Laboratorioanalyytikon koulutusvastuun myöntäminen LAB:lle on erityisen tärkeää alueen elintarvikesektorille

Hämeen kauppakamari puoltaa vahvasti LAB-ammattikorkeakoulun hakemaa laboratorioanalyytikon koulutusvastuun myöntämistä Lahden kampukselle. Opetus- ja kulttuuriministeriölle jättämässään lausunnossa kauppakamari pitää LABin esittämää koulutusta tärkeänä avauksena, joka vastaa työelämän tulevaisuuden tarpeisiin. Koulutusvastuun myöntäminen vahvistaa Hämeen alueen osaajatarpeita ja tukee alueen yritysten työvoimatarvetta.

Asia: VN/16734/2024
Hämeen kauppakamarin lausunto ammattikorkeakoulujen koulutusvastuuesityksistä / Laboratorioanalyytikon koulutusvastuun myöntäminen LAB-ammattikorkeakoululle

Hämeen kauppakamari puoltaa vahvasti LAB-ammattikorkeakoulun hakemaa laboratorioanalyytikon koulutusvastuun myöntämistä Lahden kampukselle.

Laboratorioanalyytikot pitävät yllä teknisiä laboratoriolaitteistoja, suorittavat testauksia ja mittauksia sekä kehittävät uusia testejä. Heidän asiantuntemuksensa sijoittuu laboranttien ja tohtoreiden väliin. Tällä hetkellä koulutusta on vain pääkaupunkiseudulla toimivassa Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Laboratorioanalyytikot sijoittuvat teollisuuteen (teknologia-, kemian-, elintarvike-, metsäteollisuus) ja tutkimuslaitoksiin. Koulutuksesta on käyty keskusteluja alan yritysten kanssa ja LAB-ammattikorkeakoulun esittämä koulutus on tärkeä avaus, joka vastaa työelämän tulevaisuuden tarpeisiin. Koulutusvastuun myöntäminen vahvistaa Hämeen alueen osaajatarpeita ja tukee alueen yritysten työvoimatarvetta. Koulutusvastuun myöntäminen on erityisen tärkeää alueen vahvalle elintarvikesektorille.

Lahdessa 30.8.2024

HÄMEEN KAUPPAKAMARI
Anne Vanhala
toimitusjohtaja