Yli 100 yritysjohtajaa vetoaa Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta

Hämeenlinnan seudun yritysjohtajat vaativat Hämeenlinnan junavuorojen palauttamista vähintään samalle tasolle kuin ne olivat ennen kesäkuuta, selviää Hämeen kauppakamarin tekemästä vetoomuksesta. ”Keräsimme viikossa yli sadan kantahämäläisen yritysjohtajan ja vaikuttajan nimeä Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Kanta-Hämeen yritysjohtajat ovat huolissaan Hämeenlinnan junavuorojen vähentämisestä. VR muutti kesäkuussa aikatauluja, eivätkä kaukojunat enää säännöllisesti pysähdy Hämeenlinnassa.

Vetoomuksessa elinkeinoelämän vaikuttajat vaativat VR:ää ja liikenne-ja viestintäministeriötä palauttamaan vähintään tunnin välein toimivat junavuorot Hämeenlinnan seudulta Helsingin ja Tampereen suuntiin.

”Äskettäin Keskuskauppakamarin julkaiseman Alueiden kilpailukyky -selvityksen mukaan hyvät liikenneyhteydet ovat yksi tärkeimmistä Hämeen kauppakamarin alueella toimivien yritysten sijaintiin ja toimintaedellytyksiin vaikuttavista tekijöistä”, korostaa Eerikäinen.

”VR:llä on tahtoa lisätä junayhteyksien määrää Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere ja Riihimäki-Lahti –reiteillä. Nyt pitää tehdä nopeasti alueen yritysten työ- ja kokousmatkoja tukevia päätöksiä ja pidemmälle ajanjaksolle kuin vain kuukausiksi tai kahdeksi vuodeksi”, Eerikäinen vaatii.

Helsingistä Hämeenlinnan kautta Tampereelle ulottuva Suomen kasvukäytävä muodostaa yhtenäisen työmarkkina-alueen yli 300 000 henkilölle.

Työ- ja kokousmatkailijoiden lisäksi muuttuneet aikataulut vaikuttavat kansainvälisiin yrityksiin, joiden toiminta tai asiakkaat ovat sijoittuneet Tallinnaan, Helsinkiin, Hämeenlinnaan ja/tai Tampereelle. Myös kaupan vapautuneet aukioloajat lisäävät myöhäisempien junavuorojen kysyntää.

Lisätietoja: Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, p. 040 739 9303

Kanta-Hämeen elinkeinoelämän vetoomuksen Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta syyskuussa 2016 allekirjoittaneet.


Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää yritysten toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi. Lisäksi Hämeen kauppakamari edistää alueensa yritysten verkostoitumista ja yhteistyötä sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluja ja kontakteja. Hämeen kauppakamarin toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat sekä Keski-Suomesta Kuhmoinen.