Voglia panostaa suojavaatteiden uusiin ratkaisuihin

Hämeenlinnan Lammilla toimiva perheyhtiö Voglia Oy ja Puro Design Oy (vaatemallisto Puronen) suunnittelevat ja valmistavat nyt kiihtyvällä tahdilla suojaavia ja pitkäikäisempiä terveydenhuollon työvaatteita. Yritykset laajensivat osaamistaan yhteistyöllä jo kolme vuotta sitten. ”Teemme kovasti töitä tilausten kanssa ja panostamme suojaavien työvaatteiden valmistukseen sekä kestävään kehitykseen. Muutamia kyselyitä olemme saaneet ympäri Suomea ja pyrimme vastaamaan tarpeeseen parhaamme mukaan”, kertoo Voglia Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Virtanen.

Voglia ja Puro Design Oy ovat vuosien ajan yhteistyössä kehittäneet ja vahvistaneet korkealaatuista suomalaista erikoisosaamista terveysteknologian työvaatetuksen osalta. Vaatteiden suunnittelu tehdään Suomessa ja tuotanto Voglian tehtailla Virossa, jossa on tarpeeksi kapasiteettia isompien tilausmäärien tekemiseen.

Tällä hetkellä yritykset pystyvät hoitamaan tuotannon jo olemassa olevalla tuotantoketjulla. Purosen nimellä kulkevan mallityövaatteiden suunnittelija ja Puro Design Oy:n osakas Minttu Wikberg on aikaisemmalta koulutukseltaan sairaanhoitaja, joten Voglialla ja Puro Designilla on käytössään omakohtaista kokemusta terveydenhuollon vaatteiden vaatimuksista.

”Koronakriisin aiheuttaman suojavaatteiden pulasta meihin otti ensin yhteyttä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja nyt olemme saaneet yhteydenottoja myös muualta Suomesta”, Wikberg kertoo.

Puro Designin toimitusjohtaja Matti Huhtisella on monen kymmenen vuoden kokemus hoitoalan työkankaista, ja materiaali löytyi jo aikaisemmin käytetyn kankaanvalmistajan mallistosta. ”Kangas kudotaan Keski-Euroopassa, joten kuljetusaika on lyhyt ja toimiva”, toteaa Huhtinen.

Voglia ja Puro Design varautuvat vastaamaan myös koti- ja vanhuspalveluiden, hoivakotien ja kaupan alan suojavaatetarpeisiin.

Tällä hetkellä yritys ei valmista kasvosuojia, mutta vahvistaa, että testiin on tulossa myös niihin sopivaa materiaalia.

Kirjoittaja: Päivi Pulkki Kuva:​​​​​​​Puronen