Haulla löytyi 94 tulosta


Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi (Kuva: Elmo Eklund)

EU-vaikuttamisessaan Suomen on toimittava aktiivisesti ja oikea-aikaisesti sekä tuotettava koko Euroopan kannalta toimivia ratkaisuja. On välttämätöntä myös tunnistaa yritysten keskeinen rooli EU-tavoitteiden saavuttamisessa, sillä niillä on usein avaimet toimeenpanon edellyttämiin ratkaisuihin. Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät ovat julkistaneet yhteiset prioriteettinsa seuraavalle viisivuotiskaudelle.

Lue lisää

Elinkeinoelämän foorumi 26.4.2024

Elinkeinoelämän foorumi järjestetään Hämeen kauppakamarin, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ja Päijät-Hämeen liiton yhteistyönä.

Lue lisää

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kuva: Mikko Mäntyniemi)

Turvallisuusteollisuudesta talouden tukijalka

Puolustusministeri Antti Häkkänen (Kok.) haluaa turvallisuusteollisuudesta suomelle uuden kasvualan ja puolustusministeriöstä aktiivisen vienninedistäjän. Kauppasuhteet itänaapuriin saavat sen sijaan odottaa seuraavaa vuosikymmentä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Sitä saa, mitä tilaa

Poliittinen keskustelu käy kuumana. Ammattiyhdistysliitot järjestävät laajoja poliittisia lakkoja hallituksen työelämäuudistuksia vastaan, itärajan sulku ja pakolaispolitiikka synnyttävät kiivastakin väittelyä, ja valtiontalouden heikko tilanne ja korjaavat toimenpiteet sähköistävät hallituksen ja opposition välejä entisestään. Medialla on näiden aiheiden käsittelyssä merkittävä rooli.

Lue lisää

Anne Vanhala aloittaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajana kesäkuun alussa. (Kuva: Elmo Eklund)

Anne Vanhala on valittu Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajaksi

Hämeen kauppakamarin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Anne Vanhala. Hän seuraa tehtävässä toimitusjohtaja Jussi Eerikäistä, joka jää eläkkeelle kesäkuun puolessa välissä. ”Anne Vanhalan vankka kokemus yritysten vastuullisuusasioista ja tuntemus kauppakamarin toiminnasta nostivat hänet vahvimmaksi toimitusjohtajaehdokkaaksi. Annella on erinomaiset edellytykset menestyä hyvin kauppakamarin toimitusjohtajana”, toteaa Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Olli Vormisto.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Hämeen kauppakamari perustaa Varautumisvaliokunnan

Hämeen kauppakamari perustaa uuden Varautumisvaliokunnan, joka aloittaa toimintansa toukokuun aikana. ”Valiokunta tulee olemaan alueemme huoltovarmuuden kannalta elintärkeiden yritysten ja julkisten toimijoiden yhteistyöfoorumi. Sen tarkoituksena on tukea lakisääteisen Huoltovarmuuskeskuksen ja muiden yhteiskunnan varautumiseen muodostettujen yhteistyöryhmien toimintaa, kuten esimerkiksi Huoltovarmuuskeskuksen valtakunnallisten poolien ja elinkeinoelämän alueellisten varautumisyhteistyön ELVAR-toimikuntien toimintaa”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Supervaalivuosi 2024

Alkanut vuosi tulee olemaan lähihistoriamme merkittävin vaalivuosi. Äänestystuloksilla voi olla dramaattisiakin vaikutuksia koko maapallomme tulevaisuuteen. Vuosi käynnistyy tammikuussa pidettävillä Taiwanin presidentinvaaleilla, Suomen presidentinvaalit järjestetään tammi-helmikuussa, maaliskuussa Venäjällä valitaan Putin uudelleen, kesäkuussa äänestetään Euroopan unionille uusi parlamentti ja marraskuun alussa vaalivuoden päättävät USA:n presidentinvaalit.

