Haulla löytyi 94 tulosta


Lue uusin painettu lehti 1/2024 >>>Teemana: Turvallisuus

Lue lisää

Kauppakamarien valtakunnallinen koulutuspooli on valinnut Sami Etulan Vuoden kouluttajaksi 2023.

Sami Etula on valittu Vuoden kouluttajaksi

Kauppakamarien valtakunnallinen koulutuspooli on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Sami Etulan Vuoden kouluttajaksi 2023. Valintapäätös perustuu hänen käytännölliseen ja kuulijoita inspiroivaan tyyliin toimia kouluttajana. ”Etula on luennoinut strategisesta ajattelusta, suunnittelusta ja hallituksen roolista strategian rakentamisessa meidän HHJ-kursseillamme sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa. Osallistujilta hän on saanut erinomaiset palautteet”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Vaikuttamisiltapäivä 8.2.2024

Tervetuloa Hämeen kauppakamarin valiokuntien Vaikuttamisiltapäivään! Tilaisuuden teemana on turvallisuus ja talous.

Aika: torstaina 8.2.2024 klo 11.30-17.30
Paikka: Scandic Aulanko, Tawasti-Sali, Aulangontie 93, Hämeenlinna

Lue lisää

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä.

Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin marraskuussa. Tutkinnon suoritti hyväksytysti neljä Hämeen kauppakamarin HHJ-kurssin käyneistä. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita. ”On hienoa, että saimme Hämeen alueelle uusia tutkinnon suorittaneita. Tutkinto antaa erinomaiset lähtökohdat hyvään hallitustyöhön ja hallitusammattilaisuuteen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

(Kuva: Mikko Uosukainen/ Lumiko Creative)

Teksasilaisia vaikutteita

Uskomatonta päästä nauttimaan aitoa amerikkalaista barbecue-ruokaa keskellä Hämettä. Hämeenlinnan Kruununmyllyllä sijaitsevan texasilaistyyppisen Miller`s BBQ -ravintolan taustalla toimii yrittäjätrio Aki Kinnunen, Silvar Jänes ja Antti Kemppi. Kinnunen ja Jänes ovat kumpikin olleet Suomen kokkimaajoukkueessa, kun taas Kemppi on tutumpi Lahden seudulla tunnettujen yritysten, Kemppi Groupin ja Kempowerin, hallituksen puheenjohtajana.

Lue lisää

Kokenut hallitusammattilainen ja Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae (Kuva: Meeri Utti)

Nyt alkaa naisten etsikkoaika

Naiset ovat suomalaisyritysten hallituksissa usein sivurooleissa, mutta kokeneen hallitusammattilaisen mukaan muutos on jo käsillä. Pätevistä naisista käydään lähivuosina alati kovenevaa kisaa. Siksi sopivia kandidaatteja kannattaa hakea jo nyt.

Lue lisää

(Kuva vasemmalla: ABC Golf ja kuva oikealla: Lahden Golf)

Golf yhdistää bisneksen ja pelaamisen

Golfin ammattilaisopettajat Riku Aarnio ja Seppo Pekkarinen pyörittävät ABC Golfia, joka toimii sekä Lahdessa että Hämeenlinnassa. Vaikka syksy päättää varsinaisen golfkauden, yrityksen Trackman-simulaattori mahdollistaa harjoittelun myös talvikuukausina.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Johanna Rämö ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Sipilä vaihteeksi varastolla.

Vaativat tilaukset kehittävät yritystoimintaa

Puolustusvoimien tilaus sadevaatekankaista osoittautui Forssassa toimivan Foxan käännekohdaksi. Tällä hetkellä yrityksellä on useita tuotekehityshankkeita sotilaskäyttöön tarkoitetuista materiaaleista. Myös ekologiset kankaat ja neulokset ovat nousseet tärkeiksi kehityskohteiksi.

Lue lisää

Patrian Landin yksikönjohtaja Petri Jokinen

Matka jatkuu

Lähi-idällä on ollut aina iso rooli Patrian Landin yksikönjohtaja Petri Jokisen kansainvälisissä tehtävissä. Työ puolustusteollisuudessa on melko kokonaisvaltaista, joten arkielämästä joutuu välillä joustamaan.

Lue lisää

Sosiaalinen vastuullisuus rekrytoinnissa

Sosiaalinen vastuullisuus on yrityksille laaja kokonaisuus. Tässä videokeskustelussa keskitytään erityisesti sosiaaliseen vastuullisuuteen rekrytoinnissa ja sen eri vaiheissa hyvin konkreettisin esimerkein. Miten vastuullisuus näkyy jo rekrytointi-ilmoituksessa, työhaastattelussa, perehdytyksessä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Lue lisää

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä.

Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin elokuun lopussa. Tutkinnon suoritti hyväksytysti 17 Hämeen kauppakamarin HHJ-kurssin käyneistä. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita. ”On hienoa, että saimme Hämeen alueelle uusia tutkinnon suorittaneita. Huomionarvoista on, että tällä kertaa tutkinnon suorittaneista yli puolet on naisia. Hallitusammattilainen tunnistaa entistä paremmin hallitustyöskentelyn vastuu- ja huolellisuusvelvoitteet, jotka antavat lisäarvoa yrityksen hallitustyöhön”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Yhden tilauksen taktiikalla

Lahtelainen talotekniikan alalla toimivan Marmakon tarina sai alkunsa yhdestä miehestä ja pakettiautosta lähes kaksikymmentä vuotta sitten. Vuosien aikana yhden miehen yritys on mukautunut markkinatilanteen mukaan välillä isommaksi ja välillä pienemmäksi. Tällä hetkellä yrityksen henkilökuntaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan henkilöä.

Lue lisää

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä.

​​​​​​​Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin maaliskuun lopussa. Tutkinnon suoritti hyväksytysti lähes 40 Hämeen kauppakamarin HHJ-kurssin käyneistä. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita. ”Hyvistä hallitusammattilaisista on pulaa ja on hienoa, että saimme alueellemme uusia tutkinnon suorittaneita. Hallitusammattilainen voi auttaa yritystä esimerkiksi havaitsemaan vastuullisen toiminnan tarjoamat mahdollisuudet uudistumiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

(Kuva: Sara Aaltio)

Asenne työhön ratkaisee

Hiljattain Hämeenlinnan Moreenin yritysalueelle muuttaneella Betoniukolla on vankka kokemus suomalaisessa betonirakentamisessa. Yrittäjäperheessä on tehty betonilattioita jo kolmessa polvessa ja asenne työn korkeaan laatuun on vuosien myötä siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Lue lisää

Urheiluseurojen hallitusosaamista vauhditetaan

Suomen Urheiluopisto ja Hämeen kauppakamari ovat kehittäneet koulutusohjelman, jonka avulla vahvistetaan urheiluseurojen puheenjohtajien ja hallitusten jäsenten osaamista. ”Vierumäellä maaliskuun lopulla alkavan urheiluseurojen hallitusosaamista kehittävän pilottikoulutuksen jälkeen koulutusohjelmaa on tarkoitus laajentaa koko Suomeen ja jatkossa urheiluopistot voivat toteuttaa koulutusohjelmaa oman paikallisen kauppakamarin kanssa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Vauhdilla kasvavaa liikennöintiä

Hämeenlinnalainen linja-autoyhtiö Vekka Group Oy syntyi, kun perinteinen Vekka Liikenne ja melko uusi liikennöitsijä Miodex yhdistyivät kolmisen vuotta sitten. Viime lokakuussa yhtiö osti Päijät-Hämeessäkin tutun Lehtimäen Liikenteen.

Lue lisää

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Tomi Tura (Kuva: Pictuner Oy)

Keihään kärkenä yritystoiminnan kehittäminen

Tomi Tura on Hämeen kauppakamarin uusi hallituksen jäsen ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja. Molemmissa tehtävissään hän pystyy näköalapaikalta vaikuttamaan Lahden seudun ja koko Hämeen alueen yritystoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää

​Kybervaikuttaminen


Hyvä Hämeen kauppakamarin jäsen,

Kybervaikuttaminen on tätä päivää. Valtiot pyrkivät vaikuttamaan toisten valtioiden päättäjien ja kansalaisten mielipiteisiin. Toiminta on järjestelmällistä ja ammattimaista. Faktojen ja fiktioiden tunnistaminen on vaikeaa. Kybervaikuttamisen metodit on hyvä tuntea, jotta niihin voi reagoida.

Hämeen kauppakamari haluaa tarjota veloituksetta kahdellekymmenelle ensimmäiselle ilmoittautuneelle kansainvälisen huippuasiantuntijan Samuli Järvisen puolen päivän koulutuksen Lahden Seurahuoneella maanantaina 27.3.2023 klo 12.00–17.00. Tilaisuus alkaa lounaalla. Koulutus on osa Huoltovarmuuskeskuksen ja kauppakamarien LUJAT-hanketta.

Ilmoittaudu heti!

Terveisin

Jussi Eerikäinen

Lue lisää

​​​​​​​Vuoden kouluttaja Ismo Salminen luennoi toukokuussa Vierumäellä

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kehityksestä vastaava johtaja, varatuomari Ismo Salminen on valittu Vuoden kouluttajaksi 2023. Hän luennoi pk-yrityksen hallituksen johtamisesta ja hallitusosaamisesta Hämeen kauppakamarin HHJ-puheenjohtajakurssilla toukokuussa.

Lue lisää

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HHJ-nimikettä.

Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin marraskuussa. ”Hyvistä hallitusammattilaisista on pulaa ja on hienoa, että saimme alueellemme uusia tutkinnon suorittaneita. Hallitusammattilaisen on osattava tunnistaa myös yrityksen toimialan ja toimintaympäristön yritysvastuuriskit sekä havaittava kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan tarjoamat mahdollisuudet uudistumiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

”Yrityksen nimi Aste on syntynyt valmistamistamme kylmälaitteista ja siitä, että joudumme paljon ”pelaamaan” celsiusasteiden kanssa”, kertoo Aste Finlandin Design Director Janne Leppämäki.

