”Hämäläisen yhteistyön tuloksena vt 12 eteläinen kehätie”

Hämeen kriittisin kehittämiskohde vt 12 eteläinen kehätie sai vihdoinkin tiistaina rahoituspäätöksen Suomen hallituksen kehysriihessä. Hämeen kauppakamari on erittäin tyytyväinen tulokseen. ”Maan hallituksen tekemä rahoituspäätös vt 12 eteläisen kehätien rakentamiseksi on erinomainen osoitus hämäläisestä vaikuttamisyhteistyöstä”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Vuosikymmenien työ vt 12 eteläisen kehätien toteuttamiseksi tuotti vihdoin tuloksen. Hämeen kansanedustajat ja elinkeinoelämä olivat laajasti päätöksen takana. Hämeen kauppakamari kiittää jäsenyrityksiään ja alueen toimijoita menestyksellisestä vaikuttamistyöstä.

Valtion ja kuntien tekemän rahoitussopimuksen mukaan valtio maksaa hankkeesta 198 miljoonaa euroa. Lahden kaupungin ja Hollolan kunnan osuus on yhteensä 77 miljoonaa euroa. Kehätie toteutetaan vuosina 2017–2021.

Kauppakamarien lista tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista hallituksen käyttöön

Kauppakamarit ovat koonneet Suomen tärkeimmät liikenteen korjaus- ja kehittämiskohteet. Suomen hallitus voi hyödyntää listaa päättäessään väylähankkeiden pidemmän aikavälin investoinneista.

Seuraavaksi Hämeen kauppakamari kohdistaa vaikuttamistyönsä liikenteen korjaus- ja kehittämiskohteiden osalta vt 2 Helsinki-Forssa-Pori palvelutason parantamiseen ja valtatie 10. Lisäksi HHT-kasvukäytävä ja Helsinki-Riihimäki–rataosan kapasiteetin lisääminen luovat paineita liikenneväylien kehittämiseksi Hämeessä.

”Yhdessä jäsenyritysten, maakuntaliittojen, alueen kansanedustajien ja eri toimijoiden kanssa jatkamme vaikuttamistyötä myös muiden alueemme kriittisten liikennehankkeiden kehittämiseksi”, Eerikäinen sanoo.


Lisätietoja: Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, p. 040 739 9303


Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.

(Kuva Tarmo Valmela/Photodance Valmela)