Lue lisää

Hämeen kauppakamari hakee uutta toimitusjohtajaa

Hämeen kauppakamari on maan suurimpiin kuuluva, yli 1160 jäsenen taloudellisesti terve, alueellinen elinkeinoelämän edunvalvoja – moderni pohjoismainen kauppakamari. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen maakunta, Kuhmoinen sekä Kanta-Hämeen maakunnasta Hämeenlinnan ja Forssan seutukunnat. Hämeen kauppakamarilla on toimistot Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Lue lisää: www.hamechamber.fi

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Hämeen kauppakamarin koulutuspäällikkö Paula Ahokanto, Vaalivaliokunnan puheenjohtaja Risto Korkka, toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, KTT Leena Peuhu, KHT-tilintarkastaja Jari Havukainen ja puheenjohtaja Olli Vormisto. (Kuva: Tarmo Valmela, PhotoDance Valmela)

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän asiantuntijoille

Hämeen kauppakamari huomioi syyskokouksessa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä alansa asiantuntijoita. Elämäntyömerkit myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Työministeri Arto Satonen (Kuva: Kokoomus)

Tukiviidakosta tuottavaan työhön

Kestävää kasvua, velkaantumisen kääntämistä laskuun ja työnteon kannattavuuden parantamista. Tätä hallitusohjelmassa luvataan. Tuore työministeri Arto Satonen (kok.) kertoo, millä eväillä Suomen suuntaa ollaan muuttamassa.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Etelä-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Helin, Hämeen Sanomien taloustoimittaja Arno Juutilainen, Envor Group Oy:n yrittäjä, Senior Advisor Mika Laine, Oakhill Oy:n toimitusjohtaja Marika Mesimäki ja kauppakamarin koulutuspäällikkö Paula Ahokanto. (Kuva: Marko Tammela)

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän vaikuttajille

Hämeen kauppakamari huomioi kevätkokouksessaan kolmea Hämeessä toimivaa elinkeinoelämän vaikuttajaa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä. Huomionosoitukset myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

(Kuva: Poliisi, Mika Pakarinen)

Varas tulee nyt verkon kautta

Yrityksiin kohdistuva rikollisuus on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa, ja iskut ovat päivä päivältä ovelampia – ja usein myös tuottoisampia. Varas vaanii entistä useammin verkossa ja useimmiten heikko lenkki löytyy työpöydän tai kiireessä avatun mobiililaitteen takaa.

Lue lisää

Euroopan Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen

Suomen varautuminen alkaa yritystasolta

Suomen turvallisuuteen on viime vuosina kohdistunut outoja uhkia. Samalla kun sota on tehnyt paluun Eurooppaan autoritääriset valtiot ovat osoittaneet kasvavaa mielenkiintoa myös oman kotimaisen yhteiskuntajärjestelmämme keskeisiin yksityiskohtiin.

Lue lisää

Konsulttitoimisto ja ajatuspaja Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä (Kuva: Nordic West Office)

Teollisuuspolitiikan uusi aikakausi

Nato-ratkaisun nopea sinetöinti, teollisuuden osuus BKT:stä uuteen nousuun, lisäpanoksia T&K-investointeihin sekä vihreän energian varaan rakentuva teollistamisohjelma. Siinä Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilän työlistaa seuraavalle hallitukselle, jonka olisi jatkettava myös työuria, kevennettävä verotusta ja hoidettava liikenneväylien korjausvelka.

Lue lisää

1) Jaana Martikainen, liikenneinsinööri, Lahden kaupunki 2) Jari Havukainen, Partner, KHT-tilintarkastaja, Ernst & Young Oy 3) Manu Mesimäki, hallituksen puheenjohtaja, Tammi Digital Oy 4) Outi Mertamo, matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy ​​​​​​​5) Riikka Riihimäki,  toimitusjohtaja, Forssan Yrityskehitys Oy 6) Riitta Lassila, aluejohtaja, Suomen Terveystalo Oy ​​​​​​​7) Wille Viittanen, toimitusjohtaja, Wiitta Oy

Valiokuntien vaikuttamiskohteet vuonna 2023

Kysyimme Hämeen kauppakamarin valiokuntien puheenjohtajilta, mikä on valiokuntasi tärkein vaikuttamiskohde vuonna 2023?

Lue lisää

Elinkeinoelämälle tärkeät tiehankkeet on käynnistettävä

Valtion väyläverkon investointiohjelmasta puuttuvat Hämeen kauppakamarin alueen kehitykselle ja yrityksille tärkeät tiehankkeet. ”Vaadimme lausunnossamme Väylävirastolle, että vt 12 Uusikylä-Tillola-tiehankkeen kehittämistä jatketaan ja tiehankkeen lisäämistä ensimmäisessä vaiheessa väyläverkon investointiohjelmaan. Lisäksi pidämme erittäin tärkeänä, että Moreeni-Rastikankaan eritasoliittymä valtatielle 3 sisällytetään myös investointiohjelmaan”, vaatii Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta JaVaKon yrittäjä Jaakko Valpio, Kultaperho Oy:n yrittäjä Tuija Tunturi, Hämeen ammatti-instituutin kehittämispäällikkö Kirsi Sippola ja Etelä-Suomen Sijoitus Oy:n talousjohtaja Teppo Hänninen. (Kuva: Marko Tammela)

