1.10.2020 Lahti:
​​​​​​​Osakeyhtiön tilinpäätös

Tervetuloa mukaan käytännönläheiseen osakeyhtiön tilinpäätös -koulutukseen, jossa käsitellään merkittävimmät kirjanpitolain säännökset ja niiden vaikutukset laadittaviin tilinpäätöksiin.



Päivämäärä: 1.10.2020 08:45:00 - 1.10.2020 15:00:00

Sijainti: LAHTI


Kuluva vuosi 2020 on ollut ja toivottavasti jääkin varsin poikkeukselliseksi eritoten pienten, mutta myös suurten ja keskisuurten yritysten taloudessa. Yritysten tilinpäätökset tulevat osoittamaan varsin poikkeuksellisia tulos- ja vakavaraisuustasoja tilikauden 2020 päättyessä ja asianmukaisen tilinpäätösinformaation merkitys tulee olemaan erityisen arvokasta niin yrittäjille kuin muillekin yrityksen sidosryhmille.

Tervetuloa mukaan käytännönläheiseen osakeyhtiön tilinpäätös -koulutukseen, jossa käsitellään merkittävimmät kirjanpitolain säännökset ja niiden vaikutukset laadittaviin tilinpäätöksiin. Vaikkakin sähköisen taloushallinnon merkitys ja sen hyödyntäminen korostuu entisestään, niin erittäin merkittävä asia informatiivisen ja laadukkaan tilinpäätöksen kannalta on nykyäänkin tilinpäättäjän oma vahva ammattitaito, jota koulutuspäivän aikana pyritään syventämään.

Päivän aikana käydään läpi ja analysoidaan käytännön esimerkkejä kattavasti sisältäen yhtiön tuloslaskelman, taseen ja rahoituslaskelman sisältö sekä olennaiset seikat, mitä näihin eriin liittyen niin talouspäälliköiden ja talousjohtajien, kirjanpitäjien, rahoittajien sekä yrityksen johdon sekä muiden yrityksen taloudellista tilaa analysoivien tulee ottaa huomioon tilinpäätöstä laatiessaan. Tässä yhteydessä käydään läpi esimerkkiyhtiön tuloslaskelma, tase ja rahoituslaskelma ja analysoidaan samalla, mitä tilinpäätös todellisuudessa kertoo yrityksen taloustilanteesta omistajille, rahoittajille ja tilinpäätöksen laatijalle.

Koulutuspäivän yhteydessä käsitellään myös osakeyhtiön verotukseen liittyviä seikkoja sekä käytössä olevat tuloksenjärjestelymahdollisuudet. Lisäksi koulutuspäivän yhteydessä käydään läpi osakeyhtiön toimintakertomuksen laadintaan liittyvät olennaiset säännökset sekä liitetietojen merkitys asianmukaisen tilinpäätöksen laatimisessa. Koulutus tavoitteena on antaa osallistujille varmuutta siitä, että yrityksen tilinpäätös on laadittu asianmukaisesti ja se täyttää niin yrityksen omistajien, viranomaisten kuin muidenkin sidosryhmien siihen kohdistamat tarpeet voimassa olevan tilinpäätösnormiston näkökulmasta.

OHJELMA

  • Kirjanpitolain merkittävimmät säännökset ja niiden vaikutus tilinpäätöksen laatijalle
  • Tuloslaskelman ja taseen sisältö ja niihin liittyvät arvostus- ja esittämistavat tilinpäätöksessä
  • Rahoituslaskelman laadintavelvollisuus ja sen tuottaman informaation merkitys yritykselle
  • Osakeyhtiön verotus ja vähennysoikeudet verotuksessa
  • Toimintakertomuksen laadinta ja sen sisältö
  • Yrityksen liitetiedot ja niiden merkitys tilinpäätöksen antaman oikeiden ja riittävien tietojen kannalta
  • Kirjanpitolautakunnan tuoreimmat yleisohjeet ja lausunnot

Aikataulu:
8.45 ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 koulutus alkaa
11.30 lounas
13,30iltapäiväkahvi
15.00 koulutus päättyy

Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 24.9.2020

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, p. 040 455 5617 tai paula.ahokanto(at)hamechamber.fi

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 369 euroa/henkilö + alv 24% ja hinta 489 euroa/henkilö + alv 24%. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Maksu sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme puolet osallistumismaksusta. Kaksi päivää ennen tilaisuutta ja sen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli koulutukseen ilmoitettu henkilö on estynyt, voi hänen tilalleen tulla organisaatiosta toinen henkilö.