Business Finlandille 150 lisämiljoonaa yrityksiä tukeviin toimiin

Business Finlandin häiriötilanteisiin tarkoitettua avustusvaltuutta lisätään aiemmin kerrotusta 30 miljoonasta 150 miljoonaan euroon. Avustusvaltuus on tarkoitettu käytettäväksi nopeisiin yrityksiä tukeviin toimiin. Hallitus kertoi lisävaltuudesta perjantaiaamuna.

Business Finland lanseerasi torstaina kaksi uutta rahoituspalvelua, joilla pyritään lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Rahoituspalvelujen kohteena ovat matkailu, matkailun oheispalvelut, luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa. Rahoitus on tarkoitettu yritykselle uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

Yritysten tuen tarve on osoittautunut suureksi. Perjantaihin kello 13:een mennessä kahteen uuteen rahoituspalveluun oli tullut hakemuksia lähes 2500 kappaletta. Kokonaiskysyntä on 110,5 miljoonaa euroa. Ensimmäiset rahoituspäätökset saatiin tehtyä perjantaina.

”Business Finlandille tulleiden hakemusten määrä on ennennäkemättömän suuri, ja kertoo yritysten vakavasta tilanteesta. On hyvä, että hallitus reagoi nopeasti, ja valmisteli mittavan tukipaketin yritysten auttamiseksi”, toteaa johtaja Reijo Kangas Business Finlandista.

Business Finlandin tuottamaa tietoa epidemian aikana: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/

Katso myös: https://www.businessfinland.fi/hairiotilannerahoitus

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.

Kirjoittaja: Business Finland