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän kehittäjille

Hämeen kauppakamari huomioi syyskokouksessaan neljää Hämeessä toimivaa elinkeinoelämän kehittäjää ja vaikuttajaa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä. Huomionosoitukset myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Investoinnit on keskitettävä nykyisen pääradan kehittämiseen

Hämeen kauppakamari vaatii, että Suomen hallituksen on mietittävä vakavasti uusien ratalinjausten tarpeellisuutta ja vaikuttavuutta. ”Valtio on laiminlyönyt nykyisten ratayhteyksien korjausvelan hoidon. Koko elinkeinoelämän kannalta on välttämätöntä panostaa nykyisten ratalinjausten kehittämiseen. Pääradan lisäraiteiden tarpeet matkustusaikojen lyhentämiseksi ja rahtiliikenteen kapasiteetin nostamiseksi tulee välittömästi selvittää”, vaatii Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Suomi-NATO-Yhdysvallat

Millainen suunta NATO-maa Suomelle?
Miten rakentaa kestävää transatlanttista yhteistyötä ja kauppaa?

Lue lisää

Kuvassa toimitusjohtaja Tea Lehto, KTM Timo Heikkilä ja aluejohtaja Asko Virén.

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän asiantuntijoille

Hämeen kauppakamari huomioi kevätkokouksessa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä alansa asiantuntijoita. Elämäntyömerkit myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Laki- ja finanssivaliokunnassa tapahtuu

Laki- ja finanssivaliokunnan kokous tiistaina 7.6.2022

Lue lisää

Suomen Pankin tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen (Kuva: Vesa Moilanen)

Todellinen talouskatastrofi

Juuri kun pandemia alkoi helpottaa, saatiin Eurooppaan uusi taloushaaste Ukrainan kriisistä. Venäjän taloudelle hyökkäyssota tietää pitkää takapakkia, jonka kaikkia seurauksia on vielä mahdotonta ennustaa. Vyötä joudutaan kiristämään myös meillä Suomessa, toteaa Suomen Pankin tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen.

Lue lisää

Radioäänestä johtajaksi

Hämeen kauppakamarin Kaupan ja palvelualan valiokunnan jäsen Päivi Karttunen on melko tuore Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n toimitusjohtaja. Harva tietänee, että hänen ensimmäinen pitkä työsuhteensa oli Kuopion Seudun Paikallisradiossa, jossa hän aluksi työskenteli myös toimituksen puolella.

Lue lisää

Toi­men­pi­de-esi­tyk­set yri­tys­ten ener­giain­ves­toin­tien tu­ke­mi­sek­si ja kil­pai­lu­ky­vyn pa­ran­ta­mi­sek­si

Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen maakunta, alueen elinkeinoelämä sekä tutkimus- ja koulutustoimijat tekevät tiivistä yhteistyötä Ukrainan sodan vaikutusten ennakoinnissa ja tarpeellisten toimenpiteiden määrittämiseksi.

Lue lisää

Elinkeinoelämän foorumi

Hämeen kauppakamarin ja Elinkeinoelämän keskusliiton foorumi järjestettiin suorana verkkolähetyksenä kauppakamarin studiolta 27.1.2022. Katso tilaisuuden videotallenne.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com)

Henkilöstöanteja koskeva uudistus

Listaamattomien osakeyhtiöiden henkilöstön osakeperusteista palkitsemista koskeva verouudistus (tuloverolaki 66 a §) tuli voimaan 1.1.2021. Uudistus mahdollistaa helposti toteutettavan ja verotuksellisesti kevyen tavan henkilöstön osakepohjaiseen sitouttamiseen, ja vastaa siten paremmin elinkeinoelämän tarpeisiin.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com/dotshock)

Kauppakamarit ja HVK yhteistyöhön yritysten jatkuvuudenhallinnan vahvistamiseksi

Yrityksen toiminta voi pahimmillaan pysähtyä odottamattomien häiriötilanteiden takia, jos yllätyksiin ei ole varauduttu. Keskuskauppakamari ja Huoltovarmuuskeskus (HVK) kannustavat nyt yhdessä alueellisten kauppakamarien kanssa yrityksiä varmistamaan jatkuvuudenhallintansa silloinkin, kun toimintaympäristössä tapahtuu muutoksia. Samalla koko yhteiskunnan toimintakyky paranee.

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Palatecin yrittäjät Jorma Laitinen, Tiina Huuskonen ja Marko Parkkonen.

