Hämeen kauppakamari rikkoi tuhannen jäsenen rajan

Hämeen kauppakamarin jäsenmäärä ylitti tuhannen jäsenen rajapyykin juuri ennen 80-juhlavuotta. ”Jäsenistömme yhteenlaskettu liikevaihto vastaa noin puolta koko toimialueemme yritysten liikevaihdosta ja jäsenistömme palveluksessa on yli puolet maakuntiemme (Päijät- ja Kanta-Häme) työvoimasta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämeen kauppakamarin tuhannes uusi jäsen on hämeenlinnalainen IT4B Partners Oy, joka on uuden ajan IT-palvelutalo.

”Olemme erittäin tyytyväisiä vaikuttavuutemme kasvusta. Yritysjäsenten lisäksi vuoden 2019 alusta alkaen ovat kaikki alueemme kunnat ja ammatilliset oppilaitokset olleet Hämeen kauppakamarin jäseninä”, Eerikäinen toteaa.

Hämeen kauppakamarin toiminnan painopistealueita ovat olleet osaavan työvoiman saannin turvaaminen, oppilaitosyhteistyön tiivistäminen ja vastuullinen yritystoiminta. ”Yhdessä jäsenistömme kanssa olemme vahvistaneet edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamisessa ja panostukset jatkuvat alkavalla vuosikymmenellä”, sanoo Eerikäinen.

Hämeen kauppakamarin (ent. Lahden kauppakamari) toiminta käynnistyi Lahdessa vuonna 1940. Toiminta-alueena oli nykyisen Päijät-Hämeen alueen lisäksi alueita Loviisaan saakka. Vuonna 2007 Lahden kauppakamari sekä Hämeenlinnan ja Forssan kaupunkiseuduilla toiminut Hämeen kauppakamari yhdistyivät ja toiminta jatkui Hämeen kauppakamarin nimen alla. Hämeen kauppakamari on nykyisin Suomen kuudenneksi suurin kauppakamari.

Kuva: ​​​​​​​ Heikki Löflund, Raatikuva Oy