Hämeeseen 18 uutta hallitusammattilaista

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen (vas.) ja Revisium Oy:n asiantuntija, KTM Henry Kampman HHJ-kurssin kahvitauolla.

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui marraskuussa 284 henkilöä, joista 258 läpäisi kokeen. ”Koronan vuoksi Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin toista kertaa etänä. Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä, joista Päijät-Hämeestä on 12 ja Kanta-Hämeestä kuusi henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

HHJ-tutkinnon suorittaneet Hämeen kauppakamarin alueella:

Operatiivinen johtaja Juha Elonen, Praecom Group, Hämeenlinna
Talouspäällikkö Anna-Liisa Gullstén, Lahti Energia Oy, Lahti
Toimitusjohtaja Jouni Haikarainen, Lahti Energia Oy, Lahti
General Counsel Asko Hänninen, Ambientia Oy, Hämeenlinna
KLT-kirjanpitäjä Olavi Ikonen, Tilitoimisto Ikonen Ky, Lahti
CFO Terhi Laari, Kemppi Oy, Lahti
Toimitusjohtaja Jouni Lillman, Lahti Aqua Oy, Lahti
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Louhelainen, Hevosopisto Oy, Ypäjä
Logistiikkapäällikkö Antti-Jussi Lummelampi, Movere Oy, Lahti
Toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen, Lahden vanhusten asuntosäätiö sr, Lahti
Hallituksen puheenjohtaja Jorma Niklander, Kiinteistö Oy Orimattilan Vuokratalot, Orimattila
Toimitusjohtaja Jussi Parkkali, Pilkington Automotive Finland Oy, Lahti
Kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Airi Raitaranta, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinna
Varatoimitusjohtaja, yhtiön lakimies Krista Rantala, Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Hämeenlinna
Toimitusjohtaja Antti Rautiainen, LE-Sähköverkko Oy, Lahti
Talous- ja hallintojohtaja Teemu Rämö, Hevosopisto Oy, Ypäjä
COO Katri Sahlman, Kemppi Group Oy, Lahti
Toimitusjohtaja Suvi Tuomala, Kiinteistö Oy Orimattilan Vuokratalot, Orimattila

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä. ”Tutkinnon on Hämeen kauppakamarin alueella suorittanut kaikkiaan 392 hallitusammattilaista. Ennen kuin tutkintoon voi osallistua on suoritettava HHJ-kurssi. Seuraava HHJ-kurssimme järjestetään ensi keväänä Lahdessa”, Eerikäinen kertoo.

"Hallitustyöskentelyn aloitin ensimmäistä kertaa 25 vuotta sitten jo opiskeluaikoina ensimmäisen oman yrityksen perustamisen myötä. Työ- ja hallituskokemus on sittemmin vienyt useiden yritysten hallituksiin ja hakemaan myös lisää oppia hallitustyöskentelyyn HHJ-kurssilta. Kävin jo viisi vuotta sitten HHJ-kurssin ja HHJ-puheenjohtajakurssin aika oli nyt 2020. Halusin myös virallistaa ja vahvistaa osaamiseni HHJ-tutkinnossa sekä saada sitä kautta oikeuden käyttää HHJ-nimikettä", kertoo Ambientia Oy:n General Counsel Asko Hänninen.

Lahti Aqua Oy:n toimitusjohtaja Jouni Lillman kertoo, että hallitustyöskentely liittyy olennaisena osana hänen työnkuvaansa. ”Hallitustyö koostuu useista eri osa-alueista, joita HHJ-kurssilla avataan eri näkökulmista, käytännönläheisesti ja monipuolisten yritysesimerkkien kautta. Kurssi on loistava tilaisuus päivittää omaa osaamistaan asiantuntijoiden ja hallitusammattilaisten johdolla”, toteaa Lillman.

”Olen toiminut joidenkin konsernimme yhtiöiden hallituksissa jo vuosia ja halusin saada varmuutta HHJ-kurssin kautta hallituksen jäsenen tosiasiallisiin vastuisiin ja tehtävän hyvään hoitamiseen. HHJ-kurssi antoi varmuutta myös mahdollisiin ulkopuolisiin hallitustehtäviin, mikäli sellaisia tulee vastaan”, kertoo Kemppi Group Oy:n COO Katri Sahlman.

HHJ-kurssi ja sen teemakoulutukset ovat koronan vuoksi siirtyneet osittain verkkoon, ja kurssien samoin kuin HHJ-tutkinnon sähköisiä toteutuksia kehitetään nyt aktiivisesti lähikoulutusten rinnalla.

Tampereen kauppakamari ja Hallituspartnerit ry järjestävät tutkinnon kaksi kertaa vuodessa. Seuraava tutkinto järjestetään etänä 4.5.2021 ja ilmoittautuminen on alkanut 8.12.2020.


Lisätietoja:

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, p. 040 739 9303
Ambientia Oy:n General Counsel Asko Hänninen, p. 040 451 0901
Lahti Aqua Oy:n toimitusjohtaja Jouni Lillman, p. 050 596 9764
Kemppi Group Oy:n COO Katri Sahlman, p. 044 2899 678


Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.