Palatecissa tunnetaan vaativat raaka-ainemateriaalit

Metallien ja teräksen tuontiyritys Palatec siirsi toimintansa Jyväskylästä Asikkalaan, kun yritykselle löytyivät jatkajiksi Tiina Huuskonen ja hänen miehensä Marko Parkkonen. Tuoreet yrittäjät ostivat elokuussa osake-enemmistön yrityksestä ja he odottavat innolla asiakkaiden tapaamista kasvokkain koronarajoitusten jälkeen.

Lue lisää

Kultaiset elämäntyömerkit elinkeinoelämän toimijoille

Hämeen kauppakamari huomioi syyskokouksessa Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä aktiivisia pitkän linjan toimijoita. Elämäntyömerkit myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi.

Lue lisää

Pohjois-Ruotsin Norrbotnia-rataa laajennetaan kuljetusyhteyksien parantamiseksi. Ruotsi sai heinäkuussa 2021 vihreää valoa EU-rahoitukselle ratahanketta varten. (Kuva: Norrbotniabanan / Patrick Degerman)

Ruotsi vauhdittaa liikenneinvestointeja

Ruotsi panostaa merkittäviä summia tie- ja rataverkoston kehittämiseen. Investoinneissa painotetaan elinkeinoelämän tarpeita ja ilmastotavoitteita. Tavoitteena on päästöjen alentaminen ja kuljetusten tehostaminen eri alueiden välillä.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Liikenne murroksessa

Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Vienti ja tuonti tukeutuu vahvasti meriliikenteeseen, ulkomaanmatkat ovat lentoliikenteen varassa ja kotimaan rahti- ja henkilöliikenne hoidetaan pääosin kumipyöräliikenteellä. EU:n, ja erityisesti Suomen, tiukat päästövähennystavoitteet kohdistuvat voimakkaasti liikenteeseen. Nyt tehtävillä päätöksillä on suuret vaikutukset Suomen elinkeinoelämän tulevaisuuteen. Ratkaisujen pitää olla realistisia ja oikein mitoitettuja.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Väyläverkon investointiohjelma on riittämätön

Hämeen kauppakamari pitää valtion väyläverkon investointiohjelmaa vuosille 2022-2029 erityisesti maantieliikenteen osalta alimitoitettuna. ”Investointitaso on täysin riittämätön ja nyt esitetty investointisuunnitelma ei paranna maantieverkoston korjausvelkaa. Hämeen elinkeinoelämän kannalta on erittäin haitallista, jos valtatielle 12 suunniteltu Uusikylä-Tillola-tieosuuden parantaminen ja valtatielle 3 suunniteltu Moreeni-Rastikankaan eritasoliittymää ei huomioida investointiohjelmassa”, kritisoi Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Elinkeinoelämän uusi normaali

Kesän myötä ovat yritysten näkymät kirkastuneet ja kuluttajien luottamusindikaattorit ovat korkealla tasolla. Koronasta huolimatta, tai siitä johtuen, koki kotimaanmatkailu kesällä korkeasuhdanteen ja matkailu- ja ravitsemusalan suurin haaste onkin nyt työvoiman saatavuus. Vienti on vilkastunut ja on saavuttamassa pandemiaa edeltäneen tason. Näistä positiivisista uutisista huolimatta ei arki kuitenkaan ole palautunut normaaliksi. Tauti jyllää edelleen, erityisesti nuorten rokottamattomien keskuudessa, jokapäiväistä elämää rajoittavia säädöksiä on käytössä ja yleinen varovaisuus on vallalla.

Lue lisää

Liikesivistysrahaston uusi Hämeen aluetoimikunta on perustettu

Liikesivistysrahaston Lahden ja Hämeenlinnan toiminta-alueet on Kannatusyhdistyksen hallituksen päätöksen mukaisesti yhdistetty uudeksi Hämeen aluetoimikunnaksi. Aluetoimikuntien yhdistämisellä tavoitellaan aiempaa suurempaa hyötyä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopisto LUTin ja Hämeen ammattikorkeakoulun tarjoamasta tutkimus- ja kehittämispotentiaalista alueen elinkeinoelämälle sekä samalla Liikesivistysrahaston jäsen- ja varainhankinnalle.

Lue lisää

Forssassa järjestettiin huhtikuussa kiertotalouden virtuaalitapahtuma Frush, jossa oli mukana 1350 katselijaa. Tapahtumassa tulevaisuustutkija Ilkka Halava piti esityksen aiheesta "Tulevaisuuden työelämä".

