Elinkeinoelämä haluaa koronapassin nopeasti käyttöön

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Hämeen kauppakamarin jäsenyrityksistä 90 prosenttia haluaa koronapassin mahdollisimman nopeasti käyttöön. Tieto selviää kauppakamarin tekemästä pikakyselystä. ”Vastanneista yrityksistä yli kolmannes kertoo, että koronapassi vaikuttaisi liiketoimintaan paljon tai erittäin paljon. Keskuskauppakamari vaati jo huhtikuussa kansallisen koronapassin kaltaisia työkaluja auttamaan palveluiden mahdollisimman nopeassa ja terveysturvallisessa avautumisessa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämeen kauppakamarin alueella kyselyyn vastanneita yrityksiä oli tiistaihin mennessä kertynyt 317, joista teollisuus- ja palvelualan yritysten osuus on yli 60 prosenttia.

Yritykset käyttäisivät koronapassia erityisesti yrityksen ulkopuolella järjestettävien kokousten ja vierailujen yhteydessä, talon ulkopuolisille vierailijoille, koulutustilaisuuksissa sekä henkilökunnan tilaisuuksissa. ”Lisäksi yritykset käyttäisivät koronapassia työ- ja asennusmatkoilla, asiakaskäynneillä, matkailussa ja tapahtumissa, jotta rajoituksia voitaisiin vihdoinkin purkaa”, Eerikäinen kertoo.

Elinkeinoelämä avautuisi nopeammin, mikäli yritykset ottaisivat tavoitteekseen toimia koronapassin mukaisesti. ”Kun Omakannassa on jo rokotustodistukset niin, miksi niitä ei voisi hyödyntää niin kuin esimerkiksi lentokentilläkin?”, pohtii Eerikäinen.

Kauppakamari toivoo, että Suomen lainsäädäntö ei synnytä esteitä koronapassin käyttöönotolle ja ihmetystä herättää, miksi asiaa ei otettu huomioon jo vuosi sitten.


Koronapassikyselyn tulokset >>>