Asteen edellä muita

Kun Helkama Forste lopetti toimintansa kymmenisen vuotta sitten Forssassa, päätti yrityksen viisi työntekijää perustaa oman ammattikylmälaitteita suunnittelevan ja valmistavan yrityksen. Niin syntyi Aste Finland Oy (Aste). Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa yksi Suomen suurimmista juomavalmistajista Hartwall ja päivittäistavarakaupan yritykset.

Lue lisää

Matkailutoimijoiden KASVUsarjan voittajiksi valittiin Jalavaniemi Oy:n laidunmökkikonsepti sekä Vanaya Oy:n kelluva hyvinvointi- ja tapahtumakeskus hämeenlinnalaisille ja matkailijoille.

Mitä yhteistä on juomaveden muutostaikuruudella, laidunmökkikonseptilla ja kansainvälisellä selviytymispelillä?

Ne kaikki ovat hämeenlinnalaisia yritysideoita, joilla on vahvaa kasvupotentiaalia jopa kansainvälisille markkinoille. Nämä ja 13 muuta hämeenlinnalaista yritysideaa kisasivat Linnan Business Turnajaisten finaalitaistossa torstaina 24.11. Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kolmessa kilpailusarjassa jaettiin yhteensä 85 000 euron arvoinen voittopotti.

Lue lisää

Kaikki alkoi dronesta

Vaikka nykypäivänä Inspiroiva Creative Oy:n toiminta onkin monipuolistunut, on ilmakuvaus edelleen merkittävässä roolissa sen mainos- ja livetuotannoissa. Yritys tekee myös oppilaitosyhteistyötä ja kouluttaa media-alalle osaavaa työvoimaa.

Lue lisää

Henkilöstön pitovoimasta kasvun menestystekijä

Monet toimialat ja organisaatiot kamppailevat henkilöstön saatavuudesta ja pysyvyydestä. Osalle tilanne on arjesta selviytymisen kamppailua, puhumattakaan edellytyksistä tavoitella kasvua, vaikka kasvun potentiaalia muutoin saattaisikin löytyä.

Lue lisää

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Tomi Tura

Tomi Tura Hämeen kauppakamarin hallitukseen

Hämeen kauppakamarin syyskokouksessa 17.11. valittiin Vaalivaliokunnan esityksestä uudeksi hallituksen jäseneksi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Tomi Tura. Hämeen kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto. Varapuheenjohtajina jatkavat Etelä-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Helin, DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi ja Wipak Oy:n toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari.

Lue lisää

Peltisepän työ vaatii myös luovuutta

Perheyritys Peltisepänliike Pääkkönen toimii jo kolmannessa sukupolvessa ja työllistää Lahden seudulla 20 peltialan ammattilaista. Yrityksen ruuhka-aika alkaa heti kesälomakauden jälkeen ja työpaineen hellittäessä tammi-helmikuussa se on panostanut henkilökunnan osaamiseen sekä yritystoiminnan kehittämiseen. Ulkomaalaistaustaisen työvoiman myötä Pääkkösestä on tullut myös monikulttuurinen yritys.

Lue lisää

Kuvassa keskellä Ajan Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Taina Anttila yhdessä Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäisen ja koulutuspäällikkö Paula Ahokannon kanssa.

Taina Anttila on tuhannes Hämeen kauppakamarin HHJ-kurssin suorittaneista

Hämeen kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssin käyneiden määrä rikkoi lokakuun alussa tuhannen osallistujan rajan, kun hämeenlinnalainen Ajan Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Taina Anttila suoritti kurssin. Hän on toiminut toimitusjohtajana ja yrittäjänä yli kymmenen vuoden ajan.

Lue lisää

Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin elokuussa etänä. ”Hienoa, että saimme alueellemme uusia tutkinnon suorittaneita, sillä tällä hetkellä on suuri pula hyvistä hallitusammattilaisista. Hämeen kauppakamarin alueelta vaativan tutkinnon läpäisi 14 henkilöä, joista 12 henkilöä on Päijät-Hämeestä ja kaksi henkilöä Kanta-Hämeestä”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Lue lisää

Kasvumahdollisuudet NATO-hankinnoissa

Suomesta tuli virallisesti 5.6.2022 NATO:n tarkkailijajäsen ja nyt jo 23 jäsenvaltioista on myös ratifioinut liittymisemme. Vahva luottamus on, että Suomi kutsutaan nopealla aikataululla täysjäseneksi Turkin poliittisesta pelistä huolimatta. Samalla Suomesta tulee merkittävä eurooppalainen jäsen maailman vahvimpaan puolustusliittoon.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta oikealle Ulla Ristkari-Ryynänen, Tomi Kaitarinne ja Timo Puolakka – Kuukin perustajat. (Kuva: Kuuki)

Kuuki tarjoaa brutaalia rehellisyyttä

Kasvuhakuinen Kuuki ”kokkaa” yritysten markkinointiin, teknologiaan ja visuaalisuuteen menestysreseptejä tukemaan kasvua ja kehittymistä. Yritys työllistää lähes kolmekymmentä oman alansa ammattilaista kahdella paikkakunnalla, Lahdessa ja Helsingissä.

