Wiitta Oy osti Orthexin lumileluliiketoiminnan

Heinolassa toimiva Wiitta Oy jatkaa Orthexin perinteitä valmistamalla jatkossa klassisia pulkkia ja lumilapioita Suomessa. "Olemme innoissamme mahdollisuudesta jatkaa perinteitä ja tarjota kuluttajille kotimaisia pulkkia ja muita lumileluja. Uskomme, että meillä on mahdollisuudet kehittää tätä tuotekategoriaa entisestään. Samalla tämä on meille uusi aluevaltaus ja kasvun paikka", kommentoi Wiitta Oy:n toimitusjohtaja Wille Viittanen.

Wiitta Oy on kotimainen perheomisteinen yritys, joka on tullut aiemmin tunnetuksi muun muassa viemäriyhteiden valmistuksesta tehtaallaan Heinolassa. Wiitta on nyt uuden edessä alkaessaan valmistaa omia kuluttajatuotteita.

"Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme löytäneet lumilelutuotteillemme erinomaisen valmistajan, jonka avulla suomalaiset saavat edelleenkin mahdollisuuden nauttia kotimaassa valmistetuista laadukkaista pulkista ja lumilapioista talvisin", kertoo Orthex Oyj:n toimitusjohtaja Alexander Rosenlew.

Lumilelujen tuotanto siirtyy Wiitta Oy:lle välittömästi ja yritys alkaa valmistaa pulkkia, liukureita ja lumilapioita jo ensi talven sesonkia varten. Kauppa ei sisällä tavaramerkkejä.

Wiitta työllistää Heinolassa yli kaksikymmentä muovialan ammattilaista. Kuluvalla tilikaudella yritys investoi koneisiin, laitteisiin ja tuotteisiin noin miljoona euroa. Vuonna 2022 yritys juhlii 50 toimintavuotta.