatimuksista. Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtajan Maija Pohjakallion mielestä vilkas metsäkeskustelu on tervetullutta. Parempiin tuloksiin kuitenkin päästäisiin kokoontumalla saman pöydän ääreen ja keskittymällä aitoon kehitysdialogiin, sillä Suomi elää metsästä myös tulevina vuosikymmeninä.

Lue lisää

Kuvassa Keskuskauppakamarin LUJAT-hankkeen johtaja Panu Vesterinen ja HVK:n infrastruktuuriosaston johtaja Jarna Hartikainen. (Kuva: Meeri Utti)

Huoltovarmuus haastaa myös yrityskenttää

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat nostaneet kansallisen huoltovarmuuden taas arvoonsa. Kriittisen infran ja elintärkeiden palveluiden toimivuus kriisitilanteissa ovat kuitenkin pääosin kotimaisen yritysverkoston varassa. Siksi oman toiminnan jatkuvuudesta myös kriisien keskellä kannattaa pitää huolta, muistuttaa Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) infrastruktuuriosaston johtaja Jarna Hartikainen.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin hankejohtaja Panu Vesterinen (Kuva: Elmo Eklund)

Varaudu ja ehkäise hybridivaikuttaminen

Maailmalla on eletty jo pitkään yrityksiin kohdistuvan tietojen kalasteluyritysten kulta-aikaa ja vallitseva maailmantilanne voi pahentaa jo ennestään vaikeaa tilannetta. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten käsittelyajan pitkittyminen voi altistaa erityisesti Venäjän vastatoimille hybridivaikuttamisen muodossa. Pahimmillaan hybridivaikuttaminen voi romahduttaa yrityksen toimintakyvyn. Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille kymmenen keinoa hybridivaikuttamisen ehkäisemiseksi.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com/dotshock)

Kauppakamarit ja HVK yhteistyöhön yritysten jatkuvuudenhallinnan vahvistamiseksi

Yrityksen toiminta voi pahimmillaan pysähtyä odottamattomien häiriötilanteiden takia, jos yllätyksiin ei ole varauduttu. Keskuskauppakamari ja Huoltovarmuuskeskus (HVK) kannustavat nyt yhdessä alueellisten kauppakamarien kanssa yrityksiä varmistamaan jatkuvuudenhallintansa silloinkin, kun toimintaympäristössä tapahtuu muutoksia. Samalla koko yhteiskunnan toimintakyky paranee.

Lue lisää

Yrittäjä Peter Vesterbacka (Kuva: Meeri Utti)

Tallinnan tunneli on tahdon asia

Kova tahto vie vaikka läpi harmaan kiven, muistuttaa vanha kansanviisaus. Se on myös yrittäjä Peter Vesterbackan ohjenuorana jättimäisessä Helsinki–Tallinna -tunnelihankkeessa. Jos yhteistä tahtoa löytyy ja töihin päästään ensi vuonna, voisi koko Suomea hyödyttävä ratayhteys avautua 2024–2025.

Lue lisää