Hämeen kansainvälistymisloikka sai uuden vahvistuksen

Hämeen liiton Häme Goes Global -hankkeen vetäjä Krista Taipale edistää päätyökseen Hämeen sekä alueen yritysten kansainvälistymistä ja odottaa siinä sivussa uistelukauden alkamista Suomessa.

Kerro omasta työurastasi?

Oman työurani ”punaisina lankoina” ovat aina olleet kiinnostus kansainvälisyyteen, EU-asiat, viestintä, vaikuttaminen ja kehittäminen. Olen aloittanut työurani nuorena maisterina Akavan kansainvälisten asioiden yksikössä, josta siirryin Teknillisen korkeakoulun uuteen Innovaatiokeskukseen.

Vuosituhannen alussa siirryin johtamaan Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimistoa Brysseliin. Tämän jälkeen työskentelin Uudenmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkönä vastaten kansainvälisten verkostojen yksiköstä sekä toimin myös Brysselissä toimivan Helsinki EU Officen johtajana.

Miten arjen elämä sujuu haastavassa työelämässä?

Arki sujuu jo varsin tottuneesti 20 vuoden kokemuksella Suomen ja Brysselin elämäntapoja ja työarkea sovitellen sekä yhdistellen. Pääasiallisesti työskentelen Brysselissä, mutta nyt korona-aikana olen etätyöskennellyt myös Suomesta käsin. Belgialaisella puolisollani on paljon ulkomaan matkustamista edellyttävä ura kansainvälisessä yrityksessä. Lapset ovat jo aikuisia, osa asuu Suomessa ja osa Belgiassa.

Molemmat tyttäreni ovat kasvaneet kansainvälisyyteen. Nyt kun jälkikasvu on jo varttunut, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on toki astetta helpompaa. Onkin tärkeää muistaa ottaa vastuuta oman hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisestä: happihyppelyistä työpäivän ohessa, kävelylenkeistä, kuntosaliliikunnasta ja riittävästä unesta. Sosiaalisia kontakteja unohtamatta.

Elämänmittainen suuri intohimoni on haukien uisteleminen. Odotan joka vuosi malttamattomana uistelukauden alkamista Suomessa.

Mistä saat vaikutteita ja motivaatiota työhösi?

Olen persoonaltani vahvasti kehittäjä – innostun ja motivoidun, kun voin miettiä, millä tavoin asioita voidaan tehdä vieläkin paremmin, laadukkaammin ja tehokkaammin. Olen myös vahvasti yhteiskehittäjä ja uskon vahvasti yhteistyön voimaan. On joka kerta yhtä upeaa nähdä lopputulos siitä, kun innostuneet eri alojen osaajat tuovat osaamisensa yhteen – ja lopputuloksena on uusi innovaatio, idea, tuote, toimintatapa tai vaikkapa liikeidea!

Motivoidun myös uusista haasteista, joiden kautta on mahdollisuus oppia uutta, ihmisten kohtaamisista ja siitä, että voin olla omalla panoksellani olla edistämässä kansainvälisyyttä sekä kotimaani Suomen – ja Hämeen – elinvoimaisuutta.
​​​​​​​

KOULUTUS

Yhteiskuntatieteiden maisteri, Tampereen yliopisto (kansainväliset suhteet ja oikeustiede). Lisäopintoja kauppatieteissä (Hanken), kulttuurien välisessä kansainvälisessä viestinnässä. Lisä- ja syventäviä opintoja johtamisessa (ihmisten- ja asioiden johtaminen).

ENSIMMÄINEN TYÖPAIKKA

Akava, kansainvälisten asioiden yksikkö

MERKITTÄVIN ASKEL URALLA

Ensimmäinen esihenkilötehtäväni.

MOTTO

The strenght of the team is each individual member. The strenght of each member is the team.