Haulla löytyi 9 tulosta


(Kuva: Poliisi, Mika Pakarinen)

Yrityksiin kohdistuva rikollisuus on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa, ja iskut ovat päivä päivältä ovelampia – ja usein myös tuottoisampia. Varas vaanii entistä useammin verkossa ja useimmiten heikko lenkki löytyy työpöydän tai kiireessä avatun mobiililaitteen takaa.

Lue lisää

Hyvishakkeri Laura Kankaala (Kuva: Meeri Utti)

Hyvishakkeri tulppaa tietoturva-aukkoja

Laura Kankaala suuntasi aikanaan lukion jälkeen hoiva-alalle, mutta päätyi lopulta opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Nyt työpäivät täyttyvät asiakasyritysten tietoturvapulmista, seminaariesitelmistä ja omista podcasteista. ”Larpan” missiona on tehdä internetistä parempi ja turvallisempi paikka sekä kannustaa nuoria naisia tietotekniikan tarjoamille urapoluille.

Lue lisää

Suomalaisen yrityksen kyberturvallisuus Ukrainan sodan varjossa ja varautumisen perusasioita

Maailmantilanteesta riippumatta yritysten kyberturvallisuus on paikallista. Tämä tarkoittaa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan voi johtaa taistelukenttien kyberhyökkäysten leviämiseen tietoverkkoihin ja verkkopalveluihin ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Lue lisää

Lisäkeinoja kyberhyökkäyksen onnistumisen todennäköisyyden vähentämiseksi ja yrityksen selviämiseksi onnistuneesta hyökkäyksestä

Ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen kaikissa järjestelmissä, palveluissa ja sosiaalisen median tileillä. Käytä luotettavia sovelluksia monivaiheisen tunnistautumisen mahdollistamiseksi kuten Microsoft Authenticator tai Google Authenticator.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin hankejohtaja, Lujat-Hanke, Panu Vesterinen (Kuva: Elmo Eklund)

Yritysten on syytä ottaa kyberturvallisuus vakavasti – näillä pikavinkeillä tietoturva kuntoon

Ukrainan sota on heijastunut koko maailman kyberturvallisuustilanteeseen. Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​on johtanut kyberhyökkäysten taistelukenttien leviämiseen tietoverkkoihin ja verkkopalveluihin ympäri maailmaa, myös Suomessa. Keskuskauppakamarin hankejohtaja Panu Vesterinen kehottaa yrityksiä ottamaan kyberturvallisuuden vakavasti ja antaa vinkit, joilla jokaisen yrityksen tietoturvataso paranee.

Lue lisää

IT-sopimusehdot päivittyvät – nyt huomioitu myös pientoimitukset ja datan käyttö

IT-hankinnoissa laajalti käytössä olevat IT-sopimusehdot päivittyvät. Uudistuneissa IT2022-ehdoissa on vastuunrajoitusehdon ajanmukaistamisen lisäksi valmisteltu kokonaan uudet erityisehdot datan käyttöön sekä sopimusmalli pientoimituksia varten.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin lakimies Minna Aalto-Setälä

Keskuskauppakamari tarjoaa tietosuoja- ja tietoturvaoppaan yritysten tueksi

Yritysten on huolehdittava erityisen tarkasti sekä tietosuojasta että tietoturvastaan, jotta tietomurtoja ei enää tapahdu. Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille apua laatimassaan Tietosuoja pähkinänkuoressa -oppaassa.

Lue lisää

Suomen tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio: Tiedon vastuut ja valtuudet

Suomen tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio piti Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa ajankohtaisen esitelmän aiheenaan ”Tiedon vastuut ja valtuudet”. Esityksessään hän käsitteli yhteiseurooppalaista tietosuojaa.

Lue lisää