Ergonominen etätyöpiste lisää työhyvinvointia – Panosta luovien ratkaisujen sijaan kunnon työvälineisiin (Mainos: Wulff Torkkeli)

Monet tekevät nyt etätyötä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. On hyvä aika luopua luovista ratkaisuista ja hankkia ergonomiset ja työhyvinvointia tukevat työvälineet kotiin tai etätyöpisteeseen. Hyvät ja työntekijälle sopivaksi muokatut ergonomiset välineet säästävät pitkällä aikavälillä kustannuksissa, joita työnantajalle syntyy tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidosta ja henkilöstön poissaoloista.

Luovien ratkaisujen sijaan hyvää ergonomiaa

Etätyön, toimiston ulkopuolella tehtävän ja liikkuvan työn osuuden odotetaan tulevaisuudessa kasvavan. Etätyössä keholle aiheutuu lähes samanlaista kuormitusta kuin toimistotyössäkin. Kotona harvalla on kuitenkaan sopivia, toimistomaiseen työskentelyyn tarvittavia kalusteita tai apuvälineitä, joita voisi säätää itselleen sopivaksi.

Toimiston työpisteellä pientä liikehdintää syntyy päivän mittaan usein luonnostaan; käymme lounaalla, kahviautomaatilla, kollegan pisteellä juttusilla. Kotitoimistossa rutiinit rikkoutuvat ja liike vähenee. Paikat puutuvat huonossa asennossa, ja kehoa, verenkiertoa ja lihaksia väärällä tavalla kuormittava asento aiheuttaa pahimmassa tapauksessa erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoja. Se voi johtaa sairastumisiin ja työkyvyn alentumiseen.

Työhyvinvoinnin lisääntymisen myötä paranevat työn laatu, jaksaminen ja tehokkuus.

Liike aktivoi aivoja

Pienikin liike ajatustyön ohessa parantaa aivojen suorituskykyä, aktivoi hermosoluja ja terävöittää muistia. Esimerkiksi seisomaan noustessa keho ikään kuin herää lepotilasta.

Seisomatyö lisää energiankulutusta istumiseen verrattuna 13 prosenttia. Keskimäärin tunnin seisominen kuluttaa noin 60 kaloria enemmän kuin istuminen; esimerkiksi 70-kiloinen nainen voi parhaimmillaan kuluttaa seistessään jopa yli 145 kaloria tunnissa.

Kaikki istuminenkaan ei ole pahasta. Aktiivinen istuminen tuo terveyshyötyjä, sillä se kehittää ja vahvistaa kehon asentoa ylläpitäviä lihaksia. Selkä- ja vatsalihasten liikuttaminen parantaa ryhtiä ja lievittää selkärankaan kohdistuvaa jännitystä. Hyvä ryhti antaa tilaa sisäelimille, ja hengitys kulkee vapaammin.

Ergonomisia työvälineitä etä- ja mobiilityöhön

  • Työpöytä: Korkeus on sopiva, kun käsillä on hyvä tuki 90 asteen kulmassa.
  • Työtuoli: Tukee selkää, auttaa pitämään ryhdin luonnollisena ja vähentää välilevyjen kuormittumista.
  • Seisontamatto: Parantaa alaraajojen verenkiertoa, vähentää jalkojen ja selän kuormitusta, ehkäisee kramppeja ja suonikohjuja.
  • Aktiivilauta: Vahvistaa jalkojen niveliä ja lihaksia, parantaa ryhtiä ja vilkastuttaa verenkiertoa.
  • Aktiivituoli ja -nojain: Korjaavat kehon asentoa ja aktivoivat liikuttamaan sitä työpäivän aikana.

Katso Wulff Torkkelin tuotevalikoima.

Perusta ergonominen työpiste sinne, missä työtäsi teet

Työn tekemisen muoto muuttuu valtavaa vauhtia. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö arvioi, että tulevaisuudessa yhä useamman toimeentulo perustuu erilaisiin projekteihin, rinnakkaisiin työsuhteisiin ja itsensä työllistämiseen. Työolosuhteiden muutokset, etätyön ja kotona tehtävän työn yleistyminen peilaavat tätä muutosta.

Jos kotiin ei voi perustaa pysyvää työpistettä, sen voi rakentaa koottavista ja liikuteltavista kalusteista ja välineistä, jotka parhaimmillaan istuvat kodinomaiseen sisustukseen ja lisäävät työviihtyvyyttä. Etätyöhön ja liikkuvaan työhön suunnitellut välineet antavat mahdollisuuden perustaa hetkessä toimiva työpiste juuri sinne, missä työpäivä tehdään.

Wulff Torkkeli
– Parempi maailma – työpaikka kerrallaan

Mahdollistamme paremmat työympäristöt ja teemme työpaikan – sinne, missä ikinä työtäsi teet. Viihtyisämpi, terveempi, turvallisempi, miellyttävämpi, tehokkaampi, toiminnallisempi, monipuolisempi? Meiltä löydät ratkaisun. Tarjoamme asiakkaillemme mm. työpaikkatuotteita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, toimisto- ja it-tarvikkeita, ergonomiaa, ensiapua ja ilmanpuhdistusta.

Wulff Torkkeli palvelee asiakkaitaan paikallisesti Päijät-Hämeen, Kouvolan, Mikkelin ja Mäntsälän alueilla. Olemme myös virallinen Paulig Professional -jälleenmyyjä Lahden ja Kouvolan alueella.

Tule käymään myymälässämme Kauppakeskus Mailissa Lahdessa. Tehdään yhdessä miellyttävä ja toimiva työympäristö. Muistathan, että meiltä saat työpiste-ergonomian lisäksi etätyöhön kahvit, keksit ja hygieniatuotteet.

Kysy lisää ergonomiatuotteistamme:
Wulff Torkkeli
Terttu Seppänen
p. 040 563 2929
sähköposti: terttu.seppanen@wulfftorkkeli.fi

nettisivut: https://www.wulfftorkkeli.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/WulffTorkkelinPaperi/
Instagram: https://www.instagram.com/wulfftorkkeli/

Mainos: Wulff-Torkkeli Kuva: Ergo Finland