MAINOS: Forssan Yrityskehitys Oy - Forssan kaupungilla tekemisen meininki

Forssa on 35 000 asukkaan talousalueen keskus yrityselämässä sekä palveluissa. Forssa tunnetaan rakennustuoteteollisuuden, elektroniikan, graafisen alan, metallin, elintarviketeollisuuden sekä ympäristöalan yritystoiminnasta ja osaamisestaan.

Lue lisää

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

Kesä tuo valoa myös vientimarkkinoille

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin pesti on ollut viime keväästä lähtien jotain aivan muuta kuin hänen edeltäjillään. Vientiluvut ovat koronan myötä rojahtaneet kertaheitolla pakkaselle, mutta ministeri uskoo pahimman kuopan korjaantuvan kesän ja syksyn aikana. Myös EU:n elvytyspaketti avaa suomalaisyrityksille monia uusia mahdollisuuksia.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com)

EK, Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari: Sote-uudistuksen autettava Suomi nousuun koronan jälkeen

Hallituksen sote-esitys on parhaillaan eduskunnan valiokuntien puntaroitavana. EK, Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari vetoavat eduskuntaan, että sote tulee käsitellä huolellisesti ja kiirehtimättä, koska uudistuksella on mittavat vaikutukset koko Suomen hyvinvoinnille ja kansantaloudelle.

Lue lisää

Johtaja Emilia Kullas, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA (Kuva: EVA)

Kolumni: Happotestistä ketsuppipulloon

Kevään edetessä suomalaisella on jo lupa odottaa parempaa: kesää, ystävien ja sukulaisten tapaamista, kenties jopa tuttavan halaamista?

Lue lisää

Korona ei lannistanut tapahtumajärjestäjää

Haukka-Media Oy on täyden palvelun tapahtumajärjestäjä, joka toteuttaa äänentoisto- ja valaistuspalvelua sekä vuokraa AV-laitteita ja esiintymislavoja muun muassa kongresseihin, yritystilaisuuksiin, ravintoloihin ja musiikkitapahtumiin.

Lue lisää

Elinkeinoelämän foorumi

Hämeen kauppakamarin ja Elinkeinoelämän keskusliiton foorumi järjestettiin suorana verkkolähetyksenä kauppakamarin studiolta 27.1.2021.

Lue lisää

Yli 200 yritysjohtajaa ja kuntapäättäjää vetoaa nykyisen rata- ja tieverkoston puolesta

Hämeen kauppakamari ja alueen elinkeinoelämän toimijat vaativat nykyisen rata- ja tieverkoston tason ylläpitämistä ja parantamista. ”Keräsimme muutamassa päivässä yli 230 Hämeessä toimivan yritysjohtajan ja kuntapäättäjän nimeä vetoomukseen, jossa ilmaisemme huolemme tulevista infrahankkeista. Vetoomus luovutetaan liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle ja vaadimme siinä liikenne- ja viestintäministeriötä panostamaan nykyisen rata- ja tieverkoston tason ylläpitämistä ja parantamista”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Valiokuntien Vaikuttamisiltapäivä

Tervetuloa Hämeen kauppakamarin valiokuntien yhteiseen Vaikuttamisiltapäivään

keskiviikkona 27.1.2021 klo 12.50-17.00,
Striimi/Teams

OHJELMA

STRIIMI:

12.50 Vaikuttamisiltapäivän avaus, toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Hämeen kauppakamari

13.00 Yhteistyön merkitys jatkuvassa oppimisessa, pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Opetushallitus

13.30 Hämeen kauppakamarin 80-juhlavuoden lahjoitukset

- Robotiikka mullistaa yritystoimintaa, tutkijayliopettaja Kimmo Vänni, HAMK
- Digitaalinen markkinointi, apulaisprofessori Jenni Sipilä ja apulaisprofessori Henri Hussinki, LUT
- Uutta ajattelua kiertotaloudesta, tutkimuspäällikkö Heikki Ruohomaa, HAMK

14.30 Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden vaikuttavuus, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen

15.00 Hallituksen rooli kasvun buustaajana, hallitusammattilainen Asko Hänninen

15.30 Valiokuntatyöskentelyn tavoitteet

TEAMS:

​16.00 Valiokuntien aloituspalaverit



OSALLISTUMINEN:

12.50-16.00 Striimin linkki: https://youtu.be/b0GLO8SvQOk

16.00-17.00 Valiokuntien aloituspalaverien Teams-kutsut lähetetään valiokuntasihteerien toimesta jäsenille ennen tilaisuutta.

​Ilmoittaudu valiokuntien jäsenten yhteiseen iltapäivään alta.

​Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Kauppakamarin ansioristi

Kauppakamarin ansioristit myönnettiin ansioituneille elinkeinoelämän vaikuttajille

Keskuskauppakamari on myöntänyt viisi arvostettua Kauppakamarin ansioristiä 26.11.2020 järjestetyssä Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlakokouksessa Lahdessa. Ansioristit myönnettiin maan elinkeinoelämän tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Hämeen kauppakamarin toiminta-alueen ja koko Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi syyskokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta.

Lue lisää

Kauppakamarin ansioristi

Kauppakamarin ansioristit myönnettiin ansioituneille elinkeinoelämän vaikuttajille

Keskuskauppakamari on myöntänyt viisi arvostettua Kauppakamarin ansioristiä 26.11.2020 järjestetyssä Hämeen kauppakamarin 80-vuotisjuhlakokouksessa Lahdessa. Ansioristit myönnettiin maan elinkeinoelämän tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Hämeen kauppakamarin toiminta-alueen ja koko Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittämisestä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi syyskokous järjestettiin striimattuna Hämeen kauppakamarin studiosta.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com / Teuvo Salmenjoki)

Hämeen kauppakamarin valiokuntavideot käynnistyivät

Hämeen kauppakamari on käynnistänyt valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan ja ensimmäisenä nauhoitettiin Teollisuusvaliokunnan video. ”Meillä on seitsemän valiokuntaa, joissa on mukana alueemme elinkeinoelämän edustajia. Toteutamme jokaisen valiokunnan toimesta keskusteluohjelmia ajankohtaisista asioista mielenkiintoisten asiantuntijoiden kera. Videoita voidaan hyödyntää myös yritys- ja oppilaitosyhteistyössä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

(Kuva: Pixhill.com / Teuvo Salmenjoki)

Hämeen kauppakamarin valiokuntavideot käynnistyivät

Hämeen kauppakamari on käynnistänyt valiokuntien Ajankohtaista tänään -ohjelmasarjan ja ensimmäisenä nauhoitettiin Teollisuusvaliokunnan video. ”Meillä on seitsemän valiokuntaa, joissa on mukana alueemme elinkeinoelämän edustajia. Toteutamme jokaisen valiokunnan toimesta keskusteluohjelmia ajankohtaisista asioista mielenkiintoisten asiantuntijoiden kera. Videoita voidaan hyödyntää myös yritys- ja oppilaitosyhteistyössä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Kauppakamarin ja Keskuskauppakamarin julkaisut

Julkaisuista löydät päätöksenteon tueksi ajankohtaista tietoa sekä ratkaisuja elinkeinoelämän tarpeisiin. Käytä hyödyksesi tarjoamamme ajankohtainen tieto.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi

Koronasuosta kovalle maalle

Koronakriisin hoito tietää jälkilaskua, jossa on meille kaikille maksettavaa vuosiksi eteenpäin. Suomi ei ole taudin laannuttua enää entisensä, mutta Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi muistuttaa muutoksen olevan myös mahdollisuus. Sen ovat nokkelimmat yritykset jo havainneet

Lue lisää

Hallitusammattilaiset tarjoavat maksutonta kriisineuvontaa yrityksille

Hämeen kauppakamari ja Hämeen Hallituspartnerit ry tarjoavat keskusteluapua ja jäsenistönsä asiantuntemuksen alueen yritysten käyttöön koronakriisin aiheuttamissa haasteissa. ”Tukipalveluun on jo lyhyessä ajassa ilmoittautunut yli 30 erittäin kokenutta muun muassa laki- ja rahoitusalan asiantuntijaa, jotka tarjoavat ensiapuna neuvontaa ja mahdollisuutta keskustella yrityksen ongelmatilanteista”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Ratkaisuja Hämeeseen

Hämeen kauppakamarin työssä korostuu vahva alueellinen rooli. Yhteiset toimenpiteet alueemme vetovoimaisuuden lisäämisessä on tärkeimpiä tehtäviämme.

Lue lisää

Asiantuntijapalvelut

Kauppakamarin asiantuntijapalvelut tarjoavat hyödyllistä tietoa, neuvoja ja arvokkaita kontakteja yrityksille. Asiantuntijat ovat kokeneita alansa edustajia.