Lue lisää

Raute Oyj:n toimitusjohtaja Tapani Kiiski jätti tehtävänsä 30.4.2022 lukien. Kiiski toimi yhtiön toimitusjohtajana 16.3.2004 alkaen. (Tämä haastattelu on tehty ennen Raute Oyj:n pörssitiedotetta 19.4.2022. Kuva: Raute)

Julmat jäähyväiset idänkaupalle

Lahtelainen Raute keräsi vielä tammikuussa yli kolmanneksen uusista tilauksistaan Venäjältä ja horisontissa kajasti lupaava kasvu. Venäjän hyökkäys Ukrainaan kuitenkin romutti markkinat yhdessä yössä. Nyt katse on jo muilla mantereilla, joilla ovat kuitenkin lisätaakkana rajusti nousseet kuljetuskustannukset.

Lue lisää

Radioäänestä johtajaksi

Hämeen kauppakamarin Kaupan ja palvelualan valiokunnan jäsen Päivi Karttunen on melko tuore Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n toimitusjohtaja. Harva tietänee, että hänen ensimmäinen pitkä työsuhteensa oli Kuopion Seudun Paikallisradiossa, jossa hän aluksi työskenteli myös toimituksen puolella.

Lue lisää

Kuuki on yksi Suomen parhaista työpaikoista vuonna 2022

Great Place to Work Finland tutkii vuosittain tuhansien suomalaisten organisaatioiden työntekijäkokemuksia ja työkulttuuria. Kuuki pääsi sijalle 14. pienten organisaatioiden kategoriassa.

Lue lisää

”Olet juuri niin hyvä kuin edellinen työsi”

Fasetti on sisustusalan perheyritys, joka perustettiin vuonna 1999. Yrityksellä on myymälät Hollolassa ja Helsingissä. Sen toiminta on jalostunut vuosien varrella nykyiseen muotoonsa, joka jakaantuu myymälä- ja verstasliiketoimintaan. Verstas muodostuu verhoomosta, puusepänverstaasta ja valaisinpajasta.

Lue lisää

Kauppias Mika Somervaara pitää tärkeänä, että Lahtea ja sen keskustaa kehitetään aktiivisesti. Tämä näkyy alueen positiivisena vireenä.

Alueen vetovoimaisuus on myös kauppiaan etu

Lahden K-Citymarket Paavolan melko tuore kauppias Mika Somervaara oli jo nuorena töissä kaupassa ja toive alalle paluusta jäi elämään. Ennen kauppiasuraansa hän työskenteli reilut kymmenen vuotta pankki- ja finanssialalla. Kauppias näkee Lahden kehittymisen tuovan positiivista virettä koko seudulle.

Lue lisää

Uusia hallitusammattilaisia Hämeen alueelle

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin maaliskuussa viidettä kertaa etänä. ”Hienoa, että saimme alueellemme uusia tutkinnon suorittaneita, sillä tällä hetkellä on suuri pula hyvistä hallitusammattilaisista. Hämeen kauppakamarin alueelta vaativan tutkinnon läpäisi 20 henkilöä, joista 11 on Päijät-Hämeestä ja yhdeksän henkilöä Kanta-Hämeestä”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Lue lisää

Ratkaisut ammattidieselin käyttöönottamiseksi on tehtävä kiireellisesti

Poikkeuksellinen ja erittäin nopea kuljetuskustannusten nousu iskee erityisen kovaa suomalaisiin kuljetusyrittäjiin ja Suomen logistiseen kilpailukykyyn. Kauppakamarit peräänkuuluttavat nopeita toimenpiteitä yritysten auttamiseksi ja esittävät yhtenä ratkaisuna ammattidieselin käyttöönottoa.

Lue lisää

Helokivi Group kasvaa uuden yrityskaupan myötä – 60 vuotta täyttävä perheyritys laajentaa toimialaosaamistaan

Lahtelainen Kuljetusliike Helokivi Oy on ostanut joutsalaisen Kuljetus ja Maanrakennus Reponen Oy:n osakekannan. Kaupan myötä Helokivi Group vahvistaa omaa monipuolista osaamistaan ja asemaansa maanrakentamisen toimialalla. Helokivi Groupiin kuulu emoyhtiön Kuljetusliike Helokivi Oy:n lisäksi Helokivi Kiinteistöt Oy, Pihasiistiksi Suomi Oy, Suomen Katukaivuu Oy ja nyt myös Kuljetus ja Maarakennus Reponen Oy.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Osaava hallitus nostaa yrityksen kasvuun

Suomessa on menossa Startup-boomi. Odotukset uusista Nokioista, Rovioista ja Supercelleistä on korkealla. Tällaiset menetystarinat ovat hienoja, mutta samalla unohdamme PK-yritysten valtavat potentiaalit.

Lue lisää

Hämeen alueelle uusia hallitusammattilaisia

Hallitustyöskentelyn osaamista mittaava Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin marraskuussa. ”HHJ-tutkinto järjestettiin 16.11. neljättä kertaa etänä. Hämeen kauppakamarin alueelta tutkinnon läpäisi 13 henkilöä, joista yhdeksän on Päijät-Hämeestä ja neljä henkilöä Kanta-Hämeestä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Palatecin yrittäjät Jorma Laitinen, Tiina Huuskonen ja Marko Parkkonen.

Palatecissa tunnetaan vaativat raaka-ainemateriaalit

Metallien ja teräksen tuontiyritys Palatec siirsi toimintansa Jyväskylästä Asikkalaan, kun yritykselle löytyivät jatkajiksi Tiina Huuskonen ja hänen miehensä Marko Parkkonen. Tuoreet yrittäjät ostivat elokuussa osake-enemmistön yrityksestä ja he odottavat innolla asiakkaiden tapaamista kasvokkain koronarajoitusten jälkeen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormiston.

Hämeen kauppakamarin puheenjohtajaksi Olli Vormisto

Hämeen kauppakamarin syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormiston. Uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Etelä-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Helin ja Wipak Oy:n toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari. Lisäksi DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi valittiin jatkamaan kolmantena varapuheenjohtajana.

Lue lisää

(Kuva: S. Hermann & F. Richter, Pixabay)

EU:n whistleblower-direktiivi yhtenäistää eurooppalaisen ilmoittajansuojelun

EU:n whistleblower-direktiiviin perustuvan ilmoittajansuojelulain on tarkoitus tulla voimaan viimeistään 17.12.2021.

Lue lisää

Yrittäjä Peter Vesterbacka (Kuva: Meeri Utti)

Tallinnan tunneli on tahdon asia

Kova tahto vie vaikka läpi harmaan kiven, muistuttaa vanha kansanviisaus. Se on myös yrittäjä Peter Vesterbackan ohjenuorana jättimäisessä Helsinki–Tallinna -tunnelihankkeessa. Jos yhteistä tahtoa löytyy ja töihin päästään ensi vuonna, voisi koko Suomea hyödyttävä ratayhteys avautua 2024–2025.

Lue lisää

Misevan toimitusjohtaja Miko Vatanen uuden toimipisteen työmaalla.

Miseva käynnistyi Ähtärin Automuseosta

Turengissa nykyisin kotipaikkaansa pitävä Miseva Oy myy, ostaa ja vaihtaa hyväkuntoisia asuntoautoja ja -vaunuja. Yrityksen visiona on olla johtava käytettyjen matkailuautojen ja -vaunujen myyjä sekä ostaja Suomessa.

Lue lisää

Liikesivistysrahaston uusi Hämeen aluetoimikunta on perustettu

Liikesivistysrahaston Lahden ja Hämeenlinnan toiminta-alueet on Kannatusyhdistyksen hallituksen päätöksen mukaisesti yhdistetty uudeksi Hämeen aluetoimikunnaksi. Aluetoimikuntien yhdistämisellä tavoitellaan aiempaa suurempaa hyötyä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopisto LUTin ja Hämeen ammattikorkeakoulun tarjoamasta tutkimus- ja kehittämispotentiaalista alueen elinkeinoelämälle sekä samalla Liikesivistysrahaston jäsen- ja varainhankinnalle.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin kevätkokous 2021

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kevätkokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta. Katso kokouksen videotallenne.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen valmistautuu HHJ-kurssin luentoon.

Hämeen alueelle 23 uutta hallitusammattilaista

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui toukokuussa 521 henkilöä, joista 477 läpäisi kokeen. ”Koronan vuoksi Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin kolmatta kertaa etänä. Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 23 henkilöä, joista Päijät-Hämeestä on 15 ja Kanta-Hämeestä kahdeksan henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin kevätkokousaineisto

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi järjestämme kevätkokouksen striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta.

Lue lisää

Wipakin toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari (Kuva: Wipak Oy)

Vientitaivas kirkastuu koronan jälkeen

Koronapandemia hyydytti ja siirsi monen yrityksen vientivirityksiä eteenpäin. Nastolalaisen Wipakin toimitusjohtajan Tuija Suur-Hamarin mielestä suunnitelmat kannattaa kuitenkin kaivaa nyt pöytälaatikosta. Suomalaisosaamiselle on koronakurimuksen loppusuoralla – ja varsinkin sen jälkeen – entistä enemmän kysyntää.

Lue lisää

(Kuva: VisitLahti)

Päijänteen alueen matkailu vauhtiin!

Matkailu ei palaudu koronan jälkeen entiselleen. Matkailuala tulee tarvitsemaan uusia tulokulmia perinteiseen matkailuun.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Asko Hänninen, Mika Sulonen, Tommi Vekka ja Johanna Talikainen.

