Haulla löytyi 5 tulosta


Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Osakeyhtiöt, jotka ovat päättäneet tilikautensa kalenterivuoden loppuun, ovat taannoin antaneet veroilmoituksensa. Yrityksen veroilmoitus on säännönmukaisen verotuksen kulmakivi, ja sen tärkeyttä ei pidä koskaan aliarvioida eikä sitä pidä laatia ilman, että ymmärtää vähintään kirjanpidon ja verotuksen olennaisimmat erot. Mitä enemmän Verohallinnon käsittely automatisoituu, sitä enemmän tietoja käsitellään eräänlaisina ristiin ajoina, joista tietyt asiat nousevat manuaaliseen tarkasteluun. Virheellisesti ilmoitettujen tietojen – tahattomienkin sellaisten – seurauksena voi olla merkittävä veronkorotus.

Lue lisää

Tuloverotuksen asiantuntija Pauli Liiri, KPMG Oy Ab

Kasvun mahdollistaminen omistus- ja yritysjärjestelyin

Olen kuluneen syksyn aikana osallistunut Kasvu Open -organisaation tilaisuuksiin sparraajan roolissa. Kasvu Open auttaa suomalaisia yrityksiä tavoittelemaan kasvua, ja eri alojen asiantuntijat sparraavat näitä yrityksiä veloituksetta. Luonnollisesti oma roolini keskittyy verotuksellisten ja juridisten riskien hallinnointiin, minkä lisäksi kerron kasvuhakuisille yrityksille mahdollisuuksista erilaisin omistus- ja yritysjärjestelyin muodostaa kasvulle liiketoiminnallisesti järkevä kasvupohja.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Osaava hallitus nostaa yrityksen kasvuun

Suomessa on menossa Startup-boomi. Odotukset uusista Nokioista, Rovioista ja Supercelleistä on korkealla. Tällaiset menetystarinat ovat hienoja, mutta samalla unohdamme PK-yritysten valtavat potentiaalit.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com)

Henkilöstöanteja koskeva uudistus

Listaamattomien osakeyhtiöiden henkilöstön osakeperusteista palkitsemista koskeva verouudistus (tuloverolaki 66 a §) tuli voimaan 1.1.2021. Uudistus mahdollistaa helposti toteutettavan ja verotuksellisesti kevyen tavan henkilöstön osakepohjaiseen sitouttamiseen, ja vastaa siten paremmin elinkeinoelämän tarpeisiin.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää (Kuva: Kimmo Penttinen)

Kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoitukseen vuodelta 2020

Verohallinto on päättänyt pidentää joulukuussa 2020 tilikautensa päättäneiden yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoituksen jättöaikaa kuukaudella toukokuun 2021 loppuun saakka. Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää antaa kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoituksen täyttämiseen.

Lue lisää