Lue lisää

Jäsenyys

Kauppakamarin jäsenyys on kannattava sijoitus tulevaisuuteen, sillä kauppakamari on koko elinkeinoelämän yhteistyöorganisaatio.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja: Yhteisvoimin saavutamme enemmän

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Pekka Vihman mielestä Kanta- ja Päijät-Hämeen elinkeinoelämää vie erityisesti eteenpäin yritysten ja toimijoiden aktiivinen yhteistyö sekä osaaminen. Myös alueen positiivinen vire vaikuttaa niin pitovoimaan, vetovoimaan kuin osaavan työvoiman saatavuuteen. Kauppakamarin tavoitteiden savuttamiseen valjastetuilla uusilla toimintatavoilla pyritään auttamaan yrityksiä työvoimahaasteiden selättämisessä sekä alueen kilpailukyvyn ja kasvun varmistamisessa.

Lue lisää

Väylärahoitusta luotsataan kohti Ruotsin mallia

Joulukuussa työministerin paikalta liikenne- ja viestintäministerin pestiin tarttuneelta Timo Harakalta (sd.) on vielä turha tivata yksittäisten väylähankkeiden toteuttamisjärjestystä. Ensin on saatava sinetti 12-vuotiselle liikennejärjestelmälle sekä nopeiden ratahankkeiden suunnitteluyhtiöille. Niiden myötä Suomi kisaa entistä paremmin perustein myös EU-rahoituksesta.

Lue lisää

Kultaiset elämäntyömerkit neljälle Hämeen kauppakamarin luottamushenkilölle

Hämeen kauppakamari on päättänyt huomioida Keskuskauppakamarin kultaisella elämäntyömerkillä neljää alueellaan toimivaa vaikuttajaa tunnustuksena ansiokkaasta työstä Hämeen elinkeinoelämän hyväksi: ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin Teollisuusvaliokunta keskustelemassa kiertotaloudesta Fortumin Waste Solutionilla Riihimäellä 4.6. (Kuva: Jussi Eerikäinen)

Häme toimii vastuullisuuden suunnannäyttäjänä

Hämeen kauppakamarin alueen kaupungit ja kunnat ovat vahvasti mukana edistämässä vastuullisuutta muun muassa ilmasto- ja ympäristötavoitteissa sekä kiertotaloudessa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Lahden kaupunki, joka on Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 kilpailun finaalissa. ”Lahden toimintamalli antaa jokaiselle kaupungille pienestä suurimpaan mahdollisuuden kasvaa aidoksi ympäristökaupungiksi. Kaupunki on valmis myös jakamaan parhaat pohjoismaiset kestävät ratkaisut kaikkien hyödynnettäväksi”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen

Janakkala Hämeen kauppakamarin jäseneksi

Janakkalan kunta liittyi Hämeen kauppakamarin jäseneksi ja lisää vaikuttamismahdollisuuksiaan. ”Janakkala on hyvä esimerkki kunnasta, joka haluaa vahvistaa elinvoimaansa ja tämä toteutuu parhaiten panostamalla kunta- ja yritysyhteistyöhön”, korostaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen tyytyväisenä.

Lue lisää

Kauppakamarit vaativat työnverotuksen keventämistä ja kannustinloukkujen poistamista

Kauppakamarit kehottavat seuraavaa hallitusta kannustinloukkujen poistamiseen. Ratkaisuja Suomelle -vaaliohjelmassaan ne esittelevät keinoja, joilla Suomen kilpailukyky ja työllisyysaste saadaan nousuun. ”Työn tekemisen ja teettämisen on oltava kannattavampaa niin työntekijöiden kuin työnantajien näkökulmasta. Työnverotuksen keventäminen on yksi näistä keinoista”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Kauppakamarilta selviytymisvinkkejä suomalaisyrityksille Brexitin jälkeen

Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille seitsemän kohdan Brexit-selviytymisvinkit Britannian mahdollisen EU-eron johdosta. Yrityksille pelkistetään, mitä Britannian ero 29.3.2019 ilman mitään erosopimuksia eli kova Brexit käytännössä tarkoittaisi ja miten se vaikuttaisi yrityksiin sekä brittikauppaan. Samalla annetaan tietoa keskeisistä, ajan tasalla olevista Brexit-neuvontapalveluista ja tietolähteistä. ​​​​​​​

Lue lisää

Hollola mukaan kauppakamariverkostoon

Hollolan kunta on päättänyt liittyä Hämeen kauppakamarin jäseneksi. ”Yhteistyösuhteiden rakentaminen Hollolan kuntaan on toiminut mutkattomasti. Nyt voimme entistä tehokkaammin tukea elinkeinoelämän ja kunnan yhteistyötä”, korostaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen tyytyväisenä. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeen tärkeimmät liikennehankkeet listattu

Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista. ”Hämeen kauppakamarin alueelta mukana ovat vt 12 välillä Uusikylä-Tillola, vt 2 Helsinki-Forssa-Pori palvelutason parantaminen, vt 10 kehittäminen kaupunkimaisena pääväylänä Hämeenlinnan kantakaupungin alueella ja Helsinki-Riihimäki-Tampere -radan kapasiteetin lisääminen. Esille on noussut myös vt 10 kehittäminen välillä Tuulonen-Hämeenlinna”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Tiestön rapautuminen pysäytettävä kriittisillä väylillä

Juuri laadittu liikenneselvitys paljastaa tieverkolla liikkuvat raaka-aine- ja tavaravirrat sekä keskeisten toimialojen eniten käyttämät väylät Suomessa. Tieverkko mahdollistaa miljardien vientitulot. Siksi korjausvelka on saatava kuriin kuljetuksille kriittisillä väylillä. ”Päättäjien on hyvä tietää, että korjausvelan kasvu toimialojen eniten tarvitsemilla väylillä iskee viennin lisäksi kotimarkkinoihin”, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Asikkala Hämeen kauppakamarin jäseneksi

Asikkalan kunnanhallitus päätti kokouksessaan liittää kunnan Hämeen kauppakamarin jäseneksi.
”Erinomaista, että saimme jäseneksemme kunnan, joka on aktiivisesti kiinnostunut kunta- ja yritysyhteistyöstä. Asikkala täydentää hyvin laajaa kuntaverkostoamme”, korostaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen tyytyväisenä. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin alueen tärkeimmät liikennehankkeet

Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista. ”Hämeen kauppakamarin alueelta mukana ovat valtatie 12 Uusikylä-Tillola, valtatien 2 Helsinki-Forssa-Pori palvelutason parantaminen vaiheittain ja valtatien 10 kehittäminen kaupunkimaisena pääväylänä Hämeenlinnan kantakaupungin alueella”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on suora vaikutus yritysten kilpailukykyyn ja investointipäätöksiin. ​​​​​​​

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta johtava arviointiasiantuntija Mikko Helenius, hallituksen puheenjohtaja Merja-Leena Alenius, HT-tilintarkastaja Alpo Salonen ja toimitusjohtaja Matti Kuvaja.

Kempin hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasamalle Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkki

Keskuskauppakamari on myöntänyt Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkit kymmenelle ansioituneelle yritysjohtajalle ja vaikuttajalle. Erikoisansiomerkillä huomioidaan merkittävästä työstä yritysten, elinkeinoelämän ja isänmaan puolesta. ”Lahtelaisen perheyrityksen Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama on ensimmäisiä Suomi 100 vuotta -erikoismerkillä huomioiduista”, onnittelee Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Kuvassa vasemmalta Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen, Senior Legal Counsel Antti Färkkilä, asiakkuuspäällikkö Anneli Soppi, Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Tapani Kiiski, toimitusjohtaja Pekka Mäki-Reinikka ja hallituksen puheenjohtaja Sauli Pakkanen.

Hämeen Näky -hanke lisää yritysten ennakointiosaamista

Hämeen kauppakamari, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK) ja Lahden ammattikorkeakoulu Oy (LAMK) auttavat yrityksiä varautumaan muutoksiin NÄKY-hankkeen avulla. ”Hämeen NÄKY -hankkeessa kokoamme yhteen Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimivat yritykset, jotka haluavat oppia tunnistamaan tulevaisuuden muutossignaaleja ja soveltamaan nopeita menetelmiä liiketoiminnan kehittämiseen”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

Yli 100 yritysjohtajaa vetoaa Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta

Hämeenlinnan seudun yritysjohtajat vaativat Hämeenlinnan junavuorojen palauttamista vähintään samalle tasolle kuin ne olivat ennen kesäkuuta, selviää Hämeen kauppakamarin tekemästä vetoomuksesta. ”Keräsimme viikossa yli sadan kantahämäläisen yritysjohtajan ja vaikuttajan nimeä Hämeenlinnan junavuorojen palauttamisen puolesta”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää

Hämeessä vt 12 eteläinen kehätie on kriittisin kehittämiskohde

Kauppakamarit ovat koonneet Suomen tärkeimmät liikenteen korjaus- ja kehittämiskohteet. Suomen hallitus voi hyödyntää listaa päättäessään väylähankkeiden pidemmän aikavälin investoinneista. ”Vt 12 eteläinen kehätie on alueemme kriittisin kehittämiskohde. Liikenneväylien kunnolla ja sujuvuudella on suora vaikutus yritysten kilpailukykyyn, sijoittumiseen ja investointipäätöksiin”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää