Haulla löytyi 8 tulosta


Kokenut hallitusammattilainen ja Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae (Kuva: Meeri Utti)

Naiset ovat suomalaisyritysten hallituksissa usein sivurooleissa, mutta kokeneen hallitusammattilaisen mukaan muutos on jo käsillä. Pätevistä naisista käydään lähivuosina alati kovenevaa kisaa. Siksi sopivia kandidaatteja kannattaa hakea jo nyt.

Lue lisää

Matkailutoimijoiden KASVUsarjan voittajiksi valittiin Jalavaniemi Oy:n laidunmökkikonsepti sekä Vanaya Oy:n kelluva hyvinvointi- ja tapahtumakeskus hämeenlinnalaisille ja matkailijoille.

Mitä yhteistä on juomaveden muutostaikuruudella, laidunmökkikonseptilla ja kansainvälisellä selviytymispelillä?

Ne kaikki ovat hämeenlinnalaisia yritysideoita, joilla on vahvaa kasvupotentiaalia jopa kansainvälisille markkinoille. Nämä ja 13 muuta hämeenlinnalaista yritysideaa kisasivat Linnan Business Turnajaisten finaalitaistossa torstaina 24.11. Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kolmessa kilpailusarjassa jaettiin yhteensä 85 000 euron arvoinen voittopotti.

Lue lisää

Yritykset voisivat oppia startupeilta, kuinka asiat nähdään uudesta näkökulmasta, Aleksis Nokso-Koivisto sanoo.

MAINOS: Kokeilut ja fasilitointi ovat huomispäivän hallituksen työkaluja

Tulevaisuuden hallitustyöstä Tampereen yliopistossa luennoiva Aleksis Nokso-Koivisto suosittelee tutustumaan pienten kasvuyhtiöiden ja startupien toimintakulttuureihin.

Lue lisää

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen ​​​​​​​(Kuva: Pipsa Stenlund, Oakhill Oy)

Osaava hallitus nostaa yrityksen kasvuun

Suomessa on menossa Startup-boomi. Odotukset uusista Nokioista, Rovioista ja Supercelleistä on korkealla. Tällaiset menetystarinat ovat hienoja, mutta samalla unohdamme PK-yritysten valtavat potentiaalit.

Lue lisää

Wiitta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Juuti (vas.) ja toimitusjohtaja Wille Viittanen toimivat yhteistyössä yritystoiminnan kehittämiseksi.

Wiitta sijoittui kärkikolmikkoon hallitustyön Kultainen Nuija -kisassa

Heinolasta ponnistava muoviosien ja putkiyhteiden valmistaja Wiitta Oy menestyi Hallituspartnereiden järjestämässä Kultainen Nuija -kisassa komeasti. Yritys sijoittui hyvää hallitustyötä tunnustavassa kilpailussa kärkikolmikkoon. Innovatiivisista muoviratkaisuistaan tunnetun Wiitan ennakkoluuloton toiminta heijastuu myös sen hallitusrakenteeseen, sillä yrityksen hallitukseen on vuosien varrella haettu riippumattomia osaajia eri toimialoilta.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen

Yrityksiä vauhditetaan tehokkaaseen hallitustyöskentelyyn

Hämeen kauppakamari on yhteistyössä Hämeen Hallituspartnereiden, alueen kehitysyhtiöiden ja yrittäjäjärjestöjen kanssa käynnistänyt pk-yritysten hallitustyöskentelyä kehittävän hankkeen. ​​​​”Hallitukset vauhtiin -hankkeen keskeinen tehtävä on aktivoida alueemme pk-yritysten hallitukset toimimaan. Ilman asiantuntevaa hallitusta tai muuta sparrausta pk-yrittäjä joutuu pohtimaan usein yksin yrityksensä strategisia päätöksiä. Hankkeen tuottama palvelu on kaikille yrityksille maksutonta”, toteaa Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Lue lisää

PK-yritykset eivät ennakoi kriisitilanteita varten

Merkittävä osa PK-yritysten hallituksista ei tee suunnitelmia kriisitilanteita varten. Tiedot ilmenevät kauppakamarien PK-hallitusbarometristä, joka tehtiin helmikuussa. ”Hämeessä toimivista PK-yrityksistä vain 9 % on suunnitelma pitkän ajan tähtäimellä ja kriisitilanteita varten”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. ​​​​​​​

Lue lisää