Rokotustodistus toisi helpotusta vientiyrityksille

ToimitusjohtajaJussi Eerikäinen

Koronarokotusohjelman viivästyminen heijastuu yritysten tulevaisuuden odotuksiin. Tieto selviää kauppakamareiden pikakyselystä, joka tehtiin tiistaina 2.2. ”Kansallinen rokotustodistus, joka olisi myös kansainvälisesti hyväksytty helpottaisi alueemme vientiyritysten tilannetta. Odotamme laajaa rokoteohjelmaa alueellamme ja olisi hyvä, jos rokotusjärjestystä mietittäisiin myös toimialoittain”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Hämeen kauppakamari pitää tärkeänä linjausta, että työterveyshuollon koko kapasiteetti otettaisiin mukaan rokotuksiin.

Hallitus on yhdessä terveysviranomaisten kanssa laatinut rokotusjärjestyksen, jonka mukaan terveydenhoitohenkilökunnan ja riskiryhmien jälkeen siirrytään massarokotuksiin ikäryhmittäin. Hämeen kauppakamari katsoo, että rokotusjärjestyksessä olisi tärkeää huomioida myös toimialat, joissa työntekijät joutuvat työn puolesta kohtaamaan paljon ihmisiä, kuten kaupan alalla, julkisessa liikenteessä sekä ravintola- ja tapahtuma-alalla.

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen peräänkuuluttaa pikatestien merkitystä.

”Pikatestien kustannuksetkin ovat aivan eri luokkaa kuin nyt käytössä olevat testit. Miksi Suomessa ei käytetä koronaviruksen antigeenitestiä muualla kuin länsirajalla?”, kysyy Eerikäinen ja pitää käsittämättömänä, että testituloksen saaminen saattaa edelleenkin kestää jopa kolme vuorokautta.


Lisätietoja: Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, p. 040 739 9303


Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Pirkanmaalta Kuhmoinen.
​​​​​​​