FM-Haus on yksi suomen parhaista työpaikoista

Tilaratkaisuja tarjoava FM-Haus Oy Jokioisilta on palkittu Suomen 10. parhaimpana työpaikkana. Yrityksen sijoittuminen Great Place To Work Finlandin laatimalle listalle julkaistiin Helsingin Messukeskuksessa pidetyssä palkintogaalassa.

”Tunnustus merkitsee paljon yrityksellemme, mutta se on tärkeä minulle myös henkilökohtaisesti. Meille on tärkeää olla hyvä työnantaja tilamestareillemme ja palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Paras laatu syntyy, kun kaikki työntekijät puhaltavat yhteen hiileen”, FM-Haus Oy:n toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

Yrityksen palkitseminen perustuu yrityskulttuuriin, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä työstään ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

”Hyvän työpaikan rakentaminen on aina johdon arvovalinta. FM-Hausilla on ymmärretty, että yrityskulttuurin luominen on jatkuva prosessi. Luottamus ja avoimuus on voittavan yrityskulttuurin lähtökohtia ja nämä seikat ilmenevät FM-Hausilla yksilön huomioimisella ja johdon helpolla lähestyttävyydellä. Välittävä ja osallistava johtaminen sekä yhdessä tekeminen ovatkin FM-Hausin vahvuuksia”, summaa Nina Maurola Great Place to Workista.

Rakenteilla kaikista paras työpaikka

FM-Hausin palkittua yrityskulttuuria ei ole rakennettu hetkessä, sillä yrityksessä on panostettu työhyvinvointiin jo pitkään. Viime kesänä yritykselle myönnettiin Great Place To Work -sertifiointi.

”Olemme uudistaneet viime vuosina lähes kaikki yrityksemme toiminnot. Se, että sijoituimme parhaimpien työpaikkojen joukkoon näin nopeasti sertifioinnin saatuamme osoittaa, että olemme tehneet asioita oikein”, Sjöman iloitsee.

”FM-Hausilla on tilamestarien oma toimikunta, joka päättää työntekijöiden henkilöstöeduista. Lisäksi palkitsemme työntekijöitämme hyvin tehdystä työstä tilamestaribonuksella. Avoimuus on meille tärkeä arvo ja siksi kaikki johtoryhmämme muistiot ovat kaikille työntekijöille avoimia.”

Yritys juhlisti sijoittumistaan Suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon järjestämällä koko henkilökunnan yhteisen juhlan.

”Nyt on hyvä hetki nauttia työmme tuloksista, mutta nopeasti suuntaamme jälleen katseet kohti tulevaa. Aiomme rakentaa FM-Hausista kolmen vuoden aikana oman kokoluokkamme parhaan työpaikan. Ja siinä samalla me ratkaisemme monta tulevaisuuden rakentamiseen liittyvää haastetta”, sanoo Sjöman.

Great Place to Work® tutkii Suomessa vuosittain noin 150 organisaatiota, joissa työskentelee yhteensä noin 30 000 työntekijää. Näistä organisaatioista 50 tutkimuksessa korkeimmat pisteet saanutta julkaistiin 13.2.2020 Parhaat Työpaikat 2020 -listalla.

Kirjoittaja: Johanna Hento, Mainossatama Oy