Hämeeseen ennätysmäärä uusia laillistettuja kiinteistönvälittäjiä

Keskuskauppakamarin järjestämään LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä –kokeeseen osallistui huhtikuussa 599 kokelasta, joista 368 läpäisi kokeen hyväksytysti. ”Hämeen kauppakamari onnittelee vaativan kokeen suorittaneita. Alueeltamme LKV-kokeen läpäisi 28 henkilöä; Lahdesta 14, Hämeenlinnasta kuusi, Hollolasta ja Hattulasta kaksi sekä Heinolasta, Asikkalasta, Sysmästä ja Tammelasta yksi henkilö”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämeen kauppakamarin alueella LKV-kokeen suorittaneet:

Eerola Siiri, Lahti

Hakulinen Kyösti, Heinola

Honkavuori Salla, Hämeenlinna

Hurskainen Marjo, Kalliola (Hollola)

Jokinen Sirpa, Lahti

Kokkonen Heli, Lahti

Koskinen Anna, Kalkkinen (Asikkala)

Kypärä-Talvio Leena, Lahti

Laakkonen Anna-Mari, Lahti

Laaksonen Heikki, Lahti

Lamminpää Elle, Lahti

Laukkapelto Hannu, Lahti

Linna Lasse, Sysmä

Luotonen Mikael, Lahti

Murtonen Ville, Hämeenlinna

Mäkinen Kari, Hollola

Nikunen Annamaaria, Lahti

Patrakka Merja, Hämeenlinna

Pehrman Anneli, Hämeenlinna

Pulkkinen Arto, Lahti

Raitanen Heikki, Lahti

Salokero Heikki, Hattula

Sarnikari Pasi, Lahti

Sikiö Joni, Parola (Hattula)

Sirén Jukka, Hämeenlinna

Soininen Jouni, Lahti

Sorvali Marika, Hämeenlinna

Vuorinen Merja, Tammela

”Koe oli haastava, mutta siinä mitattiin sopivasti sekä asunto-osakkeen että kiinteistön kauppaa. Monipuolisten kysymysten takia kokeen vastausaika loppui melkein kesken”, kertoo Kiinteistömaailma / Hämeenlinnan Asuntomarkkinointi Oy:n kiinteistövälittäjä, LKV Ville Murtonen.

Myös Catella Property Oy:n tekninen avustaja Siiri Eerola piti koetta haastavana. ”Kokeessa käsiteltiin kattavasti erilaisia kiinteistönvälityksen tilanteita”, Eerola toteaa. ”Kokeeseen huolellisesti valmistautuminen koemateriaaliin tutustumalla ja päivittäisessä työssäni vastaan tulleiden haasteiden ratkaiseminen auttoivat kokeessa. LKV-pätevyys tuo työhön varmuutta ja suosittelen sitä kaikille alalla työskenteleville”, suosittelee Eerola.

Valtakunnallisesti kokeen hyväksytysti suorittaneiden määrä on ennätyksellinen. LKV-kokeessa hyväksyttiin jopa 61 % kokelaista, kun aiemmin läpipääsyprosentti on ollut noin 30 %.

Ennätysmäärä ei ollut yllätys. Vuodenvaihteessa voimaan astuneen lakimuutoksen myötä yhä useammat alalla toimivat välittäjät sekä alalle pyrkivät haluavat suorittaa ammattipätevyyttä osoittavan välittäjäkokeen.

”Koevastausten perusteella kokelaiden valmistautuminen on tällä kertaa ollut selvästi aiempaa huolellisempaa”, toteaa Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen. ”Koearvostelussa tai pisterajoissa ei ole tapahtunut muutoksia edellisiin koekierroksiin verrattuna”, Turunen jatkaa.

Seuraava välittäjäkoe järjestetään 12.11.2016.


Lisätietoja:
Catella Property Oy:n tekninen avustaja, LKV Siiri Eerola, p. 050 049 2011
Kiinteistömaailma / Hämeenlinnan Asuntomarkkinointi Oy:n kiinteistövälittäjä, LKV Ville Murtonen, p. 050 552 3222
Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, p. 040 739 9303
Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen, p. 09 4242 6265

Uusien LKV- ja LVV-välittäjien nimet ovat nähtävissä Keskuskauppakamarin sivuilla:

http://kauppakamari.fi/koulutus-tutkinnot-kokeet/lkv-ja-lvv-koe/uudet-lkv-ja-lvv-kiinteistonvalittajat/


Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.