Uutta näkökulmaa ja vankkaa osaamista yrityksen kehittämiseen

Hattulalainen Tommi Vekka ja hämeenlinnalainen Asko Hänninen on nimitetty Mainossatama Oy:n hallitukseen. Mainossataman hallitukseen kuuluvat myös yrityksen omistajat Mika Sulonen ja Johanna Talikainen, joista jälkimmäinen toimii hallituksen puheenjohtajana.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen (vas.) ja Revisium Oy:n asiantuntija, KTM Henry Kampman HHJ-kurssin kahvitauolla.

Hämeeseen 18 uutta hallitusammattilaista

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui marraskuussa 284 henkilöä, joista 258 läpäisi kokeen. ”Koronan vuoksi Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin toista kertaa etänä. Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä, joista Päijät-Hämeestä on 12 ja Kanta-Hämeestä kuusi henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Lue lisää

Kauppakamarin ansioristi

Kauppakamarin ansioristit myönnettiin ansioituneille elinkeinoelämän vaikuttajille

Keskuskauppakamari on myöntänyt viisi arvostettua Kauppakamarin ansioristiä 26.11.2020 järjestetyssä Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlakokouksessa Lahdessa. Ansioristit myönnettiin maan elinkeinoelämän tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Hämeen kauppakamarin toiminta-alueen ja koko Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi syyskokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta.

Lue lisää

Kauppakamarin ansioristi

Kauppakamarin ansioristit myönnettiin ansioituneille elinkeinoelämän vaikuttajille

Keskuskauppakamari on myöntänyt viisi arvostettua Kauppakamarin ansioristiä 26.11.2020 järjestetyssä Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlakokouksessa Lahdessa. Ansioristit myönnettiin maan elinkeinoelämän tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Hämeen kauppakamarin toiminta-alueen ja koko Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi syyskokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta.

Lue lisää

Studiossa Matkailuvaliokunta - teemana: Tapahtumateollisuus

Hämeen kauppakamarin valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan jaksossa käsitellään tapahtumateollisuuden tilaa.

Lue lisää

Studiossa Matkailuvaliokunta - teemana: Tapahtumateollisuus

Hämeen kauppakamarin valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan jaksossa käsitellään tapahtumateollisuuden tilaa.

Lue lisää

Studiossa Matkailuvaliokunta - teemana: Tapahtumateollisuus

Hämeen kauppakamarin valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan jaksossa käsitellään tapahtumateollisuuden tilaa.

Lue lisää

HHJ-tutkintolautakunnan puheenjohtaja Jyrki Liljeroos avasi striiminä toteutetun HHJ-tutkintopäivän seminaariosuuden elokuussa Akun Tehtaalta. (Kuva: Juha Koski)

Hämeeseen 18 uutta hallitusammattilaista

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintopäivään osallistui elokuun lopussa 370 henkilöä, joista 352 läpäisi kokeen. ”Koronan vuoksi keväältä elokuulle siirtynyt Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-tutkinto järjestettiin ensimmäistä kertaa etänä. Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä, joista Päijät-Hämeestä on 13 ja Kanta-Hämeestä viisi henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Hämeen kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Yrityksiä vauhditetaan tehokkaaseen hallitustyöskentelyyn

Hämeen kauppakamari on yhteistyössä Hämeen Hallituspartnereiden, alueen kehitysyhtiöiden ja yrittäjäjärjestöjen kanssa käynnistänyt pk-yritysten hallitustyöskentelyä kehittävän hankkeen. ​​​​”Hallitukset vauhtiin -hankkeen keskeinen tehtävä on aktivoida alueemme pk-yritysten hallitukset toimimaan. Ilman asiantuntevaa hallitusta tai muuta sparrausta pk-yrittäjä joutuu pohtimaan usein yksin yrityksensä strategisia päätöksiä. Hankkeen tuottama palvelu on kaikille yrityksille maksutonta”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin kevätkokous valitsi Vaalivaliokunnan jäsenet

Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa 28.5.2020 valittiin hallituksen ehdotuksen mukaisesti Vaalivaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi kauppaneuvos Risto Korkka. Valiokunnan jäseninä jatkavat teollisuusneuvos Eero Pekkola, pankinjohtaja Risto Salminen ja talousneuvos Pekka Väre seuraavaan kevätkokoukseen 2021 asti.

Lue lisää

Jäsenyys

Kauppakamarin jäsenyys on kannattava sijoitus tulevaisuuteen, sillä kauppakamari on koko elinkeinoelämän yhteistyöorganisaatio.

Lue lisää

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kokonaisuus

Hyvällä hallitustyöllä edistetään yritystoimintaa ja tuetaan pk-yritysten kasvua sekä luodaan uusia työpaikkoja ja säilytetään jo olemassa olevia.

Lue lisää

Koulutukset

Tervetuloa päivittämään ammattiosaamistasi Hämeen kauppakamarin koulutuksiin!

