Virtuaalitapahtumat ja verkostoitumispaikat samalla sovellusalustalla

TopLine Media ja Tavata ovat yhteistyössä toteuttaneet muun muassa TE-palveluiden virtuaalisia rekrytointitapahtumia. (Kuvassa TopLine Median hallituksen puheenjohtaja Juha Pihanen ja toimitusjohtaja Erja Hakkarainen.)

Koronapandemian myötä lahtelainen Tavata Global Oy reagoi nopeasti muuttuneeseen tapahtuma-alan tarpeeseen. Tavata kehitti virtuaalitapahtumien sisällön yhdelle alustalle yhteistyössä TopLine Median kanssa.

”Striimien lisäksi tapahtumat kaipaavat myös muuta sisältöä. Erityisesti yritysten verkostoitumis- ja rekrytointitapahtumissa osallistujien aidot kohtaamiset ovat tapahtuman onnistumiselle tärkeää”, kertoo Tavata Global Oy:n markkinointi- ja asiakkuusvastaava Pauliina Kallio.

Virtuaaliympäristössä tapahtumien osallistujakokemus saadaan yhtenäiseksi, kun kaikki toiminnot tuodaan samalle alustalle. Pelkän striimin seuraaminen ei tarjoa osallistujille samoja hyötyjä, joita livetapahtumissa saadaan. Mahdollisuus osallistujien tavoittamiseen voi jopa olla edellytys sille, että yritys lähtee tapahtumaan mukaan.

”Tavata mahdollistaa erilaisten avointen videohuoneiden käytön, samoin kuin videotapaamisten sopimisen joko kahden kesken tai ryhmässä. Monipuolisen ohjelmarakenteen ansiosta tapahtumiin saadaan tuotettua samanaikaista ohjelmaa, jolloin osallistuja voi liikkua tapahtumassa eri ohjelmanumeroiden välillä”, Kallio toteaa.

Laajan yhteistyökumppaniverkoston ansiosta tapahtumat voidaan tuottaa kokonaisuudessaan avaimet käteen periaatteella. Lahdesta löytyy paikallista osaamista myös muun muassa striimi- ja videotuotantoon. Tapahtuman järjestäjän ja yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetaan aina osallistujan näkökulmasta paras ja toimivin ratkaisu.

Tavata ja TopLine Media ovat toteuttaneet yhteistyössä muun muassa TE-palveluiden suuria virtuaalisia rekrytointitapahtumia, joissa työnhakijoilla on ollut mahdollisuus tutustua rekrytoiviin yrityksiin ja sopia suoria videotapaamisia työnantajien kanssa. TopLine Media tuotti tapahtumiin suorana lähetyksenä virtuaalisen ohjelmalavan, jossa juontaja esitteli rekrytoivia yrityksiä ja haastatteli asiantuntijoita päivän ajan.

”Teimme ohjelmalavaa kuin tv-lähetystä konsanaan. Lennokas juontaja ja lyhyet haastattelut ja esittelyt pitivät oikeasti kiinnostusta yllä. Kun osallistujilla vielä oli Tavatan kautta mahdollisuus verkottua ja keskustella keskenään, tuloksena oli mitä parhain rekrytointitapahtuma. Ja käytännössä kaikki osallistuivat siihen kotisohvaltaan”, kertoo TopLine Median toimitusjohtaja Erja Hakkarainen.