Lue lisää

Hämeen kauppakamari rikkoi tuhannen jäsenen rajan

Hämeen kauppakamarin jäsenmäärä ylitti tuhannen jäsenen rajapyykin juuri ennen 80-juhlavuotta. ”Jäsenistömme yhteenlaskettu liikevaihto vastaa noin puolta koko toimialueemme yritysten liikevaihdosta ja jäsenistömme palveluksessa on yli puolet maakuntiemme (Päijät- ja Kanta-Häme) työvoimasta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamari rikkoi tuhannen jäsenen rajan

Hämeen kauppakamarin jäsenmäärä ylitti tuhannen jäsenen rajapyykin juuri ennen 80-juhlavuotta. ”Jäsenistömme yhteenlaskettu liikevaihto vastaa noin puolta koko toimialueemme yritysten liikevaihdosta ja jäsenistömme palveluksessa on yli puolet maakuntiemme (Päijät- ja Kanta-Häme) työvoimasta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

HHJ-kokonaisuudesta eväitä hallitustyöskentelyyn

Hallitustyön osaajille on viime vuosina ollut kysyntää, sillä hallitus osataan yhä useammin ymmärtää voimavarana kaikenkokoisissa yrityksissä. Samalla hallitustyöskentelijöiden tiedon tarve on kasvanut. Hallituksen jäsenen on tunnettava oikeat toimintatavat ja tiedettävä vastuunsa. Yrityksen edustajien puolestaan tulee olla selvillä hallituksen roolista ja tehtävästä. Hyvä hallintotapa on jatkuva prosessi: niin yritysten omat käytännöt kuin säätelymekanismit kehittyvät.

Lue lisää

Uusia hallitusammattilaisia Hämeeseen

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintopäivään osallistui marraskuussa 296 henkilöä, joista 277 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 13 henkilöä, joista seitsemän on Lahdesta, kolme Hämeenlinnasta ja yksi henkilö Asikkalasta, Hartolasta sekä Heinolasta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ”Hämeen kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.”

Lue lisää

Jari Kesäniemi, Marika Mesimäki, Jari Parkkonen, Jan Räsänen ja Kari Saarinen Hämeen kauppakamarin hallitukseen

Hämeen kauppakamarin syyskokouksessa 14.11. valittiin Vaalivaliokunnan esityksestä uusiksi hallituksen jäseniksi Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, Oakhill Oy:n toimitusjohtaja Marika Mesimäki, Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen, Heinolan Sahakoneet Oy:n toimitusjohtaja Jan Räsänen ja Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Saarinen. Hämeen kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Vanajanlinna Oy:n osakas, hallituksen jäsen Pekka Vihma. Varapuheenjohtajina jatkavat DA-Design Oy:n toimitusjohtaja Sami Kotiniemi, Voglia Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Virtanen ja Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeestä 23 läpäisi HHJ-tutkinnon

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintopäivään osallistui huhtikuussa 326 henkilöä, joista 298 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 23 henkilöä, joista 15 on Lahdesta, neljä Hämeenlinnasta, kaksi Forssasta sekä yksi henkilö Hollolasta että Orimattilasta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ”Hämeen kauppakamari onnittelee tutkinnon suorittaneita.”
​​​​​​​

Lue lisää

Ulkopuoliset hallituksen jäsenet tukevat PK-yritysten toimintaa – hallituspalkkiot maltillisia

PK-yrityksistä lähes puolet tarvitsee hallitustyöskentelyyn lisäosaamista tulevaisuuden haasteiden, kuten kasvun, kansainvälistymisen ja teknologisen murroksen vuoksi. ”Hämeessä tarvitaan hallitusammattilaisia erityisesti PK-yritysten strategioiden kehittämiseksi. Muun muassa yrityskaupat, kansainvälistyminen tai sukupolvenvaihdokset ovat tilanteita, joissa ulkopuolisten hallitusjäsenten roolit korostuvat”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeessä tarvetta hallitustyöskentelyn terävöittämiseen

Hämeessä PK-yritykset eivät panosta tarpeeksi hallitustyöskentelyyn, selviää kauppakamarien helmikuussa tekemästä PK-hallitusbarometrikyselystä. ”Alueemme yritysten tulee hallitustyöskentelyssään selkeästi panostaa enemmän osaamiseen. Häme on lähes kaikissa mittareissa valtakunnallisen keskiarvon alapuolella. Ainoastaan sitoutuminen kokousten välillä on alueellamme keskimääräistä parempaa ja ymmärretään, että hallitusten jäsenten tulisi olla käytettävissä muutoinkin kuin kokouksissa”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeen kauppakamari kannustaa naisosaajia PK-yritysten hallitusjäseniksi

Neljännes Suomessa toimivien PK-yritysten hallitusten jäsenistä on naisia, selviää kauppakamareiden helmikuussa tekemästä PK-hallitusbarometrikyselystä. Luku on lähes sama kuin pienillä pörssiyhtiöillä, joissa naisia on 26 prosenttia. ”Alueellamme vastanneiden PK-yritysten hallitusjäsenistä 19 prosenttia on naisia. Valtakunnallisesti keskimääräistä alhaisempi tulos osoittaa, että meidän on kannustettava alueellamme osaavia naisia hallitusammattilaisiksi sekä tarjottava heille myös mahdollisuutta osallistua yritysten hallitustyöskentelyyn”, painottaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Mika Helin, Maria Jokinen ja Tuija Suur-Hamari Hämeen kauppakamarin hallitukseen


Hämeen kauppakamarin syyskokouksessa 22.11. valittiin Vaalivaliokunnan esityksestä uusiksi hallituksen jäseniksi Etelä-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Helin Hämeenlinnasta, Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen Forssasta ja Wipak Oy:n toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari Lahdesta. Hämeen kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Vanajanlinna Oy:n osakas, hallituksen jäsen Pekka Vihma. Varapuheenjohtajina jatkavat DA-Design Oy:n toimitusjohtaja Sami Kotiniemi, Voglia Oy:n toimitusjohtaja Markku Virtanen ja Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.
​​​​​​​

Lue lisää

Hämeestä 18 läpäisi HHJ-tutkinnon

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui lokakuussa 341 henkilöä, joista 289 läpäisi kokeen. ”Tutkinnon läpäisi 85 prosenttia osallistuneista ja läpäisyprosentti on normaalissa vaihteluvälissä. Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi Päijät-Hämeestä kymmenen ja Kanta-Hämeestä kahdeksan henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeestä 26 läpäisi HHJ-tutkinnon

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui huhtikuussa 256 henkilöä, joista 238 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 26 henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tutkinnon suoritti hyväksytysti Lahdesta 13, Hämeenlinnasta yhdeksän, Forssasta kaksi sekä Hartolasta ja Hollolasta yksi henkilö. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeestä 18 läpäisi HHJ-tutkinnon

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui marraskuussa 213 henkilöä, joista 191 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tutkinnon suoritti hyväksytysti Lahdesta 12, Asikkalasta kaksi sekä Hartolasta, Hattulasta, Heinolasta ja Hollolasta yksi henkilö.

Lue lisää

Hämeessä ennätysmäärä HHJ-tutkinnon suorittaneita

Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui huhtikuussa 282 henkilöä, joista 249 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi ennätyksellisesti 27 henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tutkinnon suoritti hyväksytysti Lahdesta 12, Hämeenlinnasta seitsemän, Forssasta, Hollolasta ja Orimattilasta kaksi sekä Jokioisilta ja Vääksystä yksi henkilö. ​​​​​​​

Lue lisää

PK-yritykset eivät ennakoi kriisitilanteita varten

Merkittävä osa PK-yritysten hallituksista ei tee suunnitelmia kriisitilanteita varten. Tiedot ilmenevät kauppakamarien PK-hallitusbarometristä, joka tehtiin helmikuussa. ”Hämeessä toimivista PK-yrityksistä vain 9 % on suunnitelma pitkän ajan tähtäimellä ja kriisitilanteita varten”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Keskon aluejohtaja Palomäki ja Heinolan kaupunginjohtaja Teittinen Hämeen kauppakamarin hallitukseen


Hämeen kauppakamarin syyskokouksessa 24.11. valittiin Vaalivaliokunnan esityksestä uusiksi hallituksen jäseniksi Kesko Oyj:n aluejohtaja Antti Palomäki ja Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittinen. Hämeen kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Raute Oyj:n toimitusjohtaja Tapani Kiiski. Varapuheenjohtajina jatkavat DA-Design Oy:n toimitusjohtaja Sami Kotiniemi, Dieffenbacher Panelboard Oy:n toimitusjohtaja Kari Simolin ja Voglia Oy:n toimitusjohtaja Markku Virtanen. ​​​​​​​

Lue lisää


Hämeestä 18 läpäisi HHJ-tutkinnon


Yrityksen hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui marraskuussa 211 henkilöä, joista 176 läpäisi kokeen. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 18 henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tutkinnon suoritti hyväksytysti Lahdesta 13 ja Hämeenlinnasta viisi. ​​​​​​​

Lue lisää

Katso video: HHJ-kurssilta opit hyvään hallitustyöskentelyyn

Hallitusjäsenten koulutus edistää yksityistä ja julkista yritystoimintaa

Yritykset, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia. ”Kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi antaa valmiudet hallitustehtävien menestykselliseen hoitamiseen niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Koulutus soveltuu myös hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeestä 16 läpäisi HHJ-tutkinnon


Hallitustyöskentelyn osaamista mittaavaan HHJ-tutkintoon osallistui huhtikuussa 225 henkilöä. Tutkinnon suoritti hyväksytysti 209 henkilöä. ”Hämeen kauppakamarin alueelta HHJ-tutkinnon läpäisi 16 henkilöä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Tutkinnon suoritti hyväksytysti Lahdesta yhdeksän, Hämeenlinnasta kolme, Hartolasta kaksi, Hollolasta ja Tammelasta yksi henkilö. ​​​​​​